Temperaturi de peste 35 de grade în această săptămână

duminică, 22 iunie 2008

Începe canicula!

Temperaturi de peste 35 de grade în această săptămână

 Meteorologii prognozează pentru următoarele zile temperaturi ridicate, de peste 35 de grade în sudul extrem al ţării. Şi la mare se aşteaptă temperaturi mai ridicate decât cele normale - între 25 şi 27 de grade. De luni temperaturile vor creşte şi mai mult în toată ţara. Până spre mijlocul săptămânii, în sudul şi în vestul României maximele vor trece frecvent de 33-34 de grade. În sud-vestul extrem, însă, vor fi peste 35 de grade. La mare, vremea va fi frumoasă, cerul variabil, iar vântul va sufla slab până la moderat. Temperaturile maxime vor fi cuprinse între 25 si 27 de grade, iar cele minime între 19 şi 20 grade.

Temperatura apei mării va fi de 19... 21 de grade. Directorul Administraţiei Naţionale de Meteorologie, Ion Sandu, anunţase, în urmă cu aproape trei luni, că temperatura medie a anului 2008 va fi, în perioada aprilie-septembrie, peste mediile multianuale, iar în vara sunt aşteptate temperaturi de peste 40 de grade Celsius, dar mai puţină seceta decât în 2007. Meteorologii au anunţat că şi luna iunie va fi călduroasă, mai ales în sudul ţării, unde maximele vor depăşi frecvent 35 de grade.

Se aşteaptă, însă, şi ploi. În iulie, vremea va continua să se încălzească, iar temperaturile vor urca până la 40 de grade. Cam la fel se va întâmpla şi în august, când vor fi perioade de caniculă, iar ploile vor fi şi mai rare. Potrivit meteorologilor, în această vară, perioadele de caniculă vor fi întrerupte de furtuni violente cu vânt puternic şi precipitaţii abundente.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

  • PUBLICITATE

  • https://www.mocanuvicentiu.ro/
  • PARTENERI MEDIA

  • © 2024 Ziarul de Valcea. Toate drepturile rezervate.

    Web Design by DowMedia

    Ne gasiti si pe