Primarul din Dăeşti aşteaptă să moară bătrânii pentru a le tranzacţiona terenurile

duminică, 7 septembrie 2008

Primarul din Dăeşti aşteaptă să moară bătrânii pentru a le tranzacţiona terenurile

Biserica din Sâmbotin sabotată de edilul latifundiar

Nicu Trandafir

Ion Dobre, primarul care distruge de 5 mandate comuna Dăeşti, a fost subiectul mai multor articole critice ale presei vâlcene. Susţinut de complici, oameni de afaceri, oameni de prin justiţie şi patroni care s-au îmbogăţit datorită necinstei primarului pesedist acesta îşi bate joc în continuare de populaţia săracă şi bătrână din comună.

Un şir lung de ilegalităţi

A minţit în campania electorală ţiganii pentru a le obţine voturile, a tocat banii strânşi cu greu într-un fond de rulment pentru cumpărarea unui sediu al primăriei, a plătit sume imense din buget pentru fel de fel de proiecte destinate unui sediu nou. Este pe cai mari pentru că vede că nu se i-au măsuri împotriva abuzurtilor sale. A descoperit că terenurile pot fi folosite pentru a mitui şi asta face. Miii de hectare din domeniul public au fost trecute în domeniul privat al primăriei prin complicitatea unor consilieri locali şi vândute apoi pe preţuri oficiale clienţilor primarului. Aranjamentele sale imobiliare au fost documentate de noi şi înaintate DNA şi Procuraturii.

Numai că se pare că şi ceva feţe din justiţie au primit hălci din terenurile Dăeştiului. Şi asta în timp ce biserica din satul Sâmbotin nu şi-a recuperat nici azi terenurile confiscate de comunişti. Altădată era una din cele mai bogate parohii din Vâlcea. Azi parohia din Sâmbotin nu are nici măcar teren pentru o casă parohială iar primarul îl înjură pe tânărul preot şi râde de el. Ion Dobre nu prea mai are terenuri publice de vândut.

Ca urmare aşteaptă să moară câţiva bătrâni din comună cărora nu le-a dat titlurile de proprietate şi pe care îi împiedică sistematic să intre în posesia acestora. Dobre ştie că poate să-i vrăjească pe urmaşii bătrânilor, în cazurile în care aceştia există . Vrea să pună mâna pe aceste ternuri şi să le facă bani dându-le la fel de fel de afacerişti dubioşi. În Dăeşti există oameni acum care deţin zeci de pogoane deşi nu au avut ei sau familiile lor nici unul. În acest timp adevăraţii proprietari sunt plimbaţi pe drumuri. „ Să te duci să îţi dea ziariştii pământ” a strigat Dobre unui bătrân, Dumitru Mincu care s-a plâns la mai multe ziare despre comportamentul edilului fotbalist.

Dispreţ faţă de adevăraţii proprietari

Maria Başcoveanu are 80 de ani. A moştenit de la părinţii ei 10.000 mp în punctul Lacuri, 5000 de mp în punctul „La biserică” din satul Sâmbotin, 1 pogon  la „ Cartof” şi o jumătate de pogon de pădure. Plăteşte anual impozit pe acest teren. A făcut zeci de cereri la primărie, a vorbit cu primarul şi funcţionarii de sute de ori. Femeia vrea titlu de proprietate. Primarul o tot minte că va primi, inginerul la fel, i-au măsurat terenurile de câteva ori. „ Trebuia să îmi spună dacă vrea bani că mă împrumutam şi îi dădeam.

Am o fată de 60 de ani la Braşov, probabil nu se va descurca nici ea, o să moară şi o să pună mâna străinii pe pământurile cumpărate de părinţii mei. Toţi funcţionarii din primărie ştiu situaţia. Uite chiar acum pe 8 august am plătit din nou impozite. I-am spus primarului că nu le voi mai plăti dacă nu îmi dă titlu de proprietate. Mi-a spus că voi plăti cu majorări mai târziu. Mă minte femeie bătrână”. În aceiaşi situaţie cu Maria Başcoveanu este fratele ei Ion Miricioiu. Acesta i-a dat actele lui Dobre din 1992, acte care demonstrau care este terenul pe care îl moşteneşte de la părinţii săi. Primarul a măsurat pădurea dar nu a dat ternul.

A dat în schimb terenuri unor care nu au avut niciodată. Există oameni care au primit terenuri în vatra satului deşi nu au deţinut acolo nici un metru. Cei care au fost ajutaţi de primar au fost complici de ai săi din consiliu local sau din comisia de aplicare a Legii Fondului Funciar. Dobre a făcut afaceri mari cu terenuri. În campania electorală a promis inclusiv unor jurnalişti terenuri în cazul în care îl vor ajuta. Face afaceri dubioase cu tot felul de venetici şi-a construit o vilă imensă dotată ultimul răcnet, a prosperat ameţitor şi a fost reales mereu datorită trasului de sfori şi minciunilor.

De comună nu i-a păsat deloc. Dovadă că Bisericii din Sâmbotin nu ia dat ternurile înapoi spunând că nu sunt. În schimb a dat terenuri şi a vândut mii de hectare din pământul localităţii. Activitatea sa a generat corupţie în zonă. Funcţionari, consilieri locali foşti şi actuali, foşti viceprimari, patronii unor firme apărute peste noapate s-au înfruptat mai mult sau mai puţin din aceste afaceri ticăloase. Probabil din Vâlcea etse cel mai iresponsabil edil faţă de o localitate pe care o administrează. Până şi în presă şi- a făcut complici fiind suţinut de infractori şi contravenienţi care au construit ilegal în extravilanul comunei şi care încearcă acum prin manevre să intre în legalitate.

 PUG-ul a fost plătit de ani buni şi primăria continuă să achite modificări în favoarea unor clienţi de a lui Dobre dar de votat nu îl votează în Consilu. Pentru că vrea să permită mereu modificări ale lui prin treceri din extravilan în intravilan. Pe toate aceste manevre se plătesc bani. Bani care ajută familia Dobre să se îmbogăţească. În detrimentul populaţiei plătitoare de impozite din Dăeşti. Comuna are teren de fotbal doar datorită unei firme private care a investit şi nu are nici acum sediu plătind chirie. Banii pentru sediu au fost tocaţi  cu nonşalanţă de acest primar iresponsabil.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

  • PUBLICITATE

  • https://www.mocanuvicentiu.ro/
  • PARTENERI MEDIA

  • © 2024 Ziarul de Valcea. Toate drepturile rezervate.

    Web Design by DowMedia

    Ne gasiti si pe