|luni, martie 1, 2021
  • Follow Us!

Lucrări de reabilitare la şcolile şi grădiniţele din Râmnic 

Primarul Mircia Gutău a dispus:

Lucrări de reabilitare la şcolile şi grădiniţele din Râmnic

 Pe perioada vacanţei de vară, la toate unităţile de învăţământ preşcolar şi şcolar din Râmnic s-au desfăşurat lucrări de reabilitare sau de extindere, necesare unei bune desfăşurări a procesului de învăţământ. Printre cele mai importante lucrări se numără mansardările de la Grădiniţele Ostroveni 1, Nord 1, Sud şi 14, de la Şcoala Tache Ionescu, de la Liceul de Artă şi de la Şcolile nr. 4 şi nr. 13. O altă grădiniţă care va fi mansardată este cea din zona Traian, undeinvestiţie care, la acest moment, se află în stadiul de proiectare.

În acelaşi timp, s-au făcut reparaţii curente şi igienizări la 28 de imobile, respectiv colegii, şcoli, grădiniţe cu program normal şi prelungit sau internate, suma alocată acestor lucrări fiind de 3.225.000 lei. Direcţia Administrării Domeniului Public s-a concentrat în ultima perioadă pe lucrări necesare bunei desfăşurări a noul an şcolar în municipiu. În acest sens, au fost refăcute marcajele rutiere de semnalizare a trecerilor de pietoni în toate zonele învecinate unităţilor de învăţământ.

De asemenea, au fost reparate pragurile limitatoare de viteză amplasate pe arterele de circulaţie unde îşi au sediul şcoli, licee sau grădiniţe. Marţi, 2 septembrie, s-a încheiat etapa a II-a de montare a noilor indicatoare stradale în municipiu. Cele 212 plăcuţe aferente acestei etape au fost montate în cartierele Nord, Traian, CPL şi parţial în zonele Ostroveni, Petrişor şi Centru.

Cea de-a treia şi ultima etapă va consta în montarea a aproximativ 400 de noi plăcuţe pe toate arterele de circulaţie din municipiu.Direcţia Administrării Domeniului Public s-a concentrat în ultima perioadă pe lucrări necesare bunei desfăşurări a noul an şcolar în municipiu. În acest sens, au fost refăcute marcajele rutiere de semnalizare a trecerilor de pietoni în toate zonele învecinate unităţilor de învăţământ. De asemenea, au fost reparate pragurile limitatoare de viteză amplasate pe arterele de circulaţie unde îşi au sediul şcoli, licee sau grădiniţe.

Leave a Response