|vineri, iunie 18, 2021
  • Follow Us!

Procesul lui Gutău continuă 

Procesul lui Gutău continuă

Săptămâna trecută la Curtea de Apel Alba Iulia s-a desfăşurat un nou termen în procesul celor doi edili din Râmnicu Vâlcea, acuzaţi de luare de mită şi complicitate la luare de mită, Mircia Gutău şi respectiv Nicolae Dicu. Reamintim că în acest dosar în care au fost trimişi în judecată primarul şi fostul viceprimar din Râmnicu Vâlcea pentru săvârşirea infracţiunii de luare de mită, Tribunalul Alba a hotărât în urma judecării pe fond a acestei cauze, achitarea inculpaţilor.

Curtea de Apel Alba Iulia, prin decizia penală pronunţată în această cauză în data de 10 decembrie 2007 a admis însă apelul declarat de D.N.A. – Serviciul Teritorial Alba, a desfiinţat sentinţa penală atacată şi a dispus rejudecarea cauzei de către Tribunalul Alba.

În urma recursurilor declarate de inculpaţi împotriva acestei decizii, Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie a dispus în data de 28.03.2008 casarea deciziei şi rejudecarea cauzei la Curtea de Apel Alba Iulia. La acest termen însă cel care nu s-a prezentat a fost chiar denunţătorul, omul de afaceri Crinu Popescu, deşi a fost citat în vederea audierii. Prin urmare, Curtea de Apel Alba Iulia a dispus citarea cu mandat de aducere a denunţătorului, următorul termen de judecată fiind stabilit pentru data de 16 septembrie.

Leave a Response