Dinozaurii se tem de uninominal

miercuri, 10 septembrie 2008

Dinozaurii se tem de uninominal

 Acel segment al clasei politice ce are banii şi poziţia necesară pentru a candida spre a ajunge sau a rămâne în Parlament este fragmentat. Între politicieni tineri, energici, carismatici cu şanse de a fi remarcaţi de electorat pentru meritele lor şi dinozaurii care s-au obişnuit să fie aleşi pe liste ocupând prin manevre politice aşa zisele locuri eligibile ale partidelor votate pentru siglă sau pentru mesajul conducătorilor centrali. Aceştia din urmă stau cu inima strânsă  rugându-se ca manevrele unui Funar să reuşească şi judecători ai Curţii Constituţionale să îi sprijine printr-o decizie care să întârzie aplicare legii votului uninominal.

Unii dintre aceşti abonaţi la scaunele din Parlament se regăsesc drept candidaţi şi pentru alegerile uninominale. Dar le este frică. Ori candidează în colegii în care sondajele nu sunt favorabile nici partidelor din care fac parte, dar nici lor ori au fost nominalizaţi drept candidaţi în colegii în care şansele sunt împărţite. Ar prefera votul pe listă cu şpăgile de rigoare date pentru ocuparea unui loc eligibil pe acestea. Cu şpăgi sau cu trafic de influenţă. La polul opus tinerii candidaţi muncesc de zor dezvoltând programe electorale, având întâlniri cu electoratul, făcând deja documentaţii pentru iniţiative legislative.

Din acest segment în Vâlcea se remarcă doi candidaţi pentru postul de deputat. Liberalul Cristian Buican care încearcă să obţină un mandat în Colegiul Brezoi şi Dan Constantin Mazilu de la PSD care are şanse mari să fie ales în Colegiul Bălceşti. Cel puţin în cazul celui din urmă este evident faptul că pe cât de aproape de Paralment este, după legea nouă în cazul în care votul s-ar face tot pe liste nu ar avea şansă să prindă un loc eligibil. Prea mulţi dinozauri şi frecători de mentă dar cu relaţii mari sunt în PSD.

Şi nu numai pentru că acelaşi lucru se întâmplă şi la liberali. Pe o listă, liderul s-ar pune cap de listă şi unii ca Harnagea ar fi trimişi de Bucureşti imediat pe următoarele locuri. Dacă nu ar fi trimişi ei ar apare candidaţi cu bani care ar da cât trebuie şi cui trebuie. Atunci pas de mai alege un deputat conştiincios. Unii ca Mazilu şi Buican probabil nu ar mai avea loc decât cu mare greutate. Iar la PDL este evident că aceleaşi feţe insipide care sunt acum în Parlament ar fi capete de listă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Ultimele stiri

  • PUBLICITATE

  • https://www.mocanuvicentiu.ro/
  • PARTENERI MEDIA

  • © 2024 Ziarul de Valcea. Toate drepturile rezervate.

    Web Design by DowMedia

    Ne gasiti si pe