Râmnicenii cer sprijin împotriva CEZ Electrica

miercuri, 2 iulie 2008

În atenţia primarului Mircia Gutău !

Râmnicenii cer sprijin împotriva CEZ Electrica

Telefoanele fixe dar şi cele mobile ale redacţiei au fost bună parte ocupate în ultimele zile de cetăţeni care ne rugau să iniţiem o acţiune asemănătoare cu cea declanşată în Olt împotriva neregulilor de la CEZ Electrica. În Olt a fost demarată o amplă acţiune de strângere de semnături împotriva sistemului de facturare al CEZ. Pensionarii olteni au iniţiat acţiunea iar Prefectura, mai multe primării şi sindicate sau alăturat campaniei. Mai mult ca sigur, primarul municipiului Râmnicu Vâlcea, Mircia Gutău, nu va închide ochii la nesimţirea celor care patronează societatea de distribuţie a energiei electrice şi va acţiona în interesul râmnicenilor, care sunt nemulţumiţii de cehii hrăpăreţi.

Semnături împotriva sistemului de facturare

 Clienţii CEZ îşi manifestă din nou nemulţumirea faţă de abuzurile firmei cehe. Discuţiile aprinse desfăşurate în mai multe rânduri la prefectură, amenda de 30.000 de lei aplicată de Oficiul Judeţean pentru Protecţia Consumatorului sau sutele de reclamaţii venite din partea clienţilor nu au schimbat nimic. Sindicaliştii olteni se declară şi ei nemulţumiţi de faptul că firma furnizoare de electricitate refuză să accepte varianta autocitirii, deşi aceasta este specificată în regulament.

Campania de strângere de semnături se adresează tuturor consumatorilor de electrictate care doresc revenirea la vechiul sistem de facturare, pe baza autocitirii. Tabelele cu semnături, împreună cu un memoriu, vor ajunge la primul-ministru Călin Popescu Tăriceanu. În Slatina, cu sprijinul reprezentanţilor primăriei, vor fi amenajate centre de strângere de semnături în mai multe puncte din oraş. Acest exemplu trebuie urmat şi de sindicatele din judeţul Vâlcea. Domnule Pîrvu, lăsaţi politica şi faceţi-vă treaba la sindicat, că de aceea v-au ales oamenii să-i reprezentaţi, lăsaţi interesele personale şi mai ocupaţi-vă şi de interesele membrilor de sindicat!

 Consumatori revoltaţi

 Sumele plătite în avans pentru un consum estimat la electricitate aduc bani frumoşi firmei cehe. Clienţii, în majoritate cu venituri reduse, se trezesc din când în când că, pe lângă facturile plătite pentru consumul estimat, trebuie să achite sume mari de bani pentru electricitatea pe care nici măcar nu au consumat-o. Urmează drumuri la ghişeele de relaţii cu publicul ale CEZ, iar aici se declanşează calvarul chitanţelor care justifică plata facturilor. Un client care a plătit fiecare factură, dar nu a păstrat chitanţele în ultimul an se poate trezi în orice moment cu o factură nejustificată, pe care este nevoit să o achite, în lipsa documentului care atestă plata ei anterioară.

De asemenea, sute de consumatori au primit şi trei facturi într-o lună, iar în urma discuţiilor avute cu angajaţii CEZ s-a ajuns la concluzia că aceste facturi trebuie achitate, pe motiv că sunt emise pentru un consum din lunile din urmă. Alte zeci de cazuri asemănătoare pot fi ascultate în fiecare zi de la clienţii care bat în zadar drumurile la sediul CEZ, în speranţa că li se va da dreptate.

 Printre râmnicenii păcăliţi se află şi aleşi locali

Se vorbeşte că în prezent CEZ ar avea în cont 5.000 de miliarde în plus, proveniţi din plata consumului estimat. La polul opus, mulţi clienţi cu venituri mici îşi iau mâncarea de la gură pentru a strânge sumele necesare achitării facturilor imense la curent electric. La articolul 135 din regulamentul CEZ este prevăzută şi autocitirea, ca variantă de facturare a consumului de electricitate. Or, firma cehă încalcă acest regulament, neacceptând autocitirea contorului şi plata potrivit consumului lunar.

Am devenit cu toţii bancă pentru CEZ, pentru că noi plătim dinainte ceea ce nu consumăm, iar ei se folosesc de banii noştri. În cazul în care cei de la CEZ nu vor cedea, consumatorii ameninţă că vor ieşi în stradă. În Vâlcea pe lângă oameni foarte săraci au fost păcăliţi şi aleşi locali. Consumatorii păstrează cu mare atenţie acum orice factură şi chitanţă a CEZ pentru că oricând se pot trezi victime în tentativa furnizorului de a escroca consumatorii emiţând majorări pe facturi achitate la timp sau chiar emiţând o nouă factură pe o sumă deja achitată.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

  • PUBLICITATE

  • https://www.mocanuvicentiu.ro/
  • PARTENERI MEDIA

  • © 2024 Ziarul de Valcea. Toate drepturile rezervate.

    Web Design by DowMedia

    Ne gasiti si pe