Comuna Galicea va vota pentru Cristian Buican şi Emilian Frâncu

duminică, 27 iulie 2008

Primarul Ion Năfliu promite

Comuna Galicea va vota pentru Cristian Buican şi Emilian Frâncu

 Ion Năfliu, primarul comunei Galicea, este unul dintre edilii cu cea mai mare popularitate din Vâlcea. El a fost reales pentru al doilea mandat de primar în 1 iunie anul acesta cu un procent de 75 la sută din voturi. Cetăţenii din Galicea au  încredere mare în primarul lor din moment ce în frumoasa comună liberalii au obţinut acelaşi scor şi pentru Preşedinţia Consiliului Judeţean dar şi pentru lista de consilieri judeţeni.

L-am contactat sâmbătă, imediat după definitivarea candidaturilor pentru Parlament ale PNL Vâlcea. „Este o mare bucurie şi pentru mine dar şi pentru toţi locuitorii comunei că avem şansa de a ne afla într-un colegiu în care Cristian Buican candidează pentru un mandat de deputat şi Emilian Frâncu pentru unul de senator. Cei doi lideri liberali sunt extrem de populari în Galicea. Sunt sigur că vor obţine un scor de peste 75% la noi.

Pentru mine va fi o sarcină mult mai uşoară să mă implic în campania lor decât ar fi fost dacă aveam alţi candidaţii liberali. Şi spun asta cu tot respectul faţă de toţi candidaţii PNL din Vâlcea. Dar la Galicea eforturile lui Cristian Buican, mai ales în perioada în care a fost vicepreşedinte de Consiliu Judeţean au fost vizibile. M-aţi găsit de multe ori în biroul său din Râmnic. Ştiţi bine că veneam mereu cu câte o problemă a comunei sau a unor cetăţeni.

Ştiţi că avea uşa deschisă în permanenţă, că nu se ferea de ziarişti pentru că nu ai de ce să te fereşti când faci loby pentru binele unor comunităţi. Am trimis mulţi oameni din comună direct la dânsul atunci când ştiam că poate să îi ajute. Îl cunosc pe Cristian Buican din 1992. Nu a minţit niciodată şi a făcut întotdeanuna ce a promis. Este un politician foarte serios, responsabil şi de aceea îl respect. Îl respect şi pentru că a avut răbdare cu atâţia primari liberali dar nu numai liberali şi că a muncit mult, foarte mult pentru a ajuta învăţământul rural.

Şcolile din comuna Galicea sunt schimbate radical în bine şi datorită ajutorului pe care l-am primit de la Cristian Buican. Comuna datoreză mult şi celui pe care voi, gazetarii, l-aţi denumit cel mai activ parlamentar vâlcean. Preşedintele nostru Emilian Frâncu a venit des în Galicea. Am vizitat cu el toate locaşele de cult, ne-a ajuta cu bisericiile, ne-a ajutat prin promovarea Ordonanţei 7, act care a adus în Galicea 11 miliarde de lei. Banii au fost folosiţi pentru construirea unui podeţe în satul Teiu şi a unei punţi pietonale la Mănăstirea Valea Râului.

Deputatul Emilian Frâncu cunoşte toate drumurile din comuna Galicea şi cred că cel puţin jumătate din localnici l-au întâlnit la noi în comună. Şi asta nu numai în campanie dar şi în momentele grele ale localităţi dar şi în cele de sărbătoare. Eu şi consiliul local avem nevoie de sprijinul unor parlamentari legaţi efectiv de această zonă. Locuitorii ştiu acest lucru şi de aceea vor vota pentru Camera Deputaţilor pe Cristian Buican şi pentru Senat pe Emilian Frâncu.” Comuna vâlceană este una din vechile aşezări din România care are şi un potenţial turistic încă neexploatat.

În localitate se găsesc 6 biserici şi puţini ştiu că Mânăstirea Flămânda, care funcţionează astăzi ca biserică de mir, este cea în care a fost înmomântat Teodosie Rudeanu, logofăt al domnitorului Mihai Viteazul. Aici a fost scrisă prima cronică de domnie în limba română. Fostul regim comunist a confiscat 2,5 hectare din terenurile Bisericii ce are hramul Sfântu Petru şi Pavel.

Actuala administraţie liberală are meritul de a se fi zbătut în ultimii patru ani pentru recuperarea acestuzui teren. „Ziarul de Vâlcea” l-a susţinut pe energicul primar în demersurile sale, aşa cum am ajutat toţi primarii care au apelat la noi pentru a-i ajuta în proiecte benefice localităţii. Vom respecta dorinţa celor din Galicea şi îi vom susţine în campania electorală pe cei doi demnitari liberali care au dovedit că merită să reprezinte populaţia din acest colegiu în Parlament.

(T.G.)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

  • PUBLICITATE

  • https://www.mocanuvicentiu.ro/
  • PARTENERI MEDIA

  • © 2024 Ziarul de Valcea. Toate drepturile rezervate.

    Web Design by DowMedia

    Ne gasiti si pe