Contracte cu încredinţare directă la „Lapte şi corn”

miercuri, 10 septembrie 2008

Contracte cu încredinţare directă la „Lapte şi corn”

 
Majoritatea administraţiilor locale din Vâlcea au finalizat deja licitaţiile pentru lapte şi corn pentru unităţile şcolare din judeţ. Prefectul de Vâlcea, Radu Renga, este optimist în privinţa asigurării în bune condiţii a pachetului gratuit pentru elevi. În 68 de localităţi s-a încheiat, conform reprezentantului administraţiei locale contracte cu diferite firme de distribuţie a produselor de panificaţie şi a celor lactate, iar celelalte urmează să semneze în această săptămână contractele.

Excepţie face localitatea Stroeşti, unde totul se va finaliza pe 8 septembrie. În multe localităţi vâlcene, printre care Milcoiu şi Racoviţa, licitaţia a fost câştigată de firma argeşeană Vlăsia, în parte şi pentru că firmele vâlcene nu s-au înghesuit să se prezinte la licitaţii. „La noi această firmă a fost singura care a cumpărat caietul de sarcini. Chiar am întrebat dacă nu se prezintă şi alte firme, şi angajaţii primăriei mi-au spus că nu s-a mai înscris nimeni.” – spune primarul din Racoviţa. La Milcoiu, contractul a fost încredinţat direct aceleiaşi firme.

Primul-ministru a aprobat pentru acest an majorarea limitei valorice zilnice pentru produsele lactate şi de panificaţie de care beneficiază elevii claselor I-VIII şi preşcolarii cu program normal la 1,17 lei pentru fiecare copil. Consiliul Judeţean a inventariat stadiul contractării produselor lactate şi de Numai nouă  localităţi erau în întârziere la ultimul control.

În majoritatea cazurilor, primarii au recunoscut faptul că au încredinţat contractele direct, fiind vorba despre o valoare care nu depăşeşte 10.000 de euro, iar cei care şi-au dezvoltat mici brutării sau magazine alimentare în zonele pe care le gospodăresc au un ban de câştigat de pe urma elevilor. Mierea nu va fi inclusă în acest an în meniul şcolarilor.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

  • PUBLICITATE

  • https://www.mocanuvicentiu.ro/
  • PARTENERI MEDIA

  • © 2024 Ziarul de Valcea. Toate drepturile rezervate.

    Web Design by DowMedia

    Ne gasiti si pe