CFR ramâne fara curent

joi, 22 mai 2008

CFR ramâne fara curent

 Punctele de consum ale CFR alimentate de CEZ din judetele Dolj, Gorj, Arges, Vâlcea, Mehedinti, Olt, Teleorman vor fi deconectate începând cu 27 mai, fara un grafic de plata a datoriilor. CEZ România va rezilia contractul de furnizare a electricitatii catre CFR si va debransa punctele de consum ale companiei de cai ferate, începând cu 27 mai, daca în aceasta saptamâna nu este stabilit un grafic de plata a creantelor detinute la CFR, se arata într-un comunicat al CEZ.

Valoarea totala a datoriilor CFR catre furnizorul de electricitate se ridica la 161,2 milioane lei la finele lunii aprilie, din care 41 milioane lei reprezinta penalitati. Reprezentantii CEZ si-au exprimat speranta ca în aceasta saptamâna Ministerul Economiei si Finantelor, cel al Transporturilor si CFR vor finaliza un acord care va contine un grafic de plata a datoriilor si solutii pentru a nu aparea altele noi.

În caz contrar, începând cu 27 mai, CEZ va deconecta punctele de consum aferente CFR si va rezilia contractul de furnizare a electricitatii catre compania de cai ferate. Primul-ministru, Ministerul Transporturilor, MEF si Autoritatea Nationala de Reglementare în domeniul Energiei au fost informate de intentia CEZ, se mai arata în comunicat.

Astfel, "întreaga responsabilitate privind asigurarea securitatii transportului feroviar, precum si a eventualelor daune materiale si umane cauzate ca urmare a întreruperii furnizarii energiei electrice de catre societatea noastra începând cu data de 27 mai 2008 revine în totalitate autoritatilor si CFR, tinând cont ca am luat toate masurile prealabile de informare si solutionare", mai arata oficialii CEZ.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

  • PUBLICITATE

  • https://www.mocanuvicentiu.ro/
  • PARTENERI MEDIA

  • © 2024 Ziarul de Valcea. Toate drepturile rezervate.

    Web Design by DowMedia

    Ne gasiti si pe