Primii candidaţi au „picat” cu brio

duminică, 14 septembrie 2008

Examen auto cu bucluc:

Primii candidaţi au „picat” cu brio

• Subprefectul a luat examenul virtual

Primii 18 vâlceni care au susţinut examenul pentru obţinerea permisului de conducere pe calculator nu au reuşit să acumuleze minimul de punctaj necesar pentru a obţine permisul. Anuţa Handolescu, subprefectul de Vâlcea a fost „respinsă” prima oară de calculator, dar în final a luat examenul cu 25 de puncte, aceasta fiind prezentă la inaugurarea sistemului, la sediul Serviciului public comunitar regim permise de conducere şi înmatriculări din cadrul Instituţiei Prefectului.

Vâlcea este cel de-al 22-lea judeţ în care este implementat acest sistem, destinat eliminării suspiciunilor cu privire la colaborarea dintre candidat şi examinator. Opt candidaţi pot fi examinaţi simultan, iar poliţiştii examinatori sunt aleşi de computer. Potrivit comisarului de poliţie Pavel Popescu, şeful Serviciului public comunitar regim permise de conducere şi înmatriculare a vehiculelor, candidaţii pot alege acum răspunsurile corecte prin apăsarea cu degetul pe monitor, aşa că nu mai este necesar să ştie să scrie, ci doar să citească.

La fiecare computer este ataşata o cameră video care compară imaginea celui care susţine examenul cu imaginea celui pe care îl are în faţa ecranului, pentru evitarea substituirilor de persoană, care se pot solda cu dosare penale. Alături de subprefecţii de Vâlcea, la inaugurarea sistemului a fost prezent şi Mihai Ciobanu, şeful Biroului Examinări din cadrul Direcţiei regim permise de conducere şi înmatriculări a vehiculelor din cadrul Ministerului Internelor şi Reformei Administrative.

 „Pentru programarea la examen în vederea obţinerii permisului de conducere, candidaţii trebuie să se prezinte la sediul S.P.C.R.P.C.Î.V. Vâlcea de luni până joi, între orele 09.30 - 16.30 respectiv vineri 09.30 - 12.30 cu dosarul personal. Persoana declarată „RESPINS” se poate programa la un nou examen după cel puţin 15 zile de, dar nu mai târziu de un an de zile de la absolvirea cursurilor, în caz contrar urmând să efectueze un nou curs de pregătire.” – a mai precizat comisarul Popescu.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

  • PUBLICITATE

  • https://www.mocanuvicentiu.ro/
  • PARTENERI MEDIA

  • © 2024 Ziarul de Valcea. Toate drepturile rezervate.

    Web Design by DowMedia

    Ne gasiti si pe