Acţiuni demonstrative şi porţi deschise pentru vâlceni

duminică, 7 septembrie 2008

Jandarmi fără secrete

Acţiuni demonstrative şi porţi deschise pentru vâlceni

În cadrul unui program PHARE al Jandarmeriei Române, proiectat şi pus în practică împreună cu reprezentanţii Jandarmeriei Franceze, în perioada 04-06.09.2008, la nivel naţional, unităţile Jandarmeriei au organizat şi desfăşurat activităţi care să ducă la valorizarea imaginii jandarmului în slujba cetăţeanului. Acţiunile au avut ca scop demonstrarea deschiderii Jandarmeriei către cetăţeni şi stabilirea unei comunicări nemijlocite cu aceştia.

Astfel, jandarmii vâlceni au organizat în zilele de 4 şi 5 septembrie, între orele 17.00-21.00, în Scuarul Parcului Mircea cel Bătrân, punctul „La ceas”, acţiuni demonstrative în faţa trecătorilor. „Am prezentat o parte din tehnica auto, de comunicaţii şi informatică şi de protecţie aflată în dotare, ţinuta jandarmilor prevăzută de actele normative în vigoare pentru serviciu, intervenţie, patrulare, escaladare montană etc, un film de prezentare generală a Jandarmeriei Române în care vor fi incluse aspecte legate de misiuni, pregătire, selecţionare a candidaţilor pentru şcolile militare, filme cu exerciţii demonstrative executate de jandarmi, fotografii din activitatea zilnică a jandarmilor vâlceni, rezultatele obţinute de jandarmii vâlceni în anii 2005-2007 şi alte activităţi. Nu au fost prezentate în schimb armamentul, muniţia şi mijloacele iritant lacrimogene din dotarea jandarmilor”, a declarat Ion Idu, comandantul IJJ Vâlcea.

Ziua Porţilor Deschise

Sâmbătă  6 Septembrie, între orele 10.00-13.00, la sediul Inspectoratului de Jandarmi Judeţean Vâlcea s-a organizat „Ziua Porţilor Deschise pentru cetăţeni”. Încă de la primele ore ale dimineţii, au fost primiţi cetăţeni dornici să cunoască tainele meseriei de jandarmi. Au fost prezentate un film cu locul, rolul şi misiunile Jandarmeriei Române, cladirea atat interior, cât şi exterior, iar  jandarmii au prezentat  exerciţii de intervenţie inclusiv cu folosirea câinilor de serviciu.

„Am prezentat până şi maşinile pe care le avem în dotare, tehnica, armament, echipament şi a  altor materiale din dotare. De asemenea, am efectuat trageti demonstrative cu muniţie de exerciţiu. Am avut o acţiune deschisă. Cu âteva zile înainte am înmânat pe stradă invitaţii la Ziua Proţilor deschise la instituţia pe care o conduc, împreună cu pliante întocmite de jandarmi pentru prevenirea violenţei în sport!”, a mai adăugat Ion Idu, inspectorul şef  de la IJJ Vâlcea.

L.L.
Foto Jandarmi Vâlcea

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

  • PUBLICITATE

  • https://www.mocanuvicentiu.ro/
  • PARTENERI MEDIA

  • © 2024 Ziarul de Valcea. Toate drepturile rezervate.

    Web Design by DowMedia

    Ne gasiti si pe