|sâmbătă, noiembrie 26, 2022
  • Follow Us!

Râmnicenii, victime ale „traficanţilor“ din pieţe 

OJPC Valcea o formă fără fond!

Râmnicenii, victime ale „traficanţilor“ din pieţe

Pieţele din municipiu au ajuns locuri ale nimănui unde, cu tot regulamentul, cu toate atenţionările, cu toate materialele fade, cifrice, statistice, goale şi fără adresă, fără efect, Oficiul pentru Protecţia Consumatorului nu face mai nimic în această zonă a precupeţilor din Râmnic. La fel „acţionează” şi Consiliul Consultativ pentru Protecţia Consumatorului, care ar trebui să funcţioneze şi la judeţ şi la municipiu şi la comune, nu doar pe hârtie, idem „lucrează” şi alte organisme puse să ne protejeze… etc.

Suntem victimele precupeţilor, ale traficanţilor din piaţă, pentru că precupeţ nu este altceva decât persoana care cumpără de la producător – zarzavaturi, fructe şi alte mărfuri – şi le vinde la preţ de speculă, adică mai ridicat decât valoarea mărfii. Regulamentul de organizare şi funcţionare a Oficiului ăsta pentru protecţia noastră spune clar ce este de făcut, pe partea lor. Nimeni nu face ce cere regulamentul, litera legii şi… tace. Ba nu! Dă situaţii lunare cu amenzile, iar treaba merge… la fel!

Consiliile consultative au la judeţ şi la oraş circa 14-15 responsabili cu viaţa noastră de cumpărator. Degeaba… Se fură la cântar, se fură la calitate, se fură la legalitate. Era unul, pe vremuri, care trecea zilnic prin piaţă… De unde atâţia Comani, Dumnezeu să-l ierte!

Leave a Response