Au fost delimitate secţiile de votare din Vâlcea

miercuri, 24 septembrie 2008

 

Au fost delimitate secţiile de votare din Vâlcea

Marţi, 23 septembrie, la sediul Prefecturii a avut loc o şedinţă cu  primarii şi secretarii consiliilor locale . Şedinţa a fost susţinută de prefectul Radu Renga, subprefectul Mircea Nadolu şi directorul Asociaţiei Secretarilor Primăriilor din România, Dumitru Nedelcu. Prin Hotărâre de Guvern a fost stabilită data desfăşurării alegerilor pentru 11 noiembrie a, iar conform Legii 35/2008 Biroul Electoral de Circumscripţie Vâlcea are numărul 40. În Vâlcea pentru Camera Deputaţilor există şase colegii, iar pentru Senat trei colegii uninominale. 

 

 

Prin Ordinul de prefect nr. 614 a fost organizată Comisia Judeţeană pentru Alegerile Locale, comisie ce se întruneşte săptămânal. Sediul BEC a fost fixat în Prefectura Vâlcea. Amintim faptul că, pe data de 19 septembrie , preşedintele Tribunalului Vâlcea a desemnat cei trei judecători ai Biroului Electoral de Circumscripţie, stabilindu-se, prin vot secret, şi preşedintele acestui birou, în persoana judecătorului Mugurel Gheorghiţă. 

 

Până pe data de 23 septembrie, primarii au avut sarcina de a delimita secţiile de votare, acestea urmând a fi numerotate. Până pe data de 16 octombrie, edilii vâlceni trebuie să preia listele electorale permanente, având obligaţia de a le face cunoscute cetăţenilor. De asemenea, în perioada 21 – 31 octombrie , se vor stabili locurile de afişaj electoral, locuri ce trebuie frecventate de cetăţeni. O obligaţie a primarilor este şi aceea de a înlătura din spaţiile publice materialele electorale rămase de la alegerile precedente. Afişele electorale pot fi amplasate şi în alte locuri, dar numai cu avizul proprietarului. 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Ultimele stiri

  • PUBLICITATE

  • https://www.mocanuvicentiu.ro/
  • PARTENERI MEDIA

  • © 2024 Ziarul de Valcea. Toate drepturile rezervate.

    Web Design by DowMedia

    Ne gasiti si pe