Primăria Râmnicului încurajează transportul nepoluant

joi, 18 septembrie 2008

„Săptămâna Mobilităţii Europene”

Primăria Râmnicului încurajează transportul nepoluant

    Primăria municipiului va marca la nivel local, în perioada 16 - 22 septembrie, ”Săptămâna Mobilităţii Europene”, alături de alte oraşe din ţară şi de multe municipalităţi din întreaga Europă. 

        Evenimentul de anul acesta este organizat de Primăria municipiului, împreună cu Agenţia pentru Protecţia Mediului şi Inspectoratul Şcolar Judeţean, în baza unui Protocol de colaborare.

    În cadrul Săptămânii Mobilităţii Europene, în vederea încurajării utilizării pe scară cât mai largă a transportului în comun, în ziua de duminică, 21 septembrie, în intervalul 10.00 - 18.00, autobuzele SC ETA SA vor circula în regim gratuit pentru toţi călătorii. De asemenea, în aceeaşi zi, între orele 09.00-13.00, râmnicenii sunt invitaţi să redescopere plăcerea promenadei pe Calea lui Traian, pe segmentul cuprins între Colegiul Naţional ”Alexandru Lahovari” şi intersecţia cu bulevardul Tudor Vladimirescu.

Pe această porţiune a principalei căi de circulaţie a Râmnicului, traficul auto va fi restricţionat complet şi vor avea loc mai multe manifestări (concursuri, demonstraţii etc.) având ca protagonişti, în principal, elevi şi tineri din municipiu.

    Primăria municipiului se înscrie în tendinţa de încurajare a transportului nepoluant şi a transportului public de călători prin mai multe acţiuni, printre care se numără achiziţionarea a 10 noi autobuze, realizarea unei piste pentru biciclete pe bulevardul Dem Rădulescu, realizarea unei alei de promenadă cu pistă pentru roller-i pe faleza Oltului în zona vilelor ANL, amenajarea Parcului Zăvoi - Centru de Recreere şi Agrement, modernizarea Grădinii Zoologice, amenajarea unui parc pe Dealul Capela etc.

    Peste 350 de copii vor fi prezenţi, prin intermediul Inspectoratului Şcolar Vâlcea, duminică, 21 septembrie, între orele 09.00 şi 13.00, pe Calea lui Traian, cu ocazia marcării la Râmnicu Vâlcea a Săptămânii Europene a Mobilităţii. Elevii şcolilor din municipiu vor fi angrenaţi în mai multe concursuri şi vor fi premiaţi cu dulciuri de Primăria municipiului, precum şi cu steguleţe şi alte materiale promoţionale furnizate de Agenţia pentru Protecţia Mediului.

La bucuria promenadei de pe Calea lui Traian - între Colegiul Naţional ”Alexandru Lahovari” şi Tribunalul Vâlcea, segment pe care traficul auto va fi restricţionat complet timp de 4 ore - îşi va aduce contribuţia şi Fanfara ”Gabriel Chaborschi” a Palatului Copiilor, care va susţine un concert în aer liber. De asemenea, în zonă va fi amplasat şi un Info-chioşc, la care se vor distribui materiale referitoare la acest eveniment de anvergură europeană.

Reamintim că, în ideea încurajării utilizării pe scară cât mai largă a transportului în comun în Râmnicu Vâlcea, tot duminică, 21 septembrie, între orele 10.00 şi 18.00, transportul cu autobuzele şi microbuzele SC ETA SA se va face în regim gratuit pentru toţi pasagerii.

    Trebuie menţionat că, aşa cum a fost stabilit la nivelul Uniunii Europene în urmă cu 8 ani, ”Ziua fără maşină” este un eveniment fixat pentru data de 22 septembrie a fiecărui an. În acest an, primăria municipiului a decis să marcheze această zi în data de 21 septembrie, respectiv duminică, pentru a nu afecta în mod negativ traficul auto din Râmnic.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Ultimele stiri

  • PUBLICITATE

  • https://www.mocanuvicentiu.ro/
  • PARTENERI MEDIA

  • © 2024 Ziarul de Valcea. Toate drepturile rezervate.

    Web Design by DowMedia

    Ne gasiti si pe