Deputatul Petre Ungureanu compromite şansele democraţilor

duminică, 7 septembrie 2008

Cu actualii candidaţi PDL riscă să fie înfrânt în Vâlcea

Deputatul Petre Ungureanu compromite şansele democraţilor

Şedinţa de vineri a conducerii PDL Vâlcea nu a clarificat situaţia candidaturilor pentru Parlament decât parţial. Senatorul Dorel Jurcan şi-a păstrat poziţia privilegiată de candidat pe Colegiul Râmnicu Vâlcea. Anticipăm că va obţine acest post dar asta doar datorită PNL şi PSD care nu realizează că au şanse reale să se bată pentru a obţine două mandate de senator şi nu câte unul aşa cum le dau şansa sondajelor. PDL nu are candidaţi în celalalte Colegii Senatoriale care să capteze un număr însemnat de voturi.

Un singur deputat valabil

Pentru Camera Deputaţilor PDL are un singur candidat care merită această funcţie. Este vorba despre cunoscutul farmacist Samuel Vîlcu, consilier judeţean cu multe mandate, om respectabil şi serios, activist de marcă al PDL. El va candida în Colegiul Râmnicu Vâlcea SUD, cel mai sigur colegiu al PDL în momentul de faţă. Pe lângă voturile membrilor şi simpatizanţilor partidului Vîlcu va beneficia de popularitatea primarului Gutău în cel mai mare cartier al Râmnicului ( Ostroveni), de organizaţiile bune din Ocnele Mari şi Mihăeşti, localităţi care alături de Băile Govora şi jumătate din Râmnic formează acest Colegiu precum şi de resturile ce vor fi obţinute de candidaţi PDL în celelalte Colegii. Democraţii ar fi avut şansa la trei mandate de deputat dacă puneau oameni puternici şi cinstiţi să candideze în toate cele 6 colegii. După cîte se pare acum au toate şansele să nu obţină decât un singur mandat.

Prea mici pentru un război aşa de mare

Vom face o scurtă analiză care poate va da de gândit unor pedelişti egoişti din conducerea judeţeană. În zona de Nord ( Colegiul Brezoi) PDL nu a obţinut rezultate remarcabile la locale. A pierdut oraşul Brezoi, a intrat în turul doi la Călimăneşti, dar la mare diferenţă, şi a luat primăria din Câineni cu un candidat fugit din PSD. În zonă PNL are cel mai bun candidat şi cel mai popular, Cristian Buican, iar PSD a pus candidat un om de afaceri domiciliat în Călimăneşti şi care poate beneficia de sprijinul câtorva organizaţii puternice.

În aceste condiţii va fi un miracol dacă PDL, cu o profesoară cvasinecunoscută în Colegiu, până nu demult membră a PNL, va putea obţine 1000 de voturi. În Colegiul Bălceşti PDL trimite la eşec sigur tot un profesor, din Bălceşti. Fără bani, fără popularitate, fără realizări politice, fără nume. Să se bată cu popularitatea lui Dan Mazilu de la PSD şi cu un candidat liberal susţinut de 9 primari şi nu mai ştiu câţi viceprimari şi consilieri. Plus un staff profesionist. Nu e greu de anticipat ce scor va lua PDL în acest Colegiu. În Drăgăşani candidatul PDL este un om se spune respectabil dar tot necunoscut alegătorilor.

Aici PDL se confruntă cu un deputat în funcţie al PSD care se bucură de notorietate şi cu ministrul secretar de stat Zvetlana Preoteasa de la PNL care este cunoscută de fiecare primar din zonă, de fiecare director de şcoală, de fiecare profesor, de fiecare preot. În Colegiul Horezu PDL ar avea şansa unui candidat deosebit, Ion Tudor, dar se pare că ezitările conducerii manevrate de fel de fel de indivizi ca deputatul Petre Ungureanu care se teme de concurenţă, va duce la o victorie a adversarilor. Este un colegiu dominat de primării pesediste în care PDL se poate lăuda doar că deţine primăria din Horezu. Câştigată în iunie.

Liberalii au şi ei organizaţii puternice în zonă şi să nu uităm ca va conta şi candidatura deputatului Emilian Frâncu, care candidează la un Colegiu Senatorial ce acoperă şi zona Horezu şi a cărui popularitate va aduce voturi şi lui Ilie Fârtat, candidatul PNL la Camera Deputaţilor. Dacă mai adăugăm că o armată de pesedişti îl vor susţine pe candidatul social democrat Marian Sîrbu, fost ministru şi trimis de la centru pe un colegiu de pe care a fost scos intenţionat deputatul Aurel Vlădoiu înfrângerea PDL-ului este clară. Poate cu Ion Tudor ar mai avea o şansă dar.... Bun! Acum să trecem la colegiile sigure ale PDL-ului pentru Camera Deputaţilor.

Şi Râmnicul poate fi pierdut

Cele două din Râmnic în care toţi pedeliştii speră că voturile luate de edilul municipiului se vor transfera candidaţilor PDL şi că vor mai rămâne şi ceva resturi. Aiurea! Cei doi candidaţi de aici vor avea mare nevoie de resturile de voturi din celelalte colegii, resturi care după câte am arătat vor fi foarte mici.În primul rând prezenţa la vot va fi mai scăzută decât la locale. Apoi primarul Gutău nu se va mai implica ca atunci şi nu vor mai candida şi o mulţime de consilieri locali şi judeţeni care să se agite. Râmnicul va avea o populaţie mai redusă ca atunci. Mulţi din tinerii care l-au votat pe primar vor fi la facultăţi în noiembrie iar populaţia plecată la muncă în străinătate nu este venită încă în vacanţa de iarnă. Pensionarii dezamăgiţi nu se vor duce să voteze nu ştiu ce candidaţi a căror nume nu le spune acelaşi lucru ca numele primarului. Prezenţa la vot scăzută va fi în avantajul adversarilor.Cele şase localităţi legate de colegiile din Râmnic : Băile Govora, Băile Olăneşti, Păuşeşti Măglaşi, Ocnele Mari, Mihăeşti,Vlădeşti sunt dominate de organizaţii peneliste şi pesediste după cum arată rezultatele de la locale. La Olăneşti primarul liberal a fost Inspector General la Învăţământ iar PDL a intrat în turul doi doar unui candidat de excepţie. Acum PNL va câştiga cel mai mare număr de voturi în cele 6 localităţi la un loc fiind urmat de PSD. Putem pune pariu. Cu toate acestea, teoretic, conform sondajelor generale PDL ar trebui să obţină voturi în Vâlcea pentru două colegii de deputaţi. Dar o situaţie aparte din Râmnic poate modifica rezultatul final. Nici PSD nici PNL nu au bătut în cuie candidatura pentru Râmnic Nord. Aici pot interveni surprize. După ce vineri PDL a exclus din schemă candidatura fostului primar Sorin Zamfirescu şi a preferat să îi acorde acest colegiu lui Petre Ungureanu adversarii PDL pot intra în luptă cu şanse mari.

Petre Ungureanu este oaia neagră

Doi candidaţi buni, de nivel mediu, de la liberali şi PSD, ar putea schimba scorul final. Asta pentru că deputatul PDL Petre Ungureanu este unul dintre cei mai controversaţi parlamentari actuali. El va candida într-un colegiu în care majoritatea populaţiei este formată din intelectuali . Adică din oameni care nu votează în turmă pentru că aşa le cere Băsescu sau primarul Gutău. Deputatul Ungureanu este un migrator politic care nu a făcut nimic bun pentru nicio localitate din judeţ cu atât mai puţin pentru Râmnicu Vâlcea. Mai mult decât atât datorită sprijinului său un străin a pus mâna pe nedrept pe 18 hectare din terenul municipiului. Teren pe care se puteau construi blocuri de către primărie. Petre Ungureanu are o notorietate negativă în Justiţia din Vâlcea. Ca avocat s-a folosit la maxim de poziţia sa de membru al Comisie Juridice din Camera Deputaţilor. S-a îmbogăţit considerabil în ultimii patru ani şi a stârnit invidie şi dispreţ în rândul avocaţilor, judecătorilor, procurorilor, gerfierilor, poliţiştilor din Vâlcea. Iar mare parte dintre aceştia domiciliază în Râmnic Nord. Unde locuiesc şi destui liberali, ţărănişti şi conservatori care îşi aduc aminte de Petre Ungureanu şi isprăvile sale de când le era coleg de partid. Nici din PDL Vâlcea nu îl iubeşte multă lume iar cei care au motive să-l urască se află inclusiv pe strada pe care locuieşte, în acelaşi colegiu. Sunt oameni care s-au judecat cu el şi au pierdut nedrept procesele datorită influenţelor politice. Primarul Gutău nu are nici un interes să îl ajute şi nici nu o poate face . Dorel Jurcan va obţine mai multe voturi ca Petre Ungureanu, asta este clar. În Olăneşti, Păuşeşti şi Vlădeşti, aşa cum am mai spus Petre Ungureanu va pierde. La scor. Dacă Ion Cîlea şi Emilian Frîncu vor crede cu tărie în şansa de a-l elimina pe Ungureanu din politică unul dintre cele două partide poate obţine trei mandate de deputat. Mai ales dacă în Colegiul Horezu democraţii vor arunca în luptă un anonim.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

  • PUBLICITATE

  • https://www.mocanuvicentiu.ro/
  • PARTENERI MEDIA

  • © 2024 Ziarul de Valcea. Toate drepturile rezervate.

    Web Design by DowMedia

    Ne gasiti si pe