Sparle si Soparle

miercuri, 2 iulie 2008

Sparle si Soparle

 • Candidatul liberal la Primăria Bujoreni se plânge acum că nu a fost ajutat de colegii de partid şi că dacă ar fi fost lăsat să negocieze putea obţine postul de viceprimar. Domnule Stoian greşiţi profund! Puţini candidaţi au beneficiat de o susţinere financiară, logistică, mediatică şi politică aşa cum aţi avut dumneavoastră. Nu este vina nimănui că aţi pierdut alegerile, poate doar vina unui sistem care deşi susţine că învăţământul de 8 clase este obligatoriu permite ca toţi analfabeţii să voteze.

A unui sistem care a permis ca mii de ţigani, rudari sau sărăntoci inculţi din România să se lase mituiţi şi să voteze ca turma pe avantaje materiale sau financiare schimbând soarta unor localităţi. În ceea ce priveşte postul de viceprimar nu îl puteaţi obţine. Şi aşa este un miracol că liberalii au putut lua acest post pentru PNL. Pentru dumneavoastră nu se putea face nimic. Nu vă doreau consilierii. În schimb pentru primarul Roşu vom face noi. Îl vom ajuta să ajungă acolo unde merită. Vă promitem!

• Un consilier poştaş a trădat la alegerea viceprimarului. Mai mult chiar omul , deşi luase 25 de beţe dintr-o parte a acceptat 50 şi din partea cealaltă. Consilierul va fi exclus din partid ca şi altul din aceiaşi comună dar de la alt partid.

• Cât de interesaţi trebuie să fie şmecherii din Bucureşti care au cheltuit o avere pentru a susţine un candidat PIN la o primărie de comună din Vâlcea? Atenţie la terenurile din Staţiunea Pomicolă şi din islaz! Atenţie mare deşi cel susţinut nu a ajuns decât vice!

• „ Scandal în prima şedinţa a Consiliului Judeţean” aşa a titrat un articol de fond un cotidian la care , alături de alţi jurnalişti cunoscuţi din Vâlcea, au lucrat şi oameni din redacţia noastră. Pe toţi ne doare când vedem cum o fătucă fără prea mare experienţă în administraţie şi politică deformează adevărul ( bănuim că nu la comandă) şi induce în eroare puţinii cititori care au mai rămas ziarului nefiind în stare să prezinte dedesubturile unei şedinţe nedmocratice în care Monceanu nu a fost „ Gică contra” ci a fost doar un consilier care cerea respectarea legii şi care nu putea fi de acord cu grosolanele încălcări ale acesteia dirijate de Dumitru Persu.

Sugerăm domnişoare să studieze atent termenii : opoziţie, majoritate, votare, democraţie, selecţie, repartizare, lege. Altfel riscă să ajungă la fel de ridicolă ca fătuca de pe un post central d eteleviziune care striga ca din gură de şarpe că pasarelele de pe autostradă nu au suduri. Asta în timp ce orice inginer constructor i-ar fi putut explica că asemenea structuri nu se sudează ci se lasă să lucreze libere pentru că vara metalul se dilată!

• Căldura mare afectează grav psihicul oamenilor. Nu scapă nici jurnaliştii de efectul căldurii. Mai ales cei care lucrează ca bezmeticii până noaptea târziu la un etaj superior din marginea oraşului pentru a încropi cel mai urât ziar la capitolul grafică publicitară şi prima pagină. Cu un lider controversat şi frustrat, această redacţie face de râs presa locală inventând număr de număr minciuni ordinare. Majoritatea sunt legate de deputatul Frâncu, de conducerea liberală, de liberali. Romică, scrie mă pe prima pagină „Publicaţie anti PNL!”.

• Cetăţenii din Ostroveni sunt indignaţi că ar putea fi reprezentaţi în Parlament de Elena Udrea! Păi măi oamenilor dar cine naiba vă pune să o votaţi pe blondă chiar dacă ar candida din partea PDL în Râmnic şi chiar dacă îl respectaţi pe primarul Gutău! La urma urmei, ce are sula cu prefectura?!

• Constantin Rădulescu, tânărul pesedist care este abonat la tot felul de funcţii şi sinecuri de ani de zile, datorită partidului, s-a remarcat la modul penibil la o emisiune a muribundului post de televiziune din Ostroveni. Caricatura aceasta de politician şi om de afaceri lăsa de înţeles printre „grohăituri“ imperceptibile auzului, că el este o „valoare“ şi că de aceea numai el, în calitatea sa de tânăr pesedist, merită funcţii de conducere.

Alţii nu au muncit şi nu s-au evidenţiat cu nimic în politică. Păi măi „râmătorule“ şi „copil de suflet“ al dinozaurului comunist, păi nu s-au evidenţiat alţi tineri în PSD Vâlcea pentru că nu i-ai lăsat tu măi, cap pătrat! Tu nici măcar pe propriul frate nu l-ai promovat! Þi-e silă, nu altceva!

• Consiliul Superior al Magistraturii a primit mai multe sesizări de la justiţiabili vâlceni, nemulţumiţi de modul în care judecătoarea Liliana Mihăescu Ceauşescu înţelege „să împartă dreptatea" în oraşul de la poalele Capelei. Doamna Ceauşescu a emis în ultima perioadă mai multe hotărâri judecătoreşti cu motivaţii foarte slabe. Orice student de la Facultatea de Drept ar putea să o depăşească din acest punct de vedere pe stimata doamnă magistrat. De numele aceleiaşi judecătoare se leagă şi procesul prin care a fost blocată restituirea unor suprafeţe de teren moştenitorilor familiei Bădescu în Băile Olăneşti. Liliana Mihăescu deţine patru imobile în localităţile Râmnicu Vâlcea, Galicea şi Popeşti. Din punct de vedere financiar, judecătoarea a încasat, potrivit declaraţiei de avere, suma de 140.000 lei noi în ultimul an fiscal şi are datorii la bănci de 118.000 euro, credite pe care trebuie să le achite până în anul 2030.

• Constantin Mihăescu, soţul judecătoarei, este profesor la scoala nr. 8 din municipiu, dar şi un prosper om de afaceri (patron al SC MINEX SRL), care are deschise mai multe magazine în Galicea, Popeşti şi Şirineasa. În anul 2009, firma soţului judecătoarei Mihăescu a avut o cifră de afaceri de 2.018.937 lei noi şi un profit de doar 3164...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Ultimele stiri

  • PUBLICITATE

  • https://www.mocanuvicentiu.ro/
  • PARTENERI MEDIA

  • © 2024 Ziarul de Valcea. Toate drepturile rezervate.

    Web Design by DowMedia

    Ne gasiti si pe