Procesul pentru corupţie deschis lui Dragomir continuă

duminică, 28 septembrie 2008

Procesul pentru corupţie deschis lui Dragomir continuă

Procesul în care deputatul PRM de Vâlcea, Dumitru Dragomir este cercetat pentru fapte de corupţie continuă. Magistraţii Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie au respins săptămâna trecută excepţiile invocate de avocaţii lui Dragomir şi Gino Iorgulescu, care au solicitat trimiterea spre refacere a materialului de urmărire penală în dosarul în care aceştia sunt acuzaţi de fapte de corupţie. Judecătorii au stabilit următorul termen al procesului pentru data de 8 octombrie.

Avocaţii lui Dragomir şi Iorgulescu au invocat nulitatea absolută a actului de sesizare a instanţei şi au cerut restituirea dosarului la Direcţia Naţională Anticorupţie (DNA) pentru refacerea urmăririi penale. Dosarul a ajuns la ÎCCJ la începutul lui mai 2008, după ce procurorii DNA au dispus trimiterea în judecată a lui Dumitru Dragomir pentru luare de mită, alături de fostul preşedinte al FC Naţional Gino Iorgulescu, de un fost angajat al LPF, Florin Bogdan Bădiţă, şi de Bogdan Dumitru Dragomir.

Procurorii DNA îl acuză pe Dumitru Dragomir că a primit de la Gino Iorgulescu un teren în suprafaţă de 351,79 mp, în Bucureşti, în valoare de aproximativ 32.000 dolari, pentru ca în schimb să accepte achiziţia de către LPF a unui teren în suprafaţă de 1.497,21 mp (amplasat în aceeaşi zonă) şi a unei construcţii nefinalizate, în suprafaţă de 279,72 mp, şi ridicată fără autorizaţie pe terenul respectiv.

DNA i-a trimis în judecată pe Gino Iorgulescu pentru dare de mită, spălare de bani şi participaţie improprie la săvârşirea infracţiunii de fals intelectual şi pe Florin Bogdan Bădiţă, fostul şofer personal al lui Dumitru Dragomir, pentru complicitate la luare de mită, spălare de bani, participaţie improprie la săvârşirea infracţiunii de fals intelectual şi uz de fals. Bădiţă a fost angajatul LPF până în februarie 2004, iar de atunci este administrator al SC „Bodu” SRL Bucureşti. În acelaşi caz a fost trimis în judecată Bogdan Dumitru Dragomir, fiul şefului LPF, asociat unic al SC „Bodu” SRL Bucureşti, pentru spălare de bani şi participaţie improprie la săvârşirea infracţiunii de fals intelectual.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

  • PUBLICITATE

  • https://www.mocanuvicentiu.ro/
  • PARTENERI MEDIA

  • © 2024 Ziarul de Valcea. Toate drepturile rezervate.

    Web Design by DowMedia

    Ne gasiti si pe