Cătălin Harnagea candidează în Vâlcea pentru Parlament

duminică, 13 iulie 2008

Mutare specifică şahistului Frâncu

Cătălin Harnagea candidează în Vâlcea pentru Parlament

Traian Guminski

Aşa cum anunţam în ediţia trecută în competiţia liberală din Vâlcea pentru ocuparea unui loc de candidat la Parlametul României s-a înscris şi un personaj greu, sosit în PNL în urma fuziunii liberale cu Acţiunea Populară. Cătălin Harnagea este un personaj puţin cunoscut vâlcenilor dar cu o biografie extrem de interesantă. El a aşteptat vineri, 11 iulie, în biroul deputatului Emilian Frâncu, finalul şedinţei Biroului Teritorial Permanent  unde s-a pus problema candidaturii sale într-unul din colegiile din sudul judeţului. În mare se pare că organizaţia l-a acceptat pe fostul Şef al SIE drept candidat.

Cătălin Harnagea s-a născut la data de 1 aprilie 1958, în municipiul Bucureşti. A absolvit cursurile Facultăţii de Construcţii Hidrotehnice din cadrul Institutului de Construcţii Bucureşti, iar ulterior şi pe cele ale Colegiului Naţional de Apărare (promoţia 1997). După absolvirea facultăţii, a lucrat ca inginer constructor la SC "Energoconstrucţia". După revoluţie, în iunie 1990, el s-a reprofilat, devenind ziarist de politică externă la Jurnalul internaţional, Viitorul românesc, Formula AS şi România liberă şi ocupând funcţii de redactor, şef de departament, director executiv. În anul 1994, devine redactorul şef al Agentiei de ştiri ARPress.

În primăvara anului 1996, Cătălin Harnagea devine angajat în politică ca şef al campaniei electorale a lui Victor Ciorbea, candidat la Primăria Capitalei, iar apoi coordonator între campania electorală a Convenţiei Democrate din România şi campania prezidenţială a lui Emil Constantinescu.Începând cu 1 decembrie 1996, Cătălin Harnagea a îndeplinit funcţia de consilier prezidenţial pentru probleme interguvernamentale, neguvernamentale şi administraţie locală, cancelarie şi protocol.

A fost eliberat din această funcţie la 30 iulie 1997, fiind numit în funcţia de director al Serviciului de Informaţii Externe.Cătălin Harnagea a demisionat din funcţia de director al SIE după schimbarea partidului de guvernământ la alegerile din noiembrie 2000, aprobându-i-se această demisie începând cu data de 1 februarie 2001 .A lucrat apoi în cadrul Petromidia până în 2002. În anul 2004, el a cerut autorităţilor statului să elaboreze o lege prin care directorii serviciilor de informaţii care ies din sistem să beneficieze de protecţie socială timp de patru ani, să li se interzică să facă parte din vreo formaţiune politică sau să îşi creeze o structură politică, astfel încât să nu poată fi corupţi economic. Cătălin Harnagea a fost partener cu fostul consilier prezidenţial Dorin Marian (până ce acesta din urmă a devenit secretar de stat în anul 2007) la Icar Energy SRL (50%), companie care se ocupă de comerţul cu ridicata al combustibililor solizi, lichizi, gazoşi şi al produselor derivate, la Oltenia Motors SRL (35%), companie ce se ocupă cu vânzarea autoturismelor şi la Mara Automobile SRL (76,66%), dealer BMW în România.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

  • PUBLICITATE

  • https://www.mocanuvicentiu.ro/
  • PARTENERI MEDIA

  • © 2024 Ziarul de Valcea. Toate drepturile rezervate.

    Web Design by DowMedia

    Ne gasiti si pe