Petre Ungureanu , un pericol pentru PDL Vâlcea

duminică, 20 iulie 2008

Mai mulţi membri ai conducerii centrale s-au sesizat!

Petre Ungureanu , un pericol pentru PDL Vâlcea

Controversatul deputat avocat Petre Ungureanu, zis Bebe, este neliniştit. Şi-a dorit foarte mult să aibă siguranţa unui colegiu în care voturile partidului să-i asigure încă un mandat. În cele din urmă harta colegiilor a fost trasată favorabil PDL. Acum partidul ştie exact care sunt cele două colegii sigure. Este vorba de cele din Râmnic. În plus cu o mobilizare deosebită şi cu implicarea primarului Gutău partidul are şansa să obţină unul din cele două colegii sau poate chiar pe amândouă direct, adică cu 50 la sută din voturi.

Calcule evidente

Ceea ce ar permite PDL să mai obţină un mandat d e deputat şi în alt colegiu. Numai că acum există mai mulţi indivizi atraşi de aceste colegii. Petre Ungureanu , un politician recunoscut pentru migraţii oportune ( PN├×CD-UFD-PNL-PLD-PDL) a ieşit deja la atac. Pe un post de televiziune a declarat că se teme ca PDL să nu facă ce fac cei din PNL şi PSD, adică să nu aducă „ paraşutaţi” la Vâlcea drept candidaţi. Bebe crede că pe plan local îi poate juca pe Samuil Vîlcu, Sorin Zamfirescu şi alţi pretendenţi.

Bebe nu are şanse nicăieri nominal decât într-un colegiu în care partidul , munca colegilor săi şi popularitatea primarului  l-ar scoate deputat. Dar dacă cineva mai puternic din conducerea partidului vrea un loc sigur la Vâlcea ce va face Bebe? Omul nu pare dispus să investească financiar, nu a făcut nicicând acest lucru, şi o bătălie internă ar presupune cotizaţii la greu. Petre Ungureanu vrea să fie deputat. A prins gustul banului şi al puterii. Speră deasemenea să fie deputat al unui partid de guvernământ, să aibă şi mai mare putere şi să-şi consolideze poziţia economică-financiară şi politică încât să iasă la pensie din postul de  deputat. Peste cât mai mulţi ani.

Numai că PDL riscă să piardă enorm din desemnarea sa. Mai ales într-un aşa zis colegiu sigur. În primul rând Bebe nu va munci mult în campanie şi nu va da bani, mai ales dacă este sigur că iese fără prea mare efort. În acelaşi timp ceilalţi candidaţi ai PDL din celelalte colegii nu vor cheltui nici ei, crezând că nu au şanse.

Unii dintre ei sunt oameni care nu îl înghit deloc pe deputat. Lor li se vor alătura acei membri ai partidului care se consideră mai îndreptăţiţi în a fi desemnaţi pe colegiul din Râmnic şi care vor pierde bătălia internă. Vor fi atât d e nemulţumiţi încât vor vota, împreună cu rudele şi amicii lor, împotriva PDL.

Ce voturi va pierde PDL

Petre Ungureanu este unul dintre vâlcenii care au posperat enorm în ultimii ani. A făcut avere deşi nu are societate comercială şi nu dă salarii. A făcut avere deşi nu a făcut investiţii. A „ şmecherit” mereu cum a putut şi cum a ştiu. Şi a ştiut bine. Vile, bărci, maşini scumpe, studiile copiilor ( cinci), plimbări, concedii, autoturisme scumpe, piscine, vacanţe de lux, haine , mese în restaurante, terenuri. Pentru toate acestea Bebe ar putea fi luat la întrebări.

Pentru că veniturile sale declarate sunt în realitate mult mai mici decât sumele cheltuite. Adversarii politici se vor înverşuna împotriva sa mai mult decât împotriva oricărui alt candidat al PDL. ├×ărănişti, liberali, pesedişti şi chiar unii pedişti vor duce o campanie om la om împotriva lui Petre Ungureanu. Acesta este un individ fără carismă şi nepopular. În mediul în care şi-a defăşurat activitatea ( instanţe din Vâlcea) este invidiat şi bârfit.

Sute de avocaţi, judecători, grefieri, procurori şi poliţişti vâlceni plus familiile lor nu vor vota PDL în colegiul în care va candida Petre Ungureanu chiar dacă sunt simpatizanţi ai PDL, ai lui Băsesecu sau ai lui Mircia Gutău. Nu vor vota cu PDL nici sutele de râmniceni care au pierdut procese datorită avocatului Petre Ungureanu, soţiei sale sau fiului său. Nu-l  vor nici foştii clienţi care au pierdut procesele în care i-a reprezentat. Nu vor vota cu PDL nici salariaţii câtorva firme private care au avut mult de suferit datorită lui Petre Ungureanu.

Acesta nu este agreat nici de salariaţii firmelor media din Vâlcea. Mulţi ziarişti, reporteri, cameramani, patroni de firme editoare vor duce o anticampanie împotriva lui Petre Ungureanu chiar dacă unii dintre ei sunt atraşi de culoarea portocalie. Nu am expus acum decât câteva categorii. Nu am luat în calcul câţi dintre nehotărâţi, sau dintre cei care nu au auzit de Petre Ungureanu, vor fi influenţaţi de o campanie eficvientă dusă de adversarii săi. Iar în cazul lui Bebe adversarii nici nu terbuie să inventeze sau să plătească atacuri murdare.

Trebuie doar să facă rost de documente şi să le dea presei. Trebuie doar să spună adevărul. Iar adevărul este, peste tot în lume că nu ai cum să cheltuieşti miliarde dacă nu le câştigi legal . Există doar o posibilitate , să le câştigi necinstit şi să şle ascunzi fiscului. Oriune în luime această operaţiune se numeşte evaziune fiscală, este o infracţiune şi nu recomandă pe cineva pentru a fi ales.

La toate aceste lucruri trebuie să se gândească foarte bine organizaţia locală a PDL dar şi liderii naţionali cărora, le vom trimite, un exemplar din această ediţie. Nu suntem nişte fani Sorin Zamfirescu şi acest lucru îl ştiu toţi cititorii noştri. Nu suntem nici adepţii promovării unor candidaţi sexagenari. Dar din două rele îl alegem mereu pe cel mai mic. Sorin Zamfirescu pare un înger pe lângă Petre Ungureanu.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

  • PUBLICITATE

  • https://www.mocanuvicentiu.ro/
  • PARTENERI MEDIA

  • © 2024 Ziarul de Valcea. Toate drepturile rezervate.

    Web Design by DowMedia

    Ne gasiti si pe