Directoarea RESIN Vâlcea, mai bogată cu 14 milioane euro

duminică, 21 septembrie 2008

Directoarea RESIN Vâlcea, mai bogată cu 14 milioane euro 

Directorul general al RESIN Vâlcea, Anca Râmneanţu, este foarte aproape să dea lovitura vieţii: în curând va scoate la licitaţie un teren din Bucureşti, pentru care va încasa personal suma de 14 milioane euro. Despre ce este vorba? Compania SIN Bucureşti (controlată de Anca Râmneanţu) a anunţat în mod oficial că licitaţia pentru vânzarea terenului de 9 hectare va porni de la preţul de circa 23 milioane euro. 

Licitaţia va avea loc cel mai probabil în luna octombrie. Având în vedere că Anca Râmneanţu (proprietara firmei Resin) deţine aproape 62% din capitalul social al SIN, se poate spune că după vânzarea terenului şi după plata taxelor şi impozitelor aferente, Anca Râmneanţu va rămâne cu suma de circa 14 milioane de euro. Proprietatea SC Sin SA Bucureşti, care cuprinde şi construcţii, este amplasată pe bulevardul Theodor Pallady, unde, în prezent, se află sediul şi fabrica producătorului. 

La începutul acestui an, Anca Râmneanţu, preşedintele Consiliului de Administraţie al Sin Bucureşti şi al RESIN SRL Râmnicu Vâlcea a relizat o informare privind acţiunile întreprinse de conducere pentru înstrăinarea terenului de peste 9 hectare din Bucureşti. Compania Sin a fost privatizată în urmă cu mai mulţi ani, fiind cumpărată de doi acţionari: Resin Râmnicu Vâlcea şi Societatea de Investiţii Financiare (SIF) Muntenia. 

Cotele deţinute în structura acţionariatului sunt următoarele: Anca Râmneanţu deţine 62% din acţiunile SC Sin SA Bucureşti, iar SIF Muntenia numai 25,4%. Drept urmare, s-a constituit un consiliu de administraţie format din Anca Râmneanţu - preşedinte, Tiberiu Stratan, Emil Georgescu, Dan Dragomir, Erzsebet Verestoy – membrii. 

Anca Râmneanţu a lucrat mai bine de 23 de ani, ca inginer chimist la Uzinele Sodice Govora şi apoi la SC Oltchim SA. În anul 1992, Anca Râmneanţu înfiinţează o societate de proiectare mică, dar foarte activă în domeniul ingineriei chimice. Doi ani mai târziu participă împreună cu alţi membri fondatori la înfiinţarea firmei SC Resin SRL Râmnicu Vâlcea, societate unde, de la constituire şi până în prezent a fost şi este director general.

Odată cu privatizarea SC Sin SA Bucureşti, când SC Resin SRL a devenit acţionarul majoritar al acesteia, Anca Râmneanţu a devenit şi este şi în prezent director general al SC Sin SA precum şi director al SC Soctech SA Bucureşti şi SC Aquatech SRL Bucureşti.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

  • PUBLICITATE

  • https://www.mocanuvicentiu.ro/
  • PARTENERI MEDIA

  • © 2024 Ziarul de Valcea. Toate drepturile rezervate.

    Web Design by DowMedia

    Ne gasiti si pe