Primarul de la Frânceşti, trimis în judecată de DNA

duminică, 13 aprilie 2008

Primarul de la Frânceşti, trimis în judecată de DNA

Procurorii din cadrul Direcţiei Naţionale Anticorupţie - Serviciul Teritorial Piteşti au dispus trimiterea în judecată a primarului comunei Frânceşti, Daniel Nicolaescu. Acesta este acuzat de luare de mită, fals şi uz de fals, săvârşite în realizarea scopului urmărit prin infracţiunea de luare mită, tentativă la infracţiunea de abuz în serviciu contra intereselor persoanei, în vederea obţinerii unui avantaj patrimonial.

Procurorii DNA au menţionat astfel că, în cursul lunii mai 2005, consiliul local Frânceşti a demarat o procedură de achiziţie publică privind efectuarea lucrării intitulate „Pod din beton armat pe DJ 646 - sat Viişoara, peste râul Bistriţa”, primarul Daniel Nicolaescu în calitate şi de preşedinte al Comisiei de evaluare a ofertelor pentru atribuirea acestei lucrări, a pretins de la reprezentanţii unei firme suma de 16.000 USD (echivalentul a 13.279,646 euro) pentru ca acea societate să fie beneficiara contractului de achiziţie publică.

La data de 14 iunie 2005, edilul Nicolaescu a primit suma de 8.000 de dolari SUA, urmând ca diferenţa să o primească după atribuirea contractului de achiziţie publică. Deoarece societatea de la ai cărei reprezentanţi primise mită nu îndeplinea criteriile impuse prin fişa de date a achiziţiei, primarul a modificat unilateral acele criterii, cu încălcarea normelor legale ce reglementează procedura achiziţiilor publice, pentru a permite participarea societăţii în cadrul procedurii de achiziţie publică.

Ulterior, o altă societate a depus o ofertă mai avantajoasă, comisia de evaluare stabilind atribuirea contractului acelei societăţi. Primarul a anulat atunci licitaţia, încălcând grav normele legale. Dacă s-ar fi atribuit contractul firmei reprezentate de persoanele care au dat mită, aceasta ar fi fost avantajată patrimonial cu suma de 1.514.355 de lei.

Primarul comunei Frânceşti susţine însă că procurorii DNA se chinuie de mai mulţi ani să-l scoată vionovat în acest dosar. „Până acum am avut câştig de cauză. Am fost reţinut pentru 20 de ore, dar, în cele din urmă, din lipsa dovezilor, am fost lăsat în pace.” - spune edilul şef din Frânceşti.

Alte stiri din editia curenta:

(Impact)Prea-cinstitul Cîlea a fost condamnat penal
(Impact)Dumitru Buşe distruge echilibrul din transportu...
(Actualitate)Privatizarea cu fonduri de investiţii, cea mai ...
(Editorial)Paraziţii PSD-ului Valcea
(Administratie)Primarul de la Frânceşti, trimis în judecată de...
(Fapt divers)Isprăvile poliţistului Chituc
(Sport)Municipalii au pierdut primul meci din acest re...
(Sparle si soparle)Sparle si Soparle
(Politica)Geoană, şantajat de sindicate! Dinozaurii au în...
(Impact)Atenţie, domnule Buşe: În Consiliul Judeţean se...
(Administratie)Şantierul din Fârtăţeşti ia amploare
(Politica)Deputatul Emilian Frâncu ajută sistemul sanitar...
(Administratie)Primarul din Popeşti inaugurează un Cămin Cultural
(Administratie)Punct sanitar în satul Marcea
(Administratie)Edilul Ionescu a băgat în faliment Primăria St...


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Ultimele stiri

  • PUBLICITATE

  • https://www.mocanuvicentiu.ro/
  • PARTENERI MEDIA

  • © 2024 Ziarul de Valcea. Toate drepturile rezervate.

    Web Design by DowMedia

    Ne gasiti si pe