Serviciu SMURD la Vâlcea

duminică, 20 iulie 2008

Serviciu SMURD la Vâlcea

Săptămâna trecută, la Prefectura Vâlcea s-a decis înfiinţarea unui serviciu SMUR la Vâlcea, în cadrul Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă, care dispune în prezent de trei ambulanţe de tip B. Serviciul de urgenţă urmează să fie autorizat de Autoritatea de Sănătate Publică Vâlcea cu un paramedic, deoarece la ISU Vâlcea nu sunt angajaţi medici specializaţi în urgenţe, lucru care ar fi dus la imposibilitatea autorizării serviciului.

În momentul de faţă ISU dispune de 4 şoferi şi 8 paramedici, pregătiţi timp de o lună la Centru zonal Craiova şi care, odată autorizaţi pot asigura patru schimburi pe o ambulanţă. Serviciul de prim ajutor de urgenţă cu paramedic va acţiona împreună cu Ambulanţa, care-l va dispeceriza, în urma apelului la 112.

În acest sens, directorul Autorităţii de Sănătate Publică Vâlcea va lua legătura cu secretarul de stat Raed Arafat, pentru a discuta proiectul de protocol între ASP, ISU, SJU şi Serviciul Ambulanţă. 18 tineri care vor deveni paramedici la acest serviciu fac practică în prezent la Serviciul UPU din cadrul spitalului judeţean.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

  • PUBLICITATE

  • https://www.mocanuvicentiu.ro/
  • PARTENERI MEDIA

  • © 2024 Ziarul de Valcea. Toate drepturile rezervate.

    Web Design by DowMedia

    Ne gasiti si pe