Exerciţiu de imagine al comandantului Florian Marin

miercuri, 30 iulie 2008

Exerciţiu de imagine al comandantului Florian Marin

Posturile de poliţie rurale, luate la purecat de conducerea IPJ Vâlcea

Poliţiştii vâlceni au prezentat săptămâna trecută bilanţul activităţii lor în primele şase luni, de când s-a schimbat conducerea Inspectoratului Judeţean de Poliţie (IPJ) Vâlcea. Deşi rezultatele par să fie mult mai bune decât în anii precedenţi, inspectorul şef al IPJ Vâlcea, Florian Marin susţine că încă mai este mult de muncă, pentru a fi pe deplin mulţumit.

Activitatea poliţiştilor din mediul rural pare să fie una dintre principalele probleme prezentate de reprezentanţii IPJ. Comunicarea cu subordonaţii din mediul rural nu este una dintre cele mai bune, iar mentalitatea actualilor poliţişti pare să fie greu de schimbat. De multe ori, subofiţerii de la posturile comunale de poliţie refuză cu vehemenţă să se implice în activitatea pe care ar trebui să o desfăşoare şi devin reticenţi atunci când vine vorba de o bună colaborare cu mass media sau chiar cu colegii lor, de la IPJ Vâlcea. „Pentru prima oară cred că avem şi rezultate pozitive din mediul rural. Mentalitatea nu se poate schimba însă de către mine sau de o altă persoană.”, susţine Florian Marin.

Cetăţeni nemulţumiţi

Mai multe posturi de poliţie din judeţul Vâlcea sunt acum sub stricta supraveghere a conducerii IPJ, din cauza mai multor nereguli semnalate de cetăţeni. Astfel, la posturile de poliţie din comunele Mihăeşti, Frânceşti, Ioneşti şi Olanu se vor desfăşura controale severe, urmând ca rapoartele să fie trimise către comisia de disciplină. „Am cerut astfel de controale pentru că am descoperit că nu se răspunde la petiţiile oamenilor, unele lucrări penale sunt în întârziere, nu se dau soluţii la sesizări. Este bine de ştiut ce se întâmplă acolo”, este de părere comisarul şef al IPJ Vâlcea.

Acesta promite însă că cele patru posturi de poliţie nu vor fi singurele verificate, astfel de controale urmând să mai aibă loc la majoritatea posturilor din judeţ. Constatăm cu surprindere că printre poturile de poliţie vizate nu se află şi cel din Păuşeşti Măglaşi. Vă reamintim, domnule comandant Florian Marin, că „Ziarul de Vâlcea“ a scris mai multe articole referitoare la abuzurile şefului de post Chituc. Nu putem decât să tragem concluzia că dumneavoastră nu deţineţi cu-adevărat puterea decizională în cadrul Inspectoratului Judeţean de Poliţie Vâlcea sau nu aveţi voinţa şi putinţa necesare să „luaţi taurul de coarne“.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

  • PUBLICITATE

  • https://www.mocanuvicentiu.ro/
  • PARTENERI MEDIA

  • © 2024 Ziarul de Valcea. Toate drepturile rezervate.

    Web Design by DowMedia

    Ne gasiti si pe