|marți, iunie 15, 2021
  • Follow Us!

Un vâlcean, autorul inscripţiilor antisemite şi antimaghiare din Cluj-Napoca 

Reţinut de poliţişti

Un vâlcean, autorul inscripţiilor antisemite şi antimaghiare din Cluj-Napoca

Un tânăr din judeţul Vâlcea, Dan Deaconu (27 de ani), din Călimăneşti a fost reţinut de poliţiştii de la Cluj pentru că este autorul unor inscripţii antisemite şi antimaghiare la Cluj-Napoca. Tânărul a recunoscut comiterea faptelor, spunând că a fost beat. El a fost reţinut de poliţişti în zona centrală a Clujului şi a spus că a comis faptele pe fondul consumului de alcool şi din cauza nemulţumirii privind situaţia tinerilor cu studii superioare la Cluj.

Dan Deaconu are o firmă care distribuie obiecte religioase şi de cult. „În 25 martie, acesta a băut cu prietenii, apoi a cumpărat spray de la un magazin din cartierul clujean Mănăştur şi s-a întors în zona centrală şi a scris pe pereţi”, a declarat Păcurar. Tânărul a absolvit facultatea şi masteratul în Cluj-Napoca, neavând antecedente penale. El a declarat poliţiştilor că motivul pentru care a scris acele însemne este faptul că nu are o situaţie cum şi-ar dori.

Dan Deaconu este urmărit penal în prezent pentru săvârşirea infracţiunilor de utilizare în public a simbolurilor cu caracter fascist, rasist sau xenofob şi ultraj contra bunelor moravuri cu tulbularea ordinii şi liniştii publice. Mai multe inscripţii antisemite şi svastica au fost scrise cu vopsea neagră, în noaptea de marţi spre miercuri, pe clădirea în care îşi are sediul Comunitatea Evreiască din Cluj-Napoca. Inscripţiile „Aici vă ascundeţi, masonilor!“, „Moarte!“ şi „Garda vă vede“, svastica şi o stea a lui David au apărut pe clădire după ora 22.00, când la sediu a fost adus un transport de azimă pentru sărbătoarea de Pesah.

Reprezentanţii organizaţiei „Noua Dreaptă“ Cluj susţin că nu au nicio legătură cu inscripţiile antisemite de pe clădirea Comunităţii Evreieşti din Cluj şi că îi vor da în judecată pe cei care lansează asemenea zvonuri. Totodată, mesajul „Moarte ungurilor“, scris cu vopsea neagră, a apărut pe zidul unei clădiri de pe o arteră pietonală din centrul municipiului Cluj-Napoca, iar o altă inscripţie, cu acelaşi mesaj, a fost făcută la câteva zeci de metri distanţă, în apropierea Parcului Caragiale, Poliţia declanşând o anchetă.

Alte titluri din editia curenta:

(Impact)Consilierul judetean Dumitru Persu a incalcat l…
(Impact)Poluare de Mediu pe strada Depozitelor
(Politica)Bogdan Pistol se implică în proiecte interesante
(Actualitate)Disponibilizaţii Oltchim, sfătuiţi să se angaje…
(Administratie)Doru Ioan Filip va fi ales primar
(Administratie)Primarii din Goleşti şi Şuşani au ajuns la Bru…
(Sport)Municipalii au remizat în Zăvoi cu Minerul Lupeni
(Sparle si soparle)Sparle si Soparle
(Editorial)Comentarii de Tiberiu Pîrnău
(Fapt divers)Meilă a fost condamnat
(Fapt divers)Un vâlcean, autorul inscripţiilor antisemite şi…
(Fapt divers)Liceenii din Călimăneşti, instruiţi împotriva i…
(Sport)A murit Dumitru Anescu
(Sport)„Chimistele” au bătut la Buzău şi a…
(Administratie)Primarul din Ocnele Mari are grijă de generaţii…

Leave a Response