Dictatorul

miercuri, 23 iulie 2008

Dictatorul

Traian Guminski

„ A înnebunit la bătrâneţe” este o expresie folosită în popor atunci când un om de o vârstă respectabilă îşi schimbă radical o parte din comportamentul pe care l-a avut în restul vieţii şi pare cunoscuţiilor săi un om total diferit. Unii îşi lasă nevestele pentru amante mult mai tinere, alţii se apucă de jocuri d e noroc, unii vor să fie brusc mai tineri şi încep să facă sport, să frecventeze discoteci, cluburi. În general aceşti oameni fac ceea ce nu au făcut când erau tineri.

Ion Cîlea a avut, cea mai marte parte a vieţii sale o atitudine slugarnică faţă de şefi. A încercat să-şi protejeze poziţia deţinută în fiecare moment al vieţii şi să-şi convingă superiorii administrativi sau politici că merită o avansare. A făcut pe plac şefilor dar a încercat să îşi atragă şi simpatia subalternilor părând un om serios, corect, meticulos cu mare capacitate d e muncă. Toţi care au lucrat cu el pe când se ocupa de agricultura comunistă a judeţului ştiu câte date a falsificat pentru a scoate Vâlcea pe primele locuri la diferite producţii.

Făceam din pixul lui Cîlea mai multe tone de porumb şi grîu decât judeţe din sudul ţării. În timp, acum spre bătrâneţe, Ion Cîlea a ajuns, spre apogeul carierei, mare şef. A fost votat preşedinte al organizaţiei judeţene nu numai de cei care-l respectau sau care credeau în capacităţile sale cât mai ales de acei indivizi care credeau că-l pot manipula mult mai uşor decât pe un Vlădoiu să zicem. PSD are mai mulţi indivizi malefici nu numai un Persu. Acestora le convenea de minune ascensiunea unui individ de genul Ion Cîlea. Mai ales că omul nu părea prea interesat de afaceri subterane lăsându-le lor locul să facă bani în timp ce el căuta aplauze şi glorie.

Apoi uninominalele i-au adus un nesperat loc d e preşedinte al Consiliului Judeţean ,d evenind decanul de vârstă a preşedinţilor din România. A fost ales în detrimentul lui Frâncu şi Jurcan, oricare dintre ei mult mai titraţi , culţi, capabili de construcţii reale . Ion Cîlea este un lider tipic local al PCR, un fost  prim secretar de judeţ. Nu poate fi un preşedinte modern al Consiliului Judeţean. Acum crede că, pentru meritul de a păcăli electoratul şi în absenţa unei legi adevărate care să oblige alegerea unui preşedinte în două tururi de scrutin ( ca şi alegerea unui primar), are dreptul să desemneze candidaţii pentru colegiile locale.

Evident să îi dea prietenului său fosilizat Dumitru Persu locul cel mai bun şi să îi îndepărteze pe exact acei indivizi care ar merita să preia în viitor conducerea organizaţiei. Cîlea nu este responsabil . Nu s e gândeţşte la viitorul partidului. Pentru că nu acceptă un viitor. Vrea să fie şef pînă moare şi speră că va trăi peste suta de ani. Nu mai are respect nici faţă de preşedintele Ion Iliescu. A declarat recent „ Cine este Iliescu să-mi spună  mie cum să fac listele la Vâlcea ?” Dar de fapt cine mama naibi este acest Persu ca să aibă acest drept tovarăşe Cîlea?

Cine sunteţi voi cei care aţi votat nestatutar, în mod mârşav, excluderea din partid a doi oameni care au muncit şi au cheltui bani şi timp pentru această organizaţie pe care o conduceţi nestatutar, dictatorial şi nedemocratic. Cine sunteţi dumneavostră domnbule Cîlea? Aveţi o oglindă? Vă daţi seama de vîrsta pe care o aveţi? Vă comparaţi limbajul de lemn cu şabloane învechite cu limbajul noilor politicieni democrat liberali şi liberali şcoliţi la şcoli europene şi buni cunoscători ai legislaţiei democratice interne de partid?

 Cît credeţi că vă mai puteţi bate joc de partid, de ţărani, de salariaţi, de presă? De fapt domnule Cîlea, cui credeţi că îi este frică de dumneavoastră? Câţi vă respectă şi câţi vă dispreţuiesc? Câţi vă admiră? Câţi oameni vă iubesc domnule Cîlea?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

  • PUBLICITATE

  • https://www.mocanuvicentiu.ro/
  • PARTENERI MEDIA

  • © 2024 Ziarul de Valcea. Toate drepturile rezervate.

    Web Design by DowMedia

    Ne gasiti si pe