Curierul de Vâlcea intoxică opinia publică la comanda deputatului Vlădoiu

duminică, 13 iulie 2008

Comunicat de presă

„Curierul de Vâlcea“ intoxică opinia publică la comanda deputatului Vlădoiu

„Ion Cîlea cât şi Dumitru Persu se tem de Ion Tudor”

Constatăm cu surprindere că într-un ziar care a obişnuit opinia publică cu informaţii obiective şi documentate s-au strecurat, zilele trecute, câteva dezinformări ce aduc atingere imaginii PNL şi unor lideri din organizaţia de la Vâlcea a partidului. De exemplu, miercuri, 9 iulie 2008, pe prima pagină a cotidianului Curierul de Vâlcea, a apărut articolul intitulat „Din PSD nu a fost exclus, dar candidează pentru Parlament din partea PNL – ION TUDOR, LIBERALUL”, autorul acestuia afirmând încă de la începutul materialului cum că „În PNL Vâlcea, apele se tulbură”.

Nimic mai fals! Aprecierea cu pricina nu numai că nu este însoţită de argumente, ci încearcă să inducă cititorilor falsa idee potrivit căreia, în rândurile liberalilor vâlceni ar exista o accentuată stare tensionată. Faptul că numeroşi membri cu greutate sau unii de rând „visează la funcţii înalte” nu reprezintă o explicaţie logică a aprecierilor autorului, ba dimpotrivă, demonstrează că PNL Vâlcea este un organism viu, lucru ce nu se poate spune despre celelalte structuri din judeţ.

De asemenea, ţinem să precizăm că „bătălia internă pentru impunerea pe lista pentru parlamentare” este de fapt o competiţie deschisă, iar criteriile de selecţie sunt, cum domnul deputat Emilian Frâncu a anunţat, următoarele:

„1.Se poate înscrie în competiţie orice membru PNL care depune la secretariatul partidului o cerere în acest sens până la data de 3 iulie 2008, ora 19,00.

2. Va fi desemnat candidat pentru fiecare colegiu persoana care obţine cel mai mare punctaj în urma competiţiei desfăşurate în colegiul pentru care candidează.”

În plus, candidaţii nu sunt „impuşi” - autorul articolului fiind probabil obişnuit cu folosirea acestui termen de la alte formaţiuni politice, care promovează în funcţii membri pe criterii de nepotisme sau foloase materiale – ci vor fi supuşi unor criterii obiective de selecţie: votul membrilor PNL din colegiu, sondaj de opinie organizat de CURS sau IMAS precum şi, în final, votul Biroului Politic Teritorial.

Cât priveşte afirmaţia că „Organizaţia Judeţeană Vâlcea a PNL a înaintat spre conducerea centrală o listă lărgită cu posibili candidaţi”, din nou, autorul articolului este neinformat. Având în vedere faptul că lista candidaţilor pentru competiţia internă a organizaţiei, în perspectiva alegerilor parlamentare, nu a fost definitivată, evident, aceasta nu avea cum să fie deja transmisă la Centru.

Referitor la includerea domnului Ion Tudor în această listă această afirmaţie este MINCINOASă şi, dacă nu ar exista respectul datorat părintelui publicaţiei Curierul de Vâlcea, domnul Ioan Barbu, s-ar fi tradus printr-o acţionare în justiţie. Reluăm oricum explicaţia oferită în nenumărate rânduri presei de către deputatul Emilian Frâncu, domnia sa spunând foarte clar că nimeni nu poate reprezenta PNL într-o competiţie electorală, sărind etapele de bază: înscriere, aprobarea cererii etc. Probabil că aşa se obişnuieşte în partidul domnului Dumitru Persu, care îl completează pe autorul articolului, făcând şi el o serie de aprecieri fantasmagorice, în cadrul aceluiaşi material.

În opinia noastră, intoxicaţiile apărute fac parte din strategia unor lideri PSD, speriaţi şi îngroziţi de gândul că domnul Ion Tudor ar putea reveni, la un moment dat, în forţă, în organizaţia condusă de Ion Cîlea sau în viaţa publică locală. Aceleaşi personaje încearcă disperate, prin orice mijloace, să discrediteze PNL-ul, dar şi să se asigure că monopolul pe care l-au instaurat în PSD Vâlcea nu este pus în pericol.

Fără îndoială că atât Ion Cîlea cât şi Dumitru Persu se tem de Ion Tudor, pe care l-au făcut întâi „noul lider PC Vâlcea”, iar acum, în lipsă de alte idei „spectaculoase”, îl vopsesc „liberal”. NU EXISTă, PÂNă ACUM, VREO CERERE DE ÎNSCRIERE A DOMNULUI ION TUDOR ÎN PNL! Dacă acest lucru se va produce, această cerere va fi discutată în BPT ca orice solicitare a unui om de valoare care îmbrăţişează ideile liberale.

Biroul de presă al PNL Vâlcea

N.R. – Titlul ne aparţine şi este justificat de faptul că noul „consilier“ al domnului deputat Aurel Vlădoiu este nimeni altul decât ziaristul – redactor şef la „Curierul de Vâlcea“, Sebastian Cîrciu. Acesta îşi petrece foarte mult timp la Biroul Parlamentar al PSD. Ne miră atitudinea lui Sebastian Cîrciu, pe care-l ştiam ca fiind un ziarist cu coloană vertebrală, obiectiv şi care nu cădea în plasa partipriurilor ieftine, întinsă de politicienii vicleni, vremelnici şi îndoielnici din micul judeţ de munte. De asemenea, ne uimeşte comportamentul cameleonic şi demagogic afişat de fostul prefect Aurel Vlădoiu, care loveşte acum cu „mânie proletară“ tocmai în oamenii, care l-au ajutat cel mai mult să acceadă în viaţa politică şi administrativă a judeţului Vâlcea. „Ruşinică, Aurică!“

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

  • PUBLICITATE

  • https://www.mocanuvicentiu.ro/
  • PARTENERI MEDIA

  • © 2024 Ziarul de Valcea. Toate drepturile rezervate.

    Web Design by DowMedia

    Ne gasiti si pe