|joi, aprilie 22, 2021
  • Follow Us!

Reţea de fraude informatice, descoperită la Vâlcea 

Reţea de fraude informatice, descoperită la Vâlcea

Echipe mixte de poliţişti din cadrul Serviciului de Combatere a Crimei Organizate şi Detaşamentului Poliţiei de Intervenţie Rapidă Vâlcea au descins la sfârşitul săptămânii trecute la domiciliile mai multor suspecţi de fraude informatice. S-au efectuat 13 percheziţii domiciliare în zona Drăgăşani – Ştefăneşti – Glăvile, având ca obiectiv identificarea aparaturii electronice şi a altor materiale folosite în comiterea de infracţiuni informatice.

În acelaşi timp, ofiţerii din cadrul D.G.C.C.O. – Direcţia de Combatere a Criminalităţii Informatice au efectuat o percheziţie în municipiul Bucureşti, la domiciliul unuia dintre principalii suspecţi. În urma percheziţiilor, şapte suspecţi de comiterea unor înşelăciuni informatice au fost identificaţi, dar numai patru dintre ei au fost reţinuţi de procurorii DIICOT.

Aurelian Costache (28 de ani), din Bucureşti, Cristian Călin, (27 de ani), din Ştefăneşti – Vâlcea, Gabriel  Măndoiu, (27 de ani), din Drăgăşani şi Cătălin  Popa (27 de ani), tot din Drăgăşani au fost prezentaţi instanţei de judecată la sfârşitul săptămânii trecute. Tribunalul Vâlcea a decis să emită pe numele lor mandate de arestare preventivă pentru 29 de zile.

Leave a Response