Zona Troianu va fi transformată în cartier rezidenţial

miercuri, 2 iulie 2008

Zona Troianu va fi transformată în cartier rezidenţial

 În curând, zona verde aflată la ieşirea din Râmnicu Vâlcea, spre Troianu se va transforma într-un cartier rezidenţial. În afară de instabilitatea terenului pe care urmează să crească mai multe blocuri-turn, zona mai are şi alte probleme, legate de fluidizarea traficului rutier şi chiar de distanţa dintre spaţiile comerciale şi trotuar, care este în prezent, conform proiectului, de 10-15 metri.

Cartier rezidenţial lângă benzinărie

Potrivit declaraţiilor arhitectului Doina Negoiţă şi a reprezentantului firmei SC Consultofice Imobiliare SRL, întreaga zonă din spatele benzinăriei Rompetrol va deveni un cartier rezidenţial, experţii propunând şi lotizarea terenurilor aferente viitoarelor blocuri turn. Datele tehnice ale imobilelor de locuit arată că acestea vor avea până la 12 etaje şi 160 de apartamente, parterul şi demisolul clădirilor având destinaţie comercială. Una dintre problemele apărute în procesul proiectării ansamblului de locuinţe a fost accesul către bulevardul Calea lui Traian, soluţia găsită de specialişti fiind ieşirea obligatorie spre dreapta, un compromis destul de dificil pentru viitorii locatari, cunoscut fiind faptul că pe artera principală, în special în zona Troianu, traficul este congestionat în orele de vârf.

„Consider că, în acest moment, singura problemă este aceea a traficului din zona respectivă şi vor trebui găsite soluţii viabile pentru soluţionarea lor”, a spus unul dintre consilierii locali PDL. Concluziile dezbaterii publice de săptămâna trecută, alături de documentaţia întocmită de experţii beneficiarului construcţiei vor fi depuse la primăria Râmnicului, urmând ca un proiect de Hotărâre a Consiliului Local să treacă prin următoarea şedinţă a forumului decizional. În legătură cu acest proiect, care urmează să îmbogăţească câţiva importanţi afacerişti imobiliari din Vâlcea, Primăria Râmnicului a organizat la sfârşitul săptămânii trecute o dezbatere publică, în cadrul căreia s-au discutat problemele apărute din cauza noii zone rezidenţiale.

Teren alunecos

O altă „lovitură” imobiliară este astfel pe cale să fie dată în Râmnic. Investitorul a obţinut deja de câteva luni bune aviz favorabil pentru Planul Urbanistic de Zonă, în vederea construirii unor blocuri de parter + 13 etaje în vecinătatea staţiei Peco Rompetrol, pe un teren de 30.700 de metri pătraţi, deţinut de mai multe persoane fizice şi juridice. Majoritatea terenului este în intravilanul municipiului. Din suprafaţa totală, de 14.500 de metri pătraţi, 3983,20 metri pătraţi din vecinătatea bulevardului Calea lui Traian au fost cumpăraţi anul trecut de o societate comercială cu răspundere limitată, care a declanşat apoi operaţiunea de Plan Urbanistic Zonal în iunie 2007, prin intermediul SC Consultofice Imobiliare SRL, împreună cu ceilalţi deţinători de teren.

În zonă va creşte în curând un bloc de 13 etaje, format din două corpuri de clădire unite la parter. La parter şi la etajul 13 al blocurilor se vor amplasa spaţii comerciale şi de prestări servicii, iar la cele trei nivele de subsol se vor realiza spaţii anexe locuinţelor, respectiv 336 de garaje, boxe şi spaţii tehnice. În exterior vor fi amenajate de asemenea spaţii de joacă pentru copii, terenuri de sport şi chiar o piscină. Aprobarea documentaţiei a constituit o derogare de la documentaţia Planului Urbanistic General din zona respectivă.

În zona cu pricina, unde sunt active anumite alunecări de teren sunt în prezent plantaţii pe terasamente, zona fiind cu restricţii de construire, deoarece, conform Planului Urbanistic General, acolo nu ar fi putut fi construite decât imobile cu parter şi două etaje. În afară de blocurile de 13 etaje, pe acelaşi teren se vor construi alte imobile, de 4 sau 6 etaje, vile cu două etaje, spaţii comerciale şi de prestări servicii. Alimentarea cu apă urmează să fie făcută din conducta de transport de la Cheia, unde sunt legate şi celelalte blocuri din apropiere.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Ultimele stiri

  • PUBLICITATE

  • https://www.mocanuvicentiu.ro/
  • PARTENERI MEDIA

  • © 2024 Ziarul de Valcea. Toate drepturile rezervate.

    Web Design by DowMedia

    Ne gasiti si pe