în Bărbăteşti primarul a deschis mai multe şantiere

miercuri, 9 iulie 2008

În Bărbăteşti primarul a deschis mai multe şantiere

Octavian Avram

Constantin Banacu şi-a pus puternic amprenta în comuna Bărbăteşti. Acesta a fost motivul pentru care luna trecută populaţia l-a reales în funcţia de edil.Administraţia locală a reuşit să schimbe în bine mica localitate vâlceană. Comuna este formată din 4 sate: Bărbăteşti, Bodeşti, Bârzeşti şi Negruleşti. Pe edil l-am găsit la începutul săptămânii alături de echipa care executa lucrările de înlocuire a conductei vechi din fier cu cea nouă din polipropilenă în comuna Negruleşti.

Tot aici se efectuau în paralel pe cealaltă parte a drumului şi lucrările de realizare a noii reţele de apă potabilă şi canalizare. Pentru primar, copii au reprezentat mereu o prioritate. Acesta a demarat şi lucrările de reabilitare a grădiniţelor, a adus un meseriaş care se va ocupa de toate sobele din grădiniţele satelor din Bărbăteşti. Va fi construită la Bodeşti o grădiniţă după exigenţele europene.  Şcoala cu clasele I- VIII va şi ea  verificată pentru a fi asigurate cele mai bune condiţii pentru şcolari şi cadre didactice.

În satul Negruleşti, unde l-am întâlnit pe primar, sunt două săli de clasă: una destinată şcolarilor din clasele I- IV ( pentru că sunt copii puţini ) şi cea de-a doua, celor mici de la grădiniţă. Aici va fi zugrăvit, sobele reabilitate, lambriuri, parchet, grup sanitar nou, mobilier. La Bârzeşti grădiniţa şi sala de clasă I- IV vor fi la fel modernizate cu parchet lambriuri etc.

La şcoala cu clasele I-VIII pe lângă lucrările de pregătire ce se impun va fi realizat şi un grup sanitar modern care va fi racordat la reţeaua de canalizare. De asemenea la şcoala cu clasele I-VIII din satul Bărbăteşti va fi realizat un grup sanitar modern care la fel va fi racordat la reţeaua de canalizare. Tot în satul Bărbăteşti – cătunul Mierleşti, acoperişul din tablă al grădiniţei va fi schimbat, deoarece se deteriorase.

Şi aici vor fi realizate lucrările ce se impun: grup sanitar modern, apă curentă, sală de mese etc. În satul Bârzeşti lucrează o echipă pentru întocmirea documentaţiei de realizare a unui teren de sport cu gazon artificial, tribune, nocturnă… „însă vom acorda o mare atenţie costurilor de realizare a investiţiei „ ne-a declarat primarul Constantin Banacu.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

  • PUBLICITATE

  • https://www.mocanuvicentiu.ro/
  • PARTENERI MEDIA

  • © 2024 Ziarul de Valcea. Toate drepturile rezervate.

    Web Design by DowMedia

    Ne gasiti si pe