|vineri, aprilie 16, 2021
  • Follow Us!

Au fost delimitate secţiile de votare din Vâlcea 

 

Au fost delimitate secţiile de votare din Vâlcea

Marţi, 23 septembrie, la sediul Prefecturii a avut loc o şedinţă cu  primarii şi secretarii consiliilor locale . Şedinţa a fost susţinută de prefectul Radu Renga, subprefectul Mircea Nadolu şi directorul Asociaţiei Secretarilor Primăriilor din România, Dumitru Nedelcu. Prin Hotărâre de Guvern a fost stabilită data desfăşurării alegerilor pentru 11 noiembrie a, iar conform Legii 35/2008 Biroul Electoral de Circumscripţie Vâlcea are numărul 40. În Vâlcea pentru Camera Deputaţilor există şase colegii, iar pentru Senat trei colegii uninominale. 

 

 

Prin Ordinul de prefect nr. 614 a fost organizată Comisia Judeţeană pentru Alegerile Locale, comisie ce se întruneşte săptămânal. Sediul BEC a fost fixat în Prefectura Vâlcea. Amintim faptul că, pe data de 19 septembrie , preşedintele Tribunalului Vâlcea a desemnat cei trei judecători ai Biroului Electoral de Circumscripţie, stabilindu-se, prin vot secret, şi preşedintele acestui birou, în persoana judecătorului Mugurel Gheorghiţă. 

 

Până pe data de 23 septembrie, primarii au avut sarcina de a delimita secţiile de votare, acestea urmând a fi numerotate. Până pe data de 16 octombrie, edilii vâlceni trebuie să preia listele electorale permanente, având obligaţia de a le face cunoscute cetăţenilor. De asemenea, în perioada 21 – 31 octombrie , se vor stabili locurile de afişaj electoral, locuri ce trebuie frecventate de cetăţeni. O obligaţie a primarilor este şi aceea de a înlătura din spaţiile publice materialele electorale rămase de la alegerile precedente. Afişele electorale pot fi amplasate şi în alte locuri, dar numai cu avizul proprietarului. 

 

Leave a Response