CEZ aduce la exasperare mii de consumatori

miercuri, 30 iulie 2008

CEZ aduce la exasperare mii de consumatori

• „Ziarul de Vâlcea“ pregăteşte un proiect de lege împreună cu doi parlamentari vâlceni pentru a stopa operaţiunile ecomomice ilegale ale furnizorului de energie electrică

Preşedintele Autorităţii Naţionale pentru Protecţia Consumatorului (ANPC), ministrul secretar de stat Dan Vlaicu, a declarat recent că majoritatea reclamaţiilor din Oltenia primite de instituţie se referă la serviciile proaste oferite de CEZ. „În ceea ce priveşte zona Olteniei, există foarte multe sesizări care privesc furnizorul de energie electrică. Este vorba despre facturi care au fost încărcate, despre modul în care sunt prezentate informaţiile, facturile nu sunt explicite, oamenii nu le înţeleg, întreruperea curentului electric pe perioade foarte lungi, defectarea aparatelor electrocasnice din cauza fluctuaţiilor de curent şi nedespăgubirea la timp“, a spus Dan Vlaicu.

Acesta a precizat că probleme similare au fost sesizate şi în zona Moldovei, dar după o întâlnire a reprezentanţilor ANPC cu conducerea firmei furnizoare de energie electrică, situaţia s-a îmbunătăţit. „Aceeaşi situaţie se regăsea şi în Moldova, acolo unde Electrica era reclamată pentru aceleaşi probleme. Am stabilit o întâlnire între Autoritate şi ei, după care a scăzut numărul reclamaţiilor, s-au îmbunătăţit modul de efectuare a serviciilor, modul de prezentare a facturii şi relaţia cu consumatorii“, a mai spus Vlaicu.

În Vâlcea reclamaţiile împtriva CEZ-ului sunt pe primul loc în toate redacţiile publicţiilor locale. Nu există ziar care să nu primească sesizări şi prin poşta electronică, reclamaţii ,sesizări, rugăminţi din partea unor cetăţeni care apelează la noi în speranţa că îi putem ajuta. CEZ însă nu are milă faţă de nimeni. Victime procedeelor ingenioase de jecmănire a populaţiei, de fapt de furt facturat, au ajuns şi politicieni şi ziarişti. Nu ai cui te plînge, nu ai ce face. 

CEZ este stat în stat iar eventualele amenzi ale OPC sunt recuperate de această firmă ce exportă profitul obţinut în România prin noi inginerii financiare. “ Ziarul de Vâlcea” lucrează în prezent la un proiect d e lege pe care-l vom înainta tuturor parlamentarilor vâlceni. În acelaşi timp studiem împreună cu alte redacţii posibilitatea organizării unei asociaţii a consumatorilor asociaţie care ar putea da o lovitură CEZ în momentul în care această firmă mai batjocoreşte clienţii. Cum ar fi de exemplu ca toată populaţia din Vâlcea să nu mai plătească o anumită perioadă de timp nicio factură şi să deschidă un proces comun împotriva CEZ.
 
Preşedintele ANPC a precizat că o astfel de întâlnire va avea loc şi în Vâlcea, cel mai probabil în luna septembrie. „Acelaşi lucru trebuie să se întâmple şi în Vâlcea. Vom prelua reclamaţiile venite din toată zona Olteniei şi le vom analiza, vom stabili ce măsuri ar trebui să stabilim pentru remedierea deficienţelor şi vom avea, probabil în septembrie, o întâlnire împreună cu domnul prefect şi cu cei de la CEZ Oltenia, pentru a le aduce la cunoştinţă deficienţele pe care le au şi faptul că trebuie să le remedieze“, a mai spus Dan Vlaicu. Contactat de reporterii „Ziarului de Valcea“ seful ANPC a declarat ca va dispune efectuarea unui control amanuntit la CEZ - Filiala Valcea.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

  • PUBLICITATE

  • https://www.mocanuvicentiu.ro/
  • PARTENERI MEDIA

  • © 2024 Ziarul de Valcea. Toate drepturile rezervate.

    Web Design by DowMedia

    Ne gasiti si pe