în şase luni, Fiscul vâlcean a stabilit suplimentar pentru buget 28,6 milioane de lei

duminică, 27 iulie 2008

În şase luni, Fiscul vâlcean a stabilit suplimentar pentru buget 28,6 milioane de lei

21 cazuri au fost înaintate instituţiilor abilitate pentru continuarea şi definitivarea cercetărilor în vederea stabilirii persoanelor vinovate şi a gradului de participare a acestora la infracţiunile constatate

În semestrul I a.c., pentru identificarea faptelor de evaziune fiscală, Direcţia Generală a Finanţelor Publice a Judeţului Vâlcea a acţionat prin structurile cu atribuţii de control pentru verificarea: creşterii gradului de conformare voluntară a operatorilor economici; realizării veniturilor bugetului general consolidat şi reducerii arieratelor; modului în care sunt aplicate reglementările legale privind calcularea, evidenţierea în cuantumurile şi la termenele stabilite de lege, a impozitelor, taxelor şi a altor obligaţii fiscale faţă de bugetul general consolidat; realităţii şi legalităţii sumelor negative din deconturile de taxa pe valoarea adăugată cu opţiune de rambursare; comportamentului contribuabililor, toate aceste obiective vizând întărirea disciplinei financiar-fiscale şi contabile.
 
La 30 iunie, personalul DGFP Vâlcea cu atribuţii de control încheiaseră 1.732 de acte de control, rezultatele inspecţiilor fiscale concretizându-se în stabilirea unor venituri suplimentare pentru bugetul general consolidat în sumă totală de 28,6 milioane de lei.

Pentru prejudicii create bugetului general consolidat, în sumă totală de 10,2 mil.lei, DGFP Vâlcea a înaintat 21 cazuri instituţiilor abilitate pentru continuarea şi definitivarea cercetărilor în vederea stabilirii persoanelor vinovate şi a gradului de participare a acestora la infracţiunile constatate.

De la 1 iulie, 873 de persoane fizice şi juridice au solicitat calcularea taxei pe poluare

Direcţia Generală a Finanţelor Publice a Judeţului Vâlcea informează că activităţile legate de calcularea taxei pe poluare instituită prin Ordonanţa de Urgenţă a Guvernului nr. 50/2008, şi restituirea diferenţei între taxa specială pentru autoturisme şi autovehicule şi taxa pe poluare pentru autovehicule se desfăşoară normal. Astfel, până la 22 iulie a.c., au fost depuse 873 de cereri pentru calcularea taxei pe poluare din care au fost rezolvate operativ 872 de cereri. De asemenea, contribuabilii vâlceni au depus 426 de cereri de restituire a diferenţei între taxa specială pentru autoturisme şi autovehicule şi taxa pe poluare pentru autovehicule, dintre care au fost rezolvate 83, iar restul vor fi rezolvate în termenul legal de 45 de zile de la înregistrare.

În luna iunie, Fiscul vâlcean a stabilit suplimentar pentru buget 2,2 milioane de lei

- două cazuri au fost înaintate instituţiilor abilitate pentru continuarea şi definitivarea cercetărilor în vederea stabilirii persoanelor vinovate şi a gradului de participare a acestora la infracţiunile constatate

Pentru identificarea faptelor de evaziune fiscală, în luna iunie, Direcţia Generală a Finanţelor Publice a Judeţului Vâlcea a acţionat, prin structurile cu atribuţii de control, pentru verificarea: creşterii gradului de conformare voluntară a operatorilor economici; realizării veniturilor bugetului general consolidat şi reducerii arieratelor; modului în care sunt aplicate reglementările legale privind calcularea, evidenţierea în cuantumurile şi la termenele stabilite de lege, a impozitelor, taxelor şi a altor obligaţii fiscale faţă de bugetul general consolidat; realităţii şi legalităţii sumelor negative din deconturile de taxa pe valoarea adăugată cu opţiune de rambursare; comportamentului contribuabililor, toate aceste obiective vizând întărirea disciplinei financiar-fiscale şi contabile.

În luna iunie, personalul DGFP Vâlcea cu atribuţii de control a încheiat 268 de acte de control, rezultatele inspecţiilor fiscale concretizându-se în stabilirea unor venituri suplimentare pentru bugetul general consolidat în sumă totală de 2,2 milioane de lei, în structura: 1,3 mil.lei - diferenţe de impozite şi taxe, 0,7 mil.lei accesorii, amenzi contravenţionale şi confiscări.

Pentru prejudicii create bugetului general consolidat, în sumă totală de 0,4 mil.lei, DGFP Vâlcea a înaintat două cazuri instituţiilor abilitate pentru continuarea şi definitivarea cercetărilor în vederea stabilirii persoanelor vinovate şi a gradului de participare a acestora la infracţiunile constatate.

La 31 iulie, Fiscul va actualiza lista restanţierilor!

Direcţia Generală a Finanţelor Publice a Judeţului Vâlcea reaminteşte contribuabililor plătitori de impozite şi taxe cu datorii că pot evita publicarea în lista restanţierilor, prin achitarea debitelor restante.

Pe website-ul www.mfinante.ro, va fi publicată lista restanţierilor la bugetul general consolidat al statului la 30 iunie 2008, potrivit prevederilor Legii nr. 161/2003 privind unele măsuri pentru asigurarea transparenţei în exercitarea demnităţilor publice, a funcţiilor publice şi în mediul de afaceri, prevenirea şi sancţionarea corupţiei, cu modificările şi completările ulterioare.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

  • PUBLICITATE

  • https://www.mocanuvicentiu.ro/
  • PARTENERI MEDIA

  • © 2024 Ziarul de Valcea. Toate drepturile rezervate.

    Web Design by DowMedia

    Ne gasiti si pe