|marți, ianuarie 26, 2021
  • Follow Us!

Elevă din Vâlcea, pe podiul la Olimpiada Internaţională de Geografie 

Elevă din Vâlcea, pe podiul la Olimpiada Internaţională de Geografie

Cătălina Jugrăvescu, de la Colegiul Naţional „Alexandru Lahovary” din Râmnicu Vâlcea a ocupat în acest an locul secund la Olimpiada Internaţională de Geografie. Lotul olimpic de geografie al României a ocupat, de altfel primul loc pe echipe la cea de-a VII-a ediţie a Olimpiadei Internaţionale de Geografie, desfăşurată în perioada 7-12 august în localitatea tunisiană Carthage. La individual, elevii românii au obţinut două locuri I şi două locuri II, printre care se numără şi cel ocupat de eleva din Vâlcea.

Ediţia din acest an a reunit peste 110 participanţi din 28 ţări. Olimpicii români vor revenit în ţară miercuri, la ora 19.30, şi vor fi întâmpinaţi la Aeroportul Internaţional „Henri Coandă" de o delegaţie a Ministerului Educaţiei, Cercetării şi Tineretului.  Inspectorul şcolar Paul Dumitrescu a spus că eleva Cătălina Jugrăvescu este elevă în clasa a X-a „merită felicitări atât ca ambasadoare a ştiinţei, dar la fel merită să fie felicitat şi profesorul Liviu Tudor, cel care a îndrumat-o!

Deoarece în perioada vacanţei de vară sunt programate şi alte concursuri naţionale şi internaţionale, Inspectoratul Şcolar Judeţean Vâlcea va organiza în această toamnă, cu sprijinul autorităţilor locale şi al sponsorilor, Gala Laureaţilor.” – a precizat Paul Dumitrescu.

Leave a Response