Ionel Dragu luptã sã facã din Mãldãresti o localitate europeanã

duminică, 27 iulie 2008

Ionel Dragu luptã sã facã din Mãldãresti o localitate europeanã

Comuna Mãldãresti din judetul Valcea este situatã în Subcarpatii Olteniei, pe apa Luncavãtului, afluent pe dreapta al Oltului, la poalele de est si nord-est ale Mãgurii Slãtioarei si la o distantã de trei kilometrii de orasul Horezu. Are o asezare favorabilã, aflându-se pe soseaua care face legãtura între orasul Horezu si Craiova si aproape de drumul national din zona subcarpaticã a Olteniei, care face legãtura dintre Râmnicu Valcea si Târgu Jiu. Este una dintre cele mai frumoase si vestite localitãti rurale din Judetul Valcea si din tarã.

Trecutul ei istoric se leagã de cele douã cule: cula veche (Cula Greceanu)  si cula nouã (Cula Duca). Este o localitate cãutatã de turistii din tarã si strãinãtate. Pentru a îmbunãtãti conditiile trai edilul are în faza de SF (studiu de fezabilitate) proiectul pentru alimentare cu apã potabilã si canalizare a întregii comune. Pe primar l-am întâlnit însotit de doi dintre consilierii locali în persoana preotului paroh Ion Popescu si avocatul ªuiu Marin. Toti trei erau putin emotionati deoarece urma ca în dupã amiaza acelei zile de joi sã primeascã o delegatie condusã de primarul Atenei. Vizita oficialului grec viza punerea bazelor de colaborare  cu localitatea Mãldãresti. Aceastã întâlnire a permis o evaluare directã a potentialul cultural si economic din zonã. Pentru viitor cele douã ramuri urmând sã se dezvolte de ambele pãrti. Vizitatorilor le-au fost prezentate cele douã cule, Biserica veche si cea nouã ridicatã din temelii de preotul Ion Popescu  sprijinit de oamenii Bisericii noastre Drept Mãritoare, actualul primar, cetãtenii comunei, si oameni de afaceri. „Administratia localã doreste sã treacã în patrimoniul comunei valorile istorice care au dat valoare acestor locuri. Pe lângã acest demers pentru a se conserva traditiile, acolo unde mai existã, se vor impune mãsuri pentru a se pãstra stilul arhitectural din acel loc.

În localitate s-a pãstrat un stil arhitectural Brâncovenesc care se regãseste la constructiile vechi cum ar fi: Bisericile, stâlpii ornamentali de la primãrie, la cãminul cultural si la cele douã Cule. Tot o clãdire veche este si fostul Institut de Apiculturã unde sunt 6 dormitoare si camere de protocol, si acestei clãdiri i se va da o destinatie de care locuitorii comunei Mãldãresti sã se foloseascã“ a specificat primarul Ionel Dragu.

Octavian Avram   

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

  • PUBLICITATE

  • https://www.mocanuvicentiu.ro/
  • PARTENERI MEDIA

  • © 2024 Ziarul de Valcea. Toate drepturile rezervate.

    Web Design by DowMedia

    Ne gasiti si pe