Acţionarul majoritar al FAVIL Vâlcea, urmărit de procurorii DIICOT

miercuri, 10 septembrie 2008

Acţionarul majoritar al FAVIL Vâlcea, urmărit de procurorii DIICOT

Direcţia de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism (DIICOT) a Parchetului General a confirmat zilele trecute că îl cercetează pe omul de afaceri Cătălin Chelu, acţionarul majoritar al întreprinderii FAVIL Râmnicu Vâlcea (fosta Fabrica de Aţă), într-un dosar aflat în faza actelor premergătoare. Informaţia privind cercetarea de către procurori a lui Cătălin Chelu a apărut prima dată la Adunarea Generală a Acţionarilor SIF Oltenia de la finalul săptămânii trecute, când omul de afaceri a cerut îndepărtarea lui Dinel Staicu de la conducerea SIF Oltenia. Cătălin Chelu deţine 77% din acţiunile FAVIL, dar are pachete minoritare de acţiuni şi la alte societăţi comerciale din judeţul Vâlcea, printre care şi UNIVERS.

Peste mai puţin de o săptămână, acţionarii FAVIL sunt chemaţi să valideze hotărârile administratorului unic cu privire la investiţiile financiare efectuate pe piaţa de capital în perioada ianuarie – 15 septembrie 2008, conform extraselor de cont. Pe de altă parte, acţionarii vor mai trebui să aprobe mandatarea administratorului unic de a efectua investiţii financiare pe piaţa de capital.

Recent, acţionarii de la FAVIL au aprobat printre altele tranzacţiile (vânzări şi cumpărări de acţiuni) efectuate de conducerea executivă a întreprinderii în perioada 1 ianuarie – 31 martie 2008. Anul trecut, întreprinderea a cumpărat peste 1,9 milioane de acţiuni, în valoare totală de circa 2,4 milioane lei, la următoarele companii listate la bursă: SC Biofarm SA, Banca Comercială Carpatica, Conpet Ploieşti, Banca Română de Dezvoltare, Compania Naţională Transelectrica, Banca Transilvania şi Transgaz.

Cum pachetul majoritar de acţiuni la FAVIL este deţinut de Cătălin Chelu nu este greu de presupus că achiziţiile de acţiuni la aceste companii au fost făcute la „cererea” aceluiaşi Cătălin Chelu. Recent, FAVIL a beneficiat de un ajutor financiar nerambursabil în sumă de 140.000 lei necesar pentru achiziţionarea unei maşini de vopsit din Italia. S-a mai achiziţionat din Italia în această perioadă şi o maşină de bobinat din scul pe bobină. Pentru aceste investiţii s-a contractat un credit de 92.000 lei, rambursabil în trei ani, din care societatea mai are de achitat la 30 iunie 2008 suma de 80.000 lei.

O altă investiţie importantă efectuată în această perioadă a fost punerea în funcţiune a unei instalaţii de monitorizare a consumului de energie electrică. Tot în data de 19 septembrie 2008, acţionarii FAVIL sunt chemaţi să aprobe deschiderea unui punct de lucru al întreprinderii tocmai în municipiul Galaţi. Nici nu este greu de dedus: acţionarul majoritar al societăţii – Cătălin Chelu – domiciliază în prezent în municipiul Galaţi. În primele şase luni din acest an, FAVIL a reuşit să realizeze o cifră de afaceri de circa 1,5 milioane lei, şi venituri totale de peste 1,62 milioane lei. Pe total activitate s-a înregistrat o pierdere de 29.000 lei.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

  • PUBLICITATE

  • https://www.mocanuvicentiu.ro/
  • PARTENERI MEDIA

  • © 2024 Ziarul de Valcea. Toate drepturile rezervate.

    Web Design by DowMedia

    Ne gasiti si pe