Dan Mazilu conduce în sondaje în Colegiul Bălceşti

miercuri, 3 septembrie 2008

Dan Mazilu conduce în sondaje în Colegiul Bălceşti

Popularitatea candidatului PSD se datorează cinstei, corectitudinii şi credinţei

Traian Guminski

Dan Mazilu este viceprimar al comunei Lăpuşata, membru marcant al PSD Vâlcea, om de afaceri, investitor în sport şi poate unul din puţinii candidaţi care au şansa de a obţine 50% din voturile electoratului la alegerile din noiembrie.

Primarii vor un parlamentar care să îi ajute

Colegiul pentru Camera Deputaţilor-Bălceşti este format din 23 de localităţi: Bălceşti, Ghioroiu, Diculeşti, Făureşti, Laloşu, Zătreni, Lăcusteni, Tetoiu, Roşiile, Berbeşti, Alunu, Sineşti, Grădiştea, Livezi, Fârtăţeşti, Măciuca, Valea Mare, Lădeşti, Popeşti, Stăneşti, Lăpuşata, Copăceni, Roeşti. În toate dintre ele Dan Mazilu are susţinători deşi există localităţi care au ales primari liberali în iunie şi în acestea candidatul PSD la Camera Deputaţilor va obţine un scor bun.

Miercuri primarul comunei Fârtăţeşti, cea mai mare comună din zonă ne-a declarat imediat după o şedinţă de consiliu local: „Sunt alături de consilieri de  la mai multe partide, vă spun deschis că în Fârtăţeşti prietenul meu Dan Mazilu va obţine o victorie categorică. Cred că în tot Colegiul Bălceşti va fi votat pentru că este din zonă, de aici de aproape din Lăpuşata. Oamenii s-au săturat să voteze tot felul de candidaţi veniţi din Bucureşti sau de aiurea din ţară. Vă spun sincer că dacă PSD punea candidaţi care nu sunt din Vâlcea eu nici nu mă duceam la vot.

Populaţia din Fârtăţeşti îl cunoaşte bine pe Dan Mazilu. Anul trecut pe 26 decembrie, un incendiu a mistuit biserica noastră din satul Giuleştii de Sus. Am apelat la Dan pe care îl ştiu un om credincios. Ne-a ajutat cu betonul şi cu fierul şi acum suntem la acoperiş. Lumea ştie toate acestea. Echipa de fotbal pe care o susţine Mazilu îşi joacă meciurile pe stadionul din comuna noastră. Popularitatea sa este foarte mare şi nu văd ce alt candidat ar putea să fie preferat de oamenii de aici. Toţi prietenii mei şi vă asigur că am în Colegiul Bălceştii câteva mii îl vor vota pe Dan Mazilu deputat.”

Aurel Mega este secretarul primăriei Lăpuşata, unul dintre cei mai vechi secretari din Vâlcea: “ Eu nu fac politică ştiţi bine acest lucru dar sunt convins că  la noi în Lăpuşata domnul Mazilu va fi votat aproape de toată comuna. Se bucură de o simpatie deosebită pentru că este un adevărat fiu al comunei. Nu a plecat în lume preum alţii a venit mereu acasă, a investit aici şi-a făcut casă la noi, a ajutat familiile cu probleme, bisericile. Este un om bun şi acum pe bune pentru noi ar fi o mândrie să avem un deputat. Comuna noastră ar creşte în prestigiu prin alegerea sa. “ Primarul Aurelian Cornoiu este convins că Dan Mazilu va fi ales deputat: “ Nu se pune problema alegerii sale la noi, aici toată lumea îl votează oricum, dar vă spun sincer că am vorbit cu mulţi primari din zonă şi cu oameni.

Lumea îl vrea pe Dan, chiar primari din alte partide îl vor susţine pentru că este de-al locului. Îl cunosc toţi ştiu că este om de cuvânt , că este popular, că nu este încrezut, că va veni săptămânal în colegiu şi că va face tot ce poate pentru zona Bălceşti o zonă oarecum vitregită a judeţului care are nevoie de susţinere politică pentru a renaşte.” În comunele Lădeşti şi Popeşti foştii primari Sabin Dragnea şi Constantin Şerban sunt oameni care au popularitate şi care sunt apropiaţi de Dan Mazilu. Şi aici Dan Mazilu va obţine susţinerea majorităţii electoratului chiar dacă primarii actuali nu sunt mebrii PSD. În Colegiul Bălceşti lumea va vota uninominal pentru prima dată şi toţi vor să fie susţinuţi în Parlament de un om al lor, al zonei, neimpus de conducerea unui partid. De aceea se pare că Dan Mazilu va primi voturi şi de la membrii altor formaţiuni politice.

Obiective sociale

Dan Mazilu vrea să obţină, în calitate de deputat, fonduri pentru realizarea unui spital mare şi modern în Bălceşti. Omenii din zonă sunt obligaţi să cheltuiască mult timp pe transport şi bani pentru a-şi face analize la Râmnic sau Craiova. Candidatul PSD mai doreşte modernizarea şi extinderea Centrului de Asistenţă Socială din Lădeşti, unde s-a ajuns să poţi interna un bătrân doar cu intervenţii. Pentru a ajuta bugetul comunei natale Mazilu îşi va muta sediul firmei în Lăpuşata spre a achita toate taxele la bugetul comunei. În acelaşi timp firma sa a făcut o investiţie de peste 500 de mii de euro construind o staţie de sortare pe un teren cumpărat din comună.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Ultimele stiri

  • PUBLICITATE

  • https://www.mocanuvicentiu.ro/
  • PARTENERI MEDIA

  • © 2024 Ziarul de Valcea. Toate drepturile rezervate.

    Web Design by DowMedia

    Ne gasiti si pe