Locomotivă, la un pas de explozie la Prundeni

duminică, 14 septembrie 2008

Locomotivă, la un pas de explozie la Prundeni

 Locomotiva unui tren marfar care transporta 1.500 de tone de motorină şi benzină de la Ploieşti la o staţie Lukoil din oraşul Băile Govora, judeţul Vâlcea, a luat foc, în mers, zilele trecute, atunci când se afla în localitatea Prundeni. Circulaţia feroviară a fost oprită în zonă mai mult de o oră. Imediat după izbucnirea incendiului, mecanicul a oprit locomotiva şi a îndepărtat-o de restul garniturii, limitând propagarea flăcărilor la cele 25 de cisterne încărcate cu 1.500 de tone de combustibil. Incendiul a fost stins de pompierii militari ai Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Vâlcea, după 20 de minute de intervenţie.

În urma cercetărilor, pompierii s-a stabilit că locomotiva a luat foc după producerea unui scurtcircuit la instalaţia de alimentare cu energie electrică a unuia dintre motoare. Pagubele sunt de aproximativ 10.000 de lei. „După ce a fost stins focul, locomotiva şi garnitura de tren au fost tractate în staţia Zăvideni. Traficul feroviar a fost oprit în zonă aproape o oră. Un singur tren personal care venea de la Braşov spre Craiova a avut întârziere de 40 de minute şi a aşteptat în staţia Zăvideni, până când s-a reluat circulaţia”, a declarat comisarul şef Constantin Niţă, de la Poliţia Transporturi Feroviare Vâlcea.

Pericolul de explozie era destul de mare pentru că trenul de marfă transporta 25 de voagoane-cisternă încărcate cu produse petroliere, trenul aparţinând unei firme private. „Din cauza încărcăturii foarte mari, de cca. 1.500 tone de combustibil, cele 25 de vagoane cisternă erau tractate de două locomotive. După plecarea din staţia Drăgăşani, în dreptul localităţii Prundeni, sat Călina mecanicii au dat dovadă de rapiditate. Au oprit trenul în linie curentă, au decuplat prima locomotivă şi s-au îndepărtat cu ea de cealaltă locomotivă şi de vagoanele cisternă.” – a mai precizat comisarul şef Constantin Niţă, de la Poliţia TF Vâlcea. Cercetările pompierilor au scos la iveală că incendiul a izbucnit din cauza unui scurt circuit la instalaţia de alimentare cu energie electrică a motorului nr. 4, de la prima locomotivă. 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

  • PUBLICITATE

  • https://www.mocanuvicentiu.ro/
  • PARTENERI MEDIA

  • © 2024 Ziarul de Valcea. Toate drepturile rezervate.

    Web Design by DowMedia

    Ne gasiti si pe