PSD Valcea se distruge înainte de alegeri

joi, 17 aprilie 2008

Război fratricid !

PSD se distruge înainte de alegeri

Tiberiu Pîrnău
Traian Guminski

 La PSD domneşte un haos total în Vâlcea. Nici dacă ar fi plătit câteva miliarde unor firme profesioniste cei din PDL şi PNL nu ar fi putut obţine asemenea scandaluri în organizaţia social democrată. Primarii de comune sunt nemulţumiţi de lista pentru Consiliul Judeţean. Sindicaliştii lui peşte au luat iar locuri eligibile, zonele importante nu au locuri în faţă, cel mai evident fiind afectată zona din Drăgăşani, care aducea voturi PSD. Nu s-a votat secret şi democratic poziţia pe liste.

Persu a manipulat listele

Ordinea şi componenţa pe liste a fost stabilită arbitrar în miez de noapte de Ion Cîlea şi Dumitru Persu. Acesta din urmă este distrugătorul partidului şi s-a remarcat prin intrigi şi minciuni. Fostul deputat Nicu Spiridon era cât pe ce să fie sacrificat de „dinozauri“. În cele din urmă se pare că o negociere cu omul de afaceri Dan Mazilu l-ar fi propulsat pe un loc mai în faţă. Dar Dumnezeu ştie câte locuri eligibile mai au acum social democraţii!

Mai ales că la municipiu este dezastru. „Rebelii“ care au răsturnat cu ajutorul lui Geoană un birou ales democratic şi care au desfiinţat abuziv zeci de organizaţii locale din Râmnic au făcut praf şi listele pentru consiliul municipal. Gigi Matei, candidatul cunoscut ca soţ al soţiei sale şi ca un extrem de vulnerabil adversar al actualului primar va face un fel de non-combat. Acum suntem siguri că primarul Mircia Gutău va lua peste 70 la sută din primul tur. Dar liberalii vor lua şi ei 15 % şi în cursă mai sunt şi alţi candidaţi. Aşa că şi poziţia 5 poate deveni cu greu eligibilă, aşa cum bine sesiza Doru Chiriţă.

Cu Gigi spre pierzanie

Doi consilieri cu experienţă şi cu servicii aduse partidului au fost înlăturaţi fără scrupule de trădătorii din partid. Valer Tudor , fost primar şi viceprimar, economist cu experienţă a fost exmatriculat de tot iar pe Remus Grigorescu, profesor universitar din noua generaţie, doreau să îl pună pe locul nouă. În spatele unor anonimi şi a sindicalistei Costea. Am înţeles că Remus a refuzat.

Dealtfel foarte mulţi din actualii membri ne-au confirmat că nu se vor mai prezenta la vot sau vor vota împotriva PSD. Unii dintre ei sunt chiar uimiţi că „lovitura de palat” este susţinută de un ziar controlat de PDL şi care a precizat de multe ori că Dumitru Persu este un cripto-comunist, l-a atacat pe consilierul judeţean Ştefan Prală şi a înfiinţat o rubrică cu titlul „Neica Cîlea”. Unii pesedişti din sudul municipiului ne-au sunat să ne anunţe că vicele Consiliului Judeţean nu îşi achită utilităţile pentru casa din Copăcelu.

Alţii ne-au povestit cum a luat o grămadă de bani daune pe un grajd din Ocnele Mari, pe care l-a trecut în catastife drept casă. Aproape că nu ne vine să credem nici noi acestea dar le verificăm şi vom da în curând publicităţii rezultatele investigaţiilor. Alături de sesizări despre grâu şi porumb vândut pe piaţa neagră de pe loturi experimentale ale Direcţiei Agricole, despre chefuri în spatele gardului de trei metri înălţime, despre incursiuni în miez de noapte în anumite case din sudul judeţului etc.

Apropo de incursiuni, temându-se că va fi atacat pe această temă Gigi Matei a anunţat că va face o campanie curată fără atacuri la viaţa privată, intimă, familie etc. Păi nu are pe cine să atace. Că dacă deschide gura la Mircia va fi făcut zob, de Pistol nu are ce spune şi Nuică cu Buşe sunt insignifianţi. Aşa cum va deveni după alegeri Gigi, candidatul PSD cu cel mai mic număr de voturi luate vreodată în municipiu iar non combatul său nu îi va servi la ascunderea adevărului. Dacă nu îl critică adversarii o va face presa adevărată.

Fără bani, fără voturi

Fondurile în campanie vor fi extrem de subţiri. Deja mai mulţi sponsori tradiţionali ai social democraţilor şi-au retras sprijinul iar puţinii care mai sunt nu vor ca banii lor să treacă prin mâinile lui Persu. Prietenii ştiu de ce! Pe Dumitru Stancu nu îl regăsim pe nici o listă iar oamenii care vor supraveghea secţiile de votare nu se cunosc. Se vede din nou însă Costi Rădulescu, omul de casă al deputatului Becşenescu, care s-a reactivat brusc pentru a obţine un nou mandat în care să încaseze indemnizaţie şi să aibă timp de afaceri.

Doamna Liţă nu face afaceri (gurile rele susţin contrariul) dar nici nu este o afacere, din punct de vedere al electoratului propriu pe listele noi. În timp ce PNL îşi consolidează electoratul şi creşte în sondaje iar la municipiu PDL va mătura ca un uragan, cei din PSD îşi înjunghie fără discernământ cei mai buni soldaţi electorali. Dezastrul este aproape iar noaptea de 1 iunie va fi o noapte ce va rămâne în istoria organizaţiei vâlcene ca cea mai neagră! Punem pariu!

Alte titluri din editia curenta:

(Politica)Demisia lui Ion Cîlea
(Politica)PSD Valcea se distruge înainte de alegeri
(Fapt divers)Sase rãniti într-un accident pe Dealul Negru
(Editorial)Nişte nemernici
(Sparle si soparle)Sparle si Soparle
(Fapt divers)Înşelăciuni prin internet cu ceasuri Rolex
(Announcements)Întrebare pentru domnul Cîlea
(Politica)Cu gardă de corp la conferinţele PSD
(Politica)Silviu Popescu şi-a lansat candidatura pentru R...
(Administratie)Primarii din judeţul Vâlcea întârzie să îşi dec...
(Actualitate)Proiectul „Biroul de Consultanţă Energeti...
(Administratie)Primarul din Fîrtăţeşti a fost atacat de mercen...
(Announcements)Secretar de stat la plantare voluntară de brazi...
(Administratie)Veşti bune din Prundeni
(Administratie)Piscina din Roesti va fi inauguratã în zi ...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Ultimele stiri

  • PUBLICITATE

  • https://www.mocanuvicentiu.ro/
  • PARTENERI MEDIA

  • © 2024 Ziarul de Valcea. Toate drepturile rezervate.

    Web Design by DowMedia

    Ne gasiti si pe