Promovăm Profesionişti

miercuri, 30 iulie 2008

Promovăm Profesionişti

Traian Guminski

Aşa cum am procedat şi în cazul alegerilor locale din luna iunie, când am preferat să suţinem în campania electorală cei mai buni candidaţi pentru localităţile vâlcene, chiar dacă în unele situaţii ( cum a fost cazul la Olăneşti şi Dăeşti unde am luat doi candidaţi aproape necunoscuţii şi i-am dus de la 1% în turul II) ştiam că există  riscul ca cei pe care îi promovăm să nu câştige alegerile, am decis să facem şi în alegerile parlamentare.

Votul uninominal este un pas bun dar este în acelaşi timp poate nedrept deoarece, în litera actualei legislaţii, poate crea situaţii ilogice. Cum ar fi de exemplu că un candidat dintr-un colegiu poate obţine cel mai mare număr de voturi din colegiul respectiv dar ori să nu primească mandatul de parlamentar pentru că este candidatul unei formaţiuni care nu a făcut pragul electoral pe ţară, ori este candidat independent şi nu a obţinut 50%, ori poate fi chiar candidatul unui partid care intră în Parlament dar care pierde acel colegiu în favoarea altuia în care rezultatele partidului respectiv au fost mai bune ( ca număr d e voturi).

Un pas spre normalitate ar fi măcar organizarea a două tururi de scrutin pentru ca în fiecare colegiu să fie ales direct omul cu cea mai mare susţinere. În Vâlcea vor fi nouă colegii. Trei pentru Senat şi 6 pentru Deputaţi. Colegiul redacţional a stabilit deja suţinerea a doi candidaţi. Este vorba de Cristian Buican din partea PNL pentru Colegiu de Deputaţi- Brezoi şi Emilian Frâncu din partea PNL pentru Colegiul senatorial Brezoi-Horezu. Ambii candidaţi au acceptat condiţiile noastre pentru promovarea imaginii lor în colegiile respective.

Nu suntem o publicaţie care suţine candidaţii unui singur partid. Probabil vom face campanie, exact ca şi la locale , şi unor candidaţi ai PSD şi PDL. Preferăm însă ca cei pe care îi suţinem să îndeplinească trei condiţii importante. În primul rând să fie oameni legaţi de Vâlcea ( născuţi aici, care au lucrat mulţi ani în judeţul nostru, care au domiciliu la noi în judeţ de mulţi ani, preferabil chiar în colegiul respectiv, care au familii şi case aici, care au studiat în Vâlcea), în al doilea rând să fie oameni care au făcut ceva concret în cariera lor politică pentru comunităţi locale din judeţul nostru, care s-au remarcat ca fiind oameni buni cunoscători ai vieţii economice, sociale, culturale, sportive din Vâlcea.

Şi în ultimul rând vom suţine doar candidaţi despre care să putem scrie cu conştiinţa împăcată că sunt sau că au fost nişte profesionişti în domeniile în care au activat sau în care activează. Buican şi Frâncu corespund acestor criterii. În plus în colegiile respective primari, viceprimari şi consilieri locali spun că au nevoie de astfel de oameni în Parlament. Lista rămâne deschisă. Pe măsură ce PDL şi PSD îşi va desemna candidaţii o vom complecta. Dacă pînă la 15 august nu vom şti cine candidează de la aceste partide ne vom orienta spre alte formaţiuni.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Ultimele stiri

  • PUBLICITATE

  • https://www.mocanuvicentiu.ro/
  • PARTENERI MEDIA

  • © 2024 Ziarul de Valcea. Toate drepturile rezervate.

    Web Design by DowMedia

    Ne gasiti si pe