Biroul Executiv al AJF Vâlcea a decis:

miercuri, 16 iulie 2008

Biroul Executiv al AJF Vâlcea a decis:

Campionatul ligi a patra începe la jumătatea lunii august

- până atunci, însă, se vor juca primele două etape ale fazei judeţene a Cupei României

Biroul executiv al AJF Vâlcea a decis ca startul viitorului campionat să aibă loc pe 16 august (Liga a IV-a) şi, respectiv, 17 august (Liga a V-a). Aşa cum era de aşteptat, faza judeţeană a Cupei României va deschide sezonul competiţional 2008-2009. Comisia Campionatului din cadrul AJF Vâlcea a decis ca primele două tururi din această întrecere, la care vor participa echipele din Liga a V-a, să se desfăşoare duminică, 3 august, şi respectiv duminică, 10 august.

Conform deciziilor luate la Adunarea Generală a AJF Vâlcea din august 2007, din ediţia 2008-2009 a Ligii a IV-a se va relua campionatul de juniori. Astfel, în deschiderea fiecărui meci de seniori va avea loc şi câte o partidă de juniori. „Nu se vor face grupe regionale la nivel juvenil, va fi un campionat care se va desfăşura după ţintarul Ligii a IV-a”, spune secretarul general al AJF Vâlcea, Daniel Demetrescu.

O altă noutate apărută în fotbalul judeţean este legată de numărul jucătorilor tineri pe care echipele participante vor fi obligaţi să-i folosească la meciurile din Liga a IV-a şi din Liga a V-a. Astfel, dacă până acum fiecare grupare era obligată să alinieze pe toată durata unui meci câte doi juniori, din viitorul sezon echipele vor avea în teren câte trei jucători sub 20 de ani. „De săptămâna viitoare vom începe inspecţia şi omologarea bazelor sportive la echipele de Liga a IV-a.

Dacă până acum am mai fost îngăduitori, de data aceasta vom fi foarte drastici în omologarea terenurilor. Aui avut un an şi jumătate la dispoziţie să aducă bazele sportive la standardele cerute de normele sportive. Dacă nu pui piciorul în prag, nu se poate. Nu putem tolera la nesfârşit astfel de situaţii”, atenţionează preşedintele AJF Vâlcea, Jackie Pintilie.

Pe 3 august, etapă de cupă

Sezonul competiţional oficial, la nivelul fotbalistic vâlcean, se va relua pe data de 3 august, atunci când se vor juca partidele primei etape a fazei judeţene a Cupei României, după următorul program: CSR Măciuca – ALX Mateeşti; Piovra Lăpuşata – Saldi Cernişoara; Flacăra Valea Mare Băbeni – UT Goleşti; Foresta Malaia – AS Genesis Brezoi; FC Lăpuşata – Căzia Călimăneşti; Victoria Ştefăneşti – Ceramica Lungeşti; Rapid Voiceşti – AS Creţeni; Forestierul Romani – AS Bărbăteşti; Viitorul Foleşti – Sportul Genuneni. La o săptămână după aceea, pe 10 august, va fi deja etapa a doua unde vor intra cele 9 echipa calificate din această rundă plus alte 56 de echipe din Liga a V-a.

Cursuri de antrenori UEFA C

Altfel, AJF Vâlcea organizează cursuri pentru antrenori ce doresc să obţină Licenţa UEFA C. Cursurile încep pe data de 1 septembrie, au o durată de 2 luni (36 de ore) şi sunt coordonate de profesorul Lucian Catargiu. De menţionat că aceste cursuri sunt girate şi recunoscute de Şcoala de Antrenori din cadrul FR Fotbal condusă de profesorul Mircea Rădulescu. Cei interesaţi să urmeze aceste cursuri trebuie să depună dosarul la sediul AJF (în incinta Sălii Polivalente) până pe 1 septembrie. Condiţia obligatorie este ca doritorii să aibă diplomă de bacalaureat.

Mişcări de trupe în fotbalul local

Cu siguranţă că vor fi multe modificări în privinţa componenţei viitoare a Ligii a IV-a. Se pare, spre exemplu, că la Drăgăşani noul primar va susţine financiar o singură echipă, şi aceasta ar putea fi CS Municipal. În acest caz este posibil ca echipa lui Matei, Alma Lex, să se retragă din competiţie. Este de aşteptat ca şi CSM să facă o colaborare cu Hidroelectra, noua echipă ce s-ar numi CSM – Hidroelectra, să caute loc în Liga a III-a. Dintre nou-promovatele din Liga a V-a doar AS Mihăeşti şi parţial Viitorul Frânceşti, au baze materiale care să corespundă cerinţelor impuse de acest eşalon.

Este posibil ca până la startul campionatului să-şi pună la punct baza materială şi gruparea din Măciuca, Damila, însă se pare că vor renunţa cei de la ALX Port Vale Mateeşti. Nu se ştie dacă va mai găsi resurse financiare pentru a continua în eşalonul patru în sezonul viitor şi Flacăra Horezu. În acest situaţii cel mai probabil vor rămâne în Liga a IV-a formaţiile Viitorul Rm. Vâlcea şi Luncavăţul Popeşti, actualmente retrogradate.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Ultimele stiri

  • PUBLICITATE

  • https://www.mocanuvicentiu.ro/
  • PARTENERI MEDIA

  • © 2024 Ziarul de Valcea. Toate drepturile rezervate.

    Web Design by DowMedia

    Ne gasiti si pe