Prefectura Vâlcea, pichetată de sindicalişti

duminică, 13 iulie 2008

Prefectura Vâlcea, pichetată de sindicalişti

Revoltaţi de faptul că guvernanţii nu şi-au ţinut promisiunile în ceea ce priveşte mărirea salariului minim pe economie, sindicaliştii vâlceni au ieşit din nou în stradă săptămâna trecută, pentru a protesta.

Huiduieli la adresa Guvernului

Aproximativ 60 de sindicalişti, membri ai Cartel Alfa, CNSLR Frăţia, Sindicatului Pensionarilor, USG şi Oltchim au pichetat sediul Prefecturii Vâlcea. Chiar dacă numărul celor prezenţi la miting nu a fost cel sperat, sindicaliştii sunt de părere că trag un semnal de alarmă important pentru economia ţării. Protestatarii au huiduit în nenumărate rânduri Guvernul României şi l-au criticat dur pe prim-ministrul Călin Popescu Tăriceanu. „Anul trecut am ajuns la o înţelegere cu cei de la guvern.

Ne-au promis că, dacă acceptam atunci cât ne ofereau, adică 500 de lei, anul acesta, din 1 iulie, salariul minim va creşte la 540 de lei. Dacă nu se ajunge la nici un rezultat, va urma şi un miting de amploare şi s-ar putea să ajungem la acţiuni radicale, care înseamnă grevă generală. Guvernul trebuie să îşi ţină promisiunile, trebuie să fie fair-play. Dacă nu va face acest lucru, noi vom veni cu pretenţii: majorarea salariului la 600 de lei, pentru că salariaţii, de fapt, atât cer”, a declarat Constantin Pârvu, preşedintele CNSLR  Frăţia Vâlcea.

„Vom cere majorarea salariului minim”

Sindicaliştii ameninţă că vor protesta până când guvernul va face pasul promis. Mai mult, Aurel Popescu, preşedintele Cartel Alfa Vâlcea i-a atacat dur pe actualii parlamentari, care şi-au permis să îşi mărească de mai multe ori salariile, în timp ce  peste 40 la sută din populaţia României este dependentă de salariul minim pe economie. „Este cel mai slab Guvern din istoria României .Avem argumente puternice să mergem mai departe şi să nu mai fim păcăliţi de promisiunile acestui Guvern”,  a declarat liderul CNSLR Frăţia. Sindicaliştii au scandat numele lui Tăriceanu minute în şir, fiind convinşi că, în caz că situaţia nu se va rezolva, protestele vor continua pe data de 17 iulie la Bucureşti.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Ultimele stiri

  • PUBLICITATE

  • https://www.mocanuvicentiu.ro/
  • PARTENERI MEDIA

  • © 2024 Ziarul de Valcea. Toate drepturile rezervate.

    Web Design by DowMedia

    Ne gasiti si pe