Sportivii de la Chimia au câştigat 98 de medalii

duminică, 20 aprilie 2008

În 2007, la competiţiile la care au participat,

Sportivii de la Chimia au câştigat 98 de medalii

- în plus, sportivii grupării vâlcene au triumfat şi la întrecerile internaţionale la care au luat parte

Anul 2007 a fost unul extrem de benefic, din punct de vedere al rezultatelor obţinute de sportivii săi, pentru Clubul Sportiv Chimia Rm. Vâlcea, club departamental al Agenţiei Naţionale de Sport. Directorul acestei instituţii sportive de prestigiu din Vâlcea, Ion Iorgu, face o analiză a activităţii şi performanţelor scoase de sportivii grupării vâlcene în 2007.

Sprijin din partea autorităţilor

Activitatea Clubului Sportiv Chimia a avut ca orientare strategia generală de organizare şi dezvoltare a activităţii de educaţie fizică şi sport, elaborată de Agenţia Naţională pentru Sport şi realizarea obiectivelor şi indicatorilor din Programul „Promovarea Sportului de Performanţă”, întocmit pentru perioada 2005-2008. Întreaga activitate a conducerii clubului vâlcean, a profesorilor, antrenorilor, s-a axat pe o cât mai bună prezentare a sporturilor practicate în cadrul clubului prin extinderea acţiunilor de selecţie şi promovare a tinerelor talente, iar pe de altă parte pe îmbunătăţirea procesului de pregătire a sportivilor „chimişti”.

Din acest punct de vedere trebuie spus că această instituţie sportivă a beneficiat de un sprijin permanent fără de care rezultatele obţinute nu ar fi fost posibile. Pe lângă sprijinul de specialitate primit de la Agenţia Naţională pentru Sport, precum şi al celui material, din partea Primăriei municipiului Rm. Vâlcea, Prefecturii, Consiliului Judeţean şi Direcţiei Judeţene pentru Sport, în special în ceea ce priveşte găsirea mijloacelor financiare pentru stimularea sportivilor cu rezultate deosebite, organizarea antrenamentelor necesare în perioadele precompetiţionale şi în general pe asigurarea unor condiţii cât mai bune de pregătire a sportivilor şi participarea la competiţiile înscrise în calendarele oficiale ale federaţiilor de specialitate.

21 de antrenori

Activitatea Clubului Sportiv Chimia se desfăşoară în 12 secţii cu un număr de 21 de antrenori din care 10 au o jumătate de normă şi peste 327 de sportivi legitimaţi, dar şi 198 nelegitimaţi. Din ianuarie 2007 activitatea clubului s-a extins prin venirea de la clubul Oltchim a secţiei de scrimă, iar secţiile de lupte şi judo au fuzionat cu secţiile existente ale clubului, astfel că numărul antrenorilor a crescut de la 18 la 21.

„Chimiştii” au excelat şi în competiţiile internaţionale

În 2007 sportivii Clubului Sportiv Chimia au obţinut un număr de 98 de medalii la competiţiile interne şi internaţionale la care au participat. Astfel, au fost 26 de medalii de aur, 32 de medalii de argint şi 40 de medalii de bronz. Acestor rezultate li se pot adăuga şi alte două medalii de argint şi de bronz obţinute la Campionatul European de Karate Shotokan seniori şi la Campionatul European Goju Ryu din luna septembrie, în Germania, şi în luna decembrie, Campionatul European de Karate Shotokan seniori de la Veneţia, bronz obţinut de sportivul Marian Totelecan, sportiv care la finele anului 2007 a fost desemnat cel mai bun sportiv vâlcean. De asemenea, se poate menţiona şi locul V obţinut cu echipa naţională de scrimă de vâlceanul Alexandru Diaconu, tot acesta ocupând un loc 16 la Campionatul Mondial.

Atleţii şi boxerii chimişti au obţinut rezultate bune

Anul 2007 a fost pentru secţia de atletism de la CS Chimia, şi pentru antrenorii Lelioara Alexandrescu, Claudiu Cârstea şi Angela Popescu an bun atât din punct de vedere al rezultatelor, cât şi al obiectivelor pe care secţia şi le-a propus. Calendarul competiţional s-a desfăşurat pe două etape; în sală şi în aer liber, la toate categoriile de vârstă, începând cu copii I, juniori I, Juniori II, juniori III, tineret şi seniori. Anul 2007 a început cu rezultate bune chiar de la Campionatul Naţional de Sală Tineret şi Seniori, unde sportiva Alina Predescu (sportiva antrenată de profesoara Angela Popescu) a obţinut medalia de argint la proba de 60 metri garduri.

După sezonul de sală a început sezonul în aer liber, unde s-a obţinut o medalie de argint la Campionatul Naţional de maraton, medalie obţinută de sportiva chimistă Valentina Delion, antrenată de profesoara Lelioara Alexandrescu. Tot la acest campionat, vâlceanul Vasile Popovici a obţinut locul VI. . A urmat Campionatul Naţional de seniori şi tineret unde s-a obţinut locul III la 100 metri garduri, prin sportiva Alina Predescu, locul V la 10.000 de metri, prin Valentina Delion, locul VI la 10.000 de metri prin sportivul Vasile Popovici.

La Campionatul Naţional de juniori I au participat sportivii chimişti Adrian Olaru, Cosmin Rădescu, Alexandra Cazacu, Alin Ciocea şi Alexandru Teofilescu. Aici s-au obţinut următoarele rezultate: argint – la ştafeta de 4 x 400 metri (în componenţa Adrian Olaru, Cosmin Rădescu, Alin Ciocea şi Alexandru Teofilescu (sportiv cu dublă legitimare Chimia – Şcoala Tudor Vladimirescu Drăgăşani) , sportivi antrenaţi de profesorul Constantin Teofilescu. La acelaşi concurs, sportivul Alexandru Teofilescu a obţinut medalia de bronz la 100 metri. La Campionatul Naţional de juniori II un rezultat bun a obţinut şi sportivul Mădălin Neaţă la proba de 800 metri, sportiv antrenat de profesorul Claudiu Cârstea.

Chiar dacă nu au urcat pe podium, la acelaşi concurs au obţinut rezultate bune sportivii Alexandra Cazacu, Marian Rădescu, Hoiny Luican şi Ştefania Cârtea. Cu toate că în 2007 Stadionul Zăvoi s-a aflat în reparaţii şi modernizări, acest lucru nu a creat probleme în ceea ce priveşte pregătirea atleţilor chimişti, iar rezultatele au fost bune. Pentru 2008, obiectivele de performanţă ale secţiei de atletism de la Chimia sunt : 2 medalii la Campionatele Naţionale de Seniori, 2 medalii la Campionatele Naţionale de Tineret, 2 medalii la Campionatele Naţionale de juniori I, 2 locuri în primii 8 la Campionatele Naţionale Juniori I şi 2 locuri în primii 8 la Campionatele Naţionale Juniori II.

Boxul vrea medalii la Campionatul Naţional Universitar

Secţia de box a Clubului Chimia este condusă de profesorii Nicolae Dobriţoiu şi Marius Băluţă. Pregătirea sportivilor se desfăşoară în sala de specialitate de la Complexul Sportiv Zăvoi, unde în anul 2007 au fost organizate o serie de întâlniri cu caracter de pregătire şi selecţie având un caracter permanent. Rezultatele obţinute în 2007, ca urmare a undei bune colaborări cu Clubul Sportiv Şcolar şi Inspectoratului Şcolar ce facilitează prezenţa la pregătire a sportivilor care sunt şi elevi la liceele şi şcolile din municipiul nostru.

Sportivii secţiei de box au participat la toate competiţiile oficiale prevăzute în calendarul competiţional, precum şi la competiţiile de verificare organizate de alte secţii de box din ţară. Iată rezultatele obţinute: Florin Gogoaşă – locul III la Campionatul Naţional de juniori (categoria 60 kg); Vasile Opriţoiu - locul III la Cupa României şi locul II la Concursul Naţional de Cadeţi (categoria 86kg); Liviu Ungureanu – locul III la Campionatul Naţional de seniori (categoria 91 kg); Sandu Paul – locul IV la Campionatul Naţional de seniori (categoria 64 kg);

Diana Niţu – locul III la Campionatele Naţionale de senioare (categoria 52kg); Iulia Novăcioiu – locul II la Cupa României şi locul II la Campionatul Naţional de senioare, locul V la Campionatul European (categoria 52 kg); Nicolae Obadă – locul III la Campionatul Naţional de cadeţi, Claudia Tudoroiu – locul III la Cupa României şi Alexandra Constantin – locul III la Cupa României. Sportivul Mihai Daragiu este selecţionat în lotul naţional la categoria 54 kg. Obiectivele secţiei de box pe anul 2008 sunt: obţinerea a 2 medalii la finala Campionatului Naţional de juniori, în luna mai, obţinerea a unul loc I, II sau III la finala Campionatului Naţional de tineret, tot în luna mai, un loc III la Campionatul Naţional de seniori, în luna iunie şi două locuri II la Campionatul Naţional Universitar.

Alte titluri din editia curenta:

(Impact)Misterul deciziei de pensionare a consilierului...
(Impact)Antares încearcă să acapareze piaţa vâlceană
(Impact)Omul de afaceri Nicolae Sofianu denigrat de fal...
(Administratie)Constantin Neagoe dezminte acuzaţiile din presă
(Politica)Cuplul politic Cîlea-Persu pierde teren
(Politica)Acuzaţii grave la adresa inspectorului şef de l...
(Editorial)Gutău, meci de palmares
(Sparle si soparle)Sparle si Soparle
(Administratie)Primarul din Stoileşti este aerian
(Impact)Petre Ungureanu deputatul a fost criticat pe OTV
(Fapt divers)Aventurile unui poliţist braconier
(Sport)Sportivii de la Chimia au câştigat 98 de medalii
(Administratie)Fârtăţeşti o comună cu un primar de excepţie
(Actualitate)Crizã de medicamente gratuite
(Administratie)Liberalii şi-au lansat candidatul în Duminica F...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Ultimele stiri

  • PUBLICITATE

  • https://www.mocanuvicentiu.ro/
  • PARTENERI MEDIA

  • © 2024 Ziarul de Valcea. Toate drepturile rezervate.

    Web Design by DowMedia

    Ne gasiti si pe