Inundaţii în mai multe comune vâlcene

duminică, 27 iulie 2008

Inundaţii în mai multe comune vâlcene

După o săptămână în care au căzut precipitaţii abundente pe teritoriul judeţului, mai multe drumuri judeţene şi comunale au fost serios afectate, în timp ce în comuna Oteşani, 200 de gospodării riscă să rămână izolate din cauza unui pod a cărui structură de rezistenţă a fost avariată. În perioada atenţionării meteo COD PORTOCALIU, pe teritoriul judeţului Vâlcea au fost înregistrate precipitaţii, cele mai însemnate fiind la Voineasa72,5 l/ mp, Malaia 72,10 l/mp, Oteşani 77,9 l/ mp, Zlătărei 72,10 l/mp, Oteteliş 78,8 l/ mp.

Pod afectat la Oteşani

Precipitaţiile căzute în ultimele zile au afectat grav infrastructura rutieră a judeţului şi au condus la izolarea a sute de localnicii din diferite comune. În comuna Oteşani situaţia pare să fie destul de gravă, în condiţiile în care apele râului Luncavăţ au ieşit din matcă afectând structura de rezistenţă a unui pod. Aproximatiov 200 de gospodării au rămas izolate.

În noaptea de marţi spre miercuri, după ploile torenţiale ce au lovit aproape întreg judeţul în comuna Oteşani podul ce asigură legătura între DN65 C şi Drumul Comunal 116 a fost afectat de debitul mare al pârâului. „În momentul de faţă nu se poate circula pe acest pod deoarece structura de rezistenţă, din beton armat, a fost afectată grav. Podul s-a înclinat la 45 de grade şi acum este închis circulaţiei deoarece prezintă pericol de prăbuşire”, a declarat Ion Miron, viceprimarul comunei Oteşani.

Localnicii nu mai au acces la drumul judeţean aceştia fiind nevoiţi să ocolească mai bine de cinci kilometri pentru a ajunge la un drum accesibil. Accesul ambulanţei sau maşinii pompierilor la cele 200 de case izolate este imposibil. Potrivit datelor furnizate de  reprezentanţii Prefecturii Vâlcea, precipitaţiile abundente au afectat mai multe drumuri judeţene şi comunale. Cea mai afectată în acest sens a fost comuna Runcu, localitate ce din cauza reliefului dificil se confruntă frecvent cu alunecări de teren.

Săptămâna trecută torenţii formaţi în urma ploilor au reactivat alunecările de teren din zona Drumului Judeţean 703 F ce face legătura cu localitatea Dăeşti la kilometrul 13+700, iar circulaţia în zonă se face cu dificultate. Nici localnici din comuna Glăvile nu sunt mai liniştiţi. În comuna Glăvile, pe DC 99 ce leagă localitatea de Aninoasa, la kilometrii 0+175- km 0+400 şi Km 0+885 - Km 1+ 140 s-a produs afluerea platformei drumului şi colmatarea şanţurilor şi rigolelor cu materiale aduse de viituri.

Tot la Glăvile, pe DC 97 Aninoasa - Amărăşti s-a produs eroziunea terasamentului în rambleu pe o distanţă de 100 m în zona km 0+100-km 0+200 iar pe porţiunea km 1+770-km 1+810 s-a erodat terasamentul şi există pericolul distrugerii drumului la următoarele ploi.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Ultimele stiri

  • PUBLICITATE

  • https://www.mocanuvicentiu.ro/
  • PARTENERI MEDIA

  • © 2024 Ziarul de Valcea. Toate drepturile rezervate.

    Web Design by DowMedia

    Ne gasiti si pe