Bucureşteanul Frăsin a lăsat haos şi nesiguranţă la gruparea din Zăvoi

miercuri, 23 iulie 2008

Încă o „ţeapă” primită de fotbalul vâlcean

Bucureşteanul Frăsin a lăsat haos şi nesiguranţă la gruparea din Zăvoi

- deşi s-a spus că a constituit echipa CF Chimia, în actele oficiale ale federaţiei apare tot CS Municipal

 Confirmând zicala care spune că nu iese fum fără să faci foc, ceea ce până mai ieri era doar un zvon, acum a devenit, din păcate, o certitudine. Bucureşteanul Frăsin a plecat şi a lăsat gruparea vâlceană într-o situaţie neclară, cu câteva săptămâni înainte de startul campionatului. Oficialii grupării din Zăvoi au confirmat faptul că a încetat, cel puţin momentan, colaborarea cu Frăsin şi că echipa, cel mai probabil, va rămâne la denumirea cunoscută, CS Municipal.

Situaţie contractuală neclară

Pentru că George Frăsin nu mai dădea nici un semn, echipa din Zăvoi a amânat cu trei zile plecarea în cantonamentul din Austria. Deşi iniţial a promis că va ajunge la Vâlcea cu banii restanţi pentru jucători şi antrenorul principal, macedoneanul Ilievski, bucureşteanul s-a făcut nevăzut. Directorul general, Florin Verigeanu, a găsit totuşi, în ultimul moment soluţii financiare pentru a duce totuşi echipa în Austria, însă mai mulţi jucători nu au până acum contracte semnate cu gruparea vâlceană.

Astfel, Perianu, Dinu, Popa, Gârlă, Câju, Labun, Goge, Sg. Pârvu, Marius Luca sau Lopez pot pleca în orice moment de la echipă, ei neavând acum nici un contract ferm cu gruparea din Zăvoi. Verigeanu spune însă că se fac eforturi ca aceştia să semneze şi să rămână la Vâlcea pentru campionatul viitor.

De unde CF Chimia?…

Deşi a anunţat cu surle şi trâmbiţe că a înaintat actele de constituire a clubului CF Chimia, Frăsin a minţit cu neruşinare, în toate documentele oficiale emise de Federaţia Română de Fotbal şi chiar pe sitte-ul acestei instituţii fiind trecută tot timpul aceeaşi denumire de echipă, CS Municipal. Echipa, care doar pentru vâlceni s-a numit un timp relativ scurt CF Chimia ar putea activa în campionatul viitor tot sub denumirea CS Municipal şi va reveni sub patronajul Primăriei Râmnicului. Este posibil, însă, ca primăria să primească un sprijin financiar important în susţinerea echipei de la Consiliul Judeţean, noul preşedinte, Ion Câlea, arătându-şi în dese rânduri disponibilitatea de a ajuta la susţinerea financiară, în limita legală, a grupării fanion a Vâlcii în acest moment.

24 plecaţi în Austria

Deşi au fost lăsaţi baltă de „ţeparul” Frăsin, oficialii echipei din Zăvoi spun că obiectivul pentru sezonul viitor rămâne acelaşi, promovarea. Aceştia speră ca prin sponsorizări şi diferite alte mijloace de a atrage fonduri financiare (sponsorizări), să aibă în sezonul viitor un buget de circa 800.000 de euro, suficient pentru a ataca şi în acest sezon promovarea în „Liga lui Mitică”.  Altfel, lotul deplasat de CS Municipal în Austria este format din jucătorii Rusandu, Perianu (portari) – Melcea, Pasăre, Vişa, Dinu, Vătavu, Fakundo (fundaşi), Popa, Gârlă, Sg. Popescu, Câju, Labun, Onofrei, Roşca, Băltăţeanu, Fl. Pârvu, Sf. Pârvu,  Goge (mijlocaşi), Boroiban, Lopez şi Marius Luca (atacanţi). Alături de aceştia, în Austria au plecat şi cei doi antrenori, principalul Nicola Ilievski şi secundul Mitică Teleşpan.  

Staţiune renumită pentru pârtiile de schi

Aşadar, cu o întârziere de trei zile, fotbaliştii din Zăvoi au plecat in Austria, la Kaprun, pentru un stagiu de pregătire care va dura două săptămâni. Staţiunea austriacă este una renumită în rândul pasionaţilor sporturilor de iarnă. Situată la poalele muntelui Kitzsteinhorn (3.203 m), la 80 km distanţă de Salzburg, localitatea Kaprun oferă excelente pârtii de schi şi distracţie maximă pentru toate categoriile de schiori. Astfel, în munţii din împrejurimile staţiunii sunt amenajate peste 1300 de kilometri de pârtii. Vâlcenii sunt cazaţi la Hotelul Antonius, hotel de patru stele, acolo unde vor avea parte de cele mai bune condiţii de masă şi refacere.

Amical cu Lazio Roma

Gruparea din Zăvoi va susţine si o serie de partide amicale la Kaprun. Cel mai tare adversar pentru olteni va fi Lazio Roma, formaţia romanului Radu Ştefan. Vâlcenii vor mai evolua cu două echipe italiene din eşalonul al treilea, dar şi cu grecii de la Iraklis. Interesant este că la Kaprun se află în cantonament şi alte formaţii româneşti din eşalonul doi, printre care şi Unirea Alba Iulia, una dintre posibilele contracandidate ale vâlcenilor la promovarea în „Liga lui Mitică”.

Va fi un meci de prezentare

După terminarea stagiului de pregătire de la Kaprun, oficialii din Zăvoi vor să organizeze prezentarea oficială a formaţiei în pauza unei partide amicale care să se desfăşoare în 9 sau 10 august pe Stadionul Municipal. În aceste zile se caută soluţii pentru aducerea unei echipe străine la prezentare, cel mai probabil din Serbia sau Ungaria, în condiţiile în care va fi greu de crezut ca o grupare din primul eşalon din România va dori să vină în acea perioadă la Râmnicu Vâlcea.

S-a renunţat la Cercel

Fostul căpitan al echipei CS Municipal, Ionuţ Cercel, nu a reuşit să-l impresioneze pe noul tehnician din Zăvoi, Nicola Ilievski. Macedoneanul l-a văzut pe braşovean timp de o săptămână în cantonamentul centralizat de la Poiana Braşov, dar a decis să nu-l păstreze în lot. Astfel, Ionuţ părăseşte gruparea din Zăvoi după trei sezoane în care a încercat să pună umărul la promovarea în primul eşalon fotbalistic al României.
 
Stranierii, trimişi acasă
 
Gruparea din Zăvoi a renunţat la serviciile fotbaliştilor străini care veniseră în probe. Nici ghanezii, nici brazilianul, nici francezul şi nici portughezul nu au dovedit ca au valoare şi s-au întors în ţările natale la scurt timp. În aceste condiţii, în Zăvoi mai sunt cu acte în regulă numai doi fotbalişti străini, sârbul Kutlacek şi slovacul Tomas Labun.

Aceştia din urmă nu au evoluat în meciul amical contra Oltchimului, din motive diferite. Sârbul s-a întors acasă pentru a rezolva problema vizei, în timp ce Labun s-a antrenat separat, dând ture de teren. Oficial, slovacul are mici probleme medicale şi nu vrea să rişte. Potrivit zvonurilor, Labun vrea mai întâi sa semneze un contract oficial cu gruparea din Zăvoi, să-şi ia banii şi apoi să pună osul la bătaie.

Stelistul Marius Luca rămâne, Pancovici nu
 
Oficialii divizionarei B au ajuns la un acord cu fostul atacant de la Steaua Bucureşti, Marius Luca, acesta urmând să evolueze la Râmnicu Vâlcea cel puţin un sezon, şi va putea face pereche în atac cu Laurenţiu Boroiban sau Iulică Popa. În probe la gruparea vâlceană s-a mai aflat şi Sorin Pancovici, ultima dată la Gaz Metan Mediaş, dar aceasta nu a ajuns la un acord cu conducerea clubului. În plus, evoluţiile sale din meciurile amicale nu au impresionat.
 
Doar 11 jucători din vechea gardă
 
La începutul sezonului trecut, oficialii din Zăvoi decideau să renunţe la marea majoritate a fotbaliştilor care rataseră promovarea în primul eşalon după meciul ruşinos de la Baia Mare. Şi de aceasta dată, istoria se repetă în mare parte mulţi dintre jucătorii care au pierdut lupta cu Gaz Metan Mediaş şi FC Argeş plecând spre alte zări. Astfel, din lotul actual al vâlcenilor, numai 11 fotbalişti au supravieţuit din campionatul trecut. Dintre aceştia, doi sunt juniori, Băltăţeanu şi Roşca, şi numai nouă sunt seniori: Rusandu, Pasăre, Vişa, Vătavu, Melcea, Labun, Sg. Popescu, Onofrei şi Boroiban. Alături de ei mai este şi Marinel Stanca, dar el nu va putea reveni în teren însă cel puţin în turul de campionat.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Ultimele stiri

  • PUBLICITATE

  • https://www.mocanuvicentiu.ro/
  • PARTENERI MEDIA

  • © 2024 Ziarul de Valcea. Toate drepturile rezervate.

    Web Design by DowMedia

    Ne gasiti si pe