Primăria din Voiceşti are 5 miliarde datorii

duminică, 14 septembrie 2008

Primăria din Voiceşti are 5 miliarde datorii

Florin Vătafu are 42 de ani este inginer agronom şi din iunie primar al comunei Voiceşti. O localitate care înainte de 1990 producea legume şi zarzavat pentru tot judeţul. În lipsa irigaţiilor şi a unui sistem legislativ care să permită administraţiei locale să irige cele 700 de hectare, populaţia din Voiceşti a sărăcit. „Anul acesta am investit 40 de milioane pe o grădină cu suprafaţa de 5000 mp. Am scos 8 milioane. I-am spus soţiei că mai bine nu mai munceam. Vorba unui leneş din comună care stă vara la umbră şi când este întrebat de ce nu munceşte spune că decât 5 lei la soare mai bine 2 lei la umbră” spune puţin trist primarul din Voiceşti.

Primăria se află într-o situaţie dificilă. A fost manageriată catastrofal timp de 8 ani de un individ lipsit de abilităţi, dar dornic de îmbogăţire. Un migrator politic care a minţit lumea mereu. „Şi acum era să pierd. Am câştigat cu 27 de voturi. Acum patru ani mi-au lipsit 8 voturi să câştig din primul tur. În al doilea i-a minţit din nou şi i-a coalizat împotriva mea. M-am chinuit 8 ani cu acest om care conducea despotic şi manevra consiliul local. Timp de 8 ani i-am fost viceprimar. Spunea că nu va pleca din primărie decât când o să-i bufnească sângele pe nas” povesteşte primarul pesedist. Ex-primarul i-a lăsat datorii de 5 miliarde . „A tocat totul în campania electorală, a făcut lucrări şi pe credit fără ca să avem bani. Lucrări electorale. Comuna are nevoie de mari investiţii.

În primul rând trebuie să rezolvăm problema cu irigaţiile. Avem un proiect integrat pentru canalizare şi alimentare cu apă, modernizarea primăriei şi renovarea Căminului Cultural.” Populaţia din comună ne spune că noul primar este un om gospodar, un bun familist şi că face treabă. Schimbările în bine deja se văd în primărie după trei luni. Primarul face echipă cu viceprimarul Dumitru Munteanu de la PDL. Ambii suţin că depărtarea comunei de municipiu precum şi numărul mic al populaţiei sunt factori care poate au dus la nepăsarea conducerilor Consiliului Judeţean şi a parlamentarilor. „Nu am văzut parlamentar prin Voiceşti.

Îi cunosc după nume din presă, de la televizor. A fost de două ori domnul Frâncu. Îi mulţumesc prin intermediul dumneavostră domnului Ion Câlea. Dacă nu era dânsul plecam din PSD şi candidam de la liberali aşa cum am avut propuneri. Îi mulţumesc şi doamnei ministru Zvetlana Preoteasa. Dânsa a trecut mai des pe la noi şi ne-a ajutat. Sperăm să ne ajute şi în continuare.”(T.G.)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

  • PUBLICITATE

  • https://www.mocanuvicentiu.ro/
  • PARTENERI MEDIA

  • © 2024 Ziarul de Valcea. Toate drepturile rezervate.

    Web Design by DowMedia

    Ne gasiti si pe