Primarii din Goleşti şi Şuşani au ajuns la Bruxelles

duminică, 6 aprilie 2008

Edili cu şanse la un nou mandat!

Primarii din Goleşti şi Şuşani au ajuns la Bruxelles

Pe amândoi îi cheamă Gheorghe, ambii sunt membri ai PDL şi împreună au traversat obstacolele primului mandat. Gheorghe Staiu, primarul din Şuşani şi Gheorghe Şerban, primarul din Goleşti, au petrecut ultima săptămână din luna martie la Bruxelles. Alături de viceprimarul Gheorghe Vangu din Malaia ei au reprezentat Oltenia la o acţiune realizată de europarlamentarii români. Au fost selectaţi pentru această vizită în urma rezultatelor şi proiectelor din actualul mandat. Despre viceprimarul din Malaia vom vorbi în altă ediţie ,când îl vom prezenta alături de primar, pentru că în comuna montană cei doi, chiar dacă sunt membri ai unor partide diferite, au făcut o adevărată echipă.

Cu statut de europarlamentar

Cei doi primari ne-au vizitat în redacţie şi ne-au vorbit despre vizita lor, despre proiectele din derulare pe care le au şi despre ce doresc să facă în mandatul următor. „ Am fost impresionaţi de modul în care am fost primiţi în capitala europeană. Am fost trataţi ca şi când am fi avut funcţia de europarlamentar. Am beneficiat de atenţia gazdelor şi de răbdarea lor. Nu am avut timp prea mult pentru a vizita oraşul, dar am vizitat Parlamentul European, o clădire monumentală şi în care există mereu mişcare.

Pe străzi am remarcat doar lipsa grijii de mâine, ce se vedea pe feţele oamenilor. Populaţia obţine venituri mari şi trăieşte bine. Dorim să vedem şi în ţara noastră în comunele noastre cât mai mulţi astfel de oameni” ne spune primarul din Goleşti. „Am participat la un seminar în care ne-au fost prezentate sumele ce au fost alocate pentru diferite programe României. Am fost sfătuiţi cum să facem proiecte eligibile şi spre ce anume să ne îndreptăm atenţia. A fost o experienţă extrem de interesantă pentru că am întâlnit oameni care nu ne ştiau, care nu văzuseră ţara noastră decât pe hartă, dar care încercau cu mult profesionalism, să ne ajute.

Se vedea că aceşti oameni doresc ca localităţile noastre să prospere iar banii europeni să fie folosiţi cât mai eficient, să creeze locuri de muncă, producţie agricolă, infrastructură modernă. Vreau să precizez că vizita noastră în Bruxelles nu a costat comunităţile noastre, consiliul judeţean sau Guvernul nici un leu. Uniunea Europeană a suportat costurile legate de transport cazare şi seminar.” Spune primarul Staiu din Şuşani.

Miliarde accesate prin proiecte profesioniste

Cei doi edili merită un nou mandat şi sunt susţinuţi de redacţia noastră datorită preocupărilor constante, pe care le-au avut. În Şuşani în acest mandat au intrat 40 de miliarde pentru un proiect finanţat pe Ordonanţa 7 şi care a vizat refacerea de poduri, podeţe şi punţi pietonale. S-au asfaltat 3,4 kilometri cu bani veniţi pe HG 577 iar Banca Mondială a finanţat un proiect de reabilitare a şcolilor din două sate. Acestea au fost alimentate cu apă, s-au făcut grupuri sanitare noi şi moderne, s-au montat centrale termice şi instalaţii electrice noi.

Primarul Gheorghe Staiu are doar 40 de ani, multă energie şi crede în faptul că va reuşi, în mandatul următor să asfalteze 15 kilometri din drumul judeţean, proiectul fiind deja finalizat şi urmând să coste 15 milioane de euro pentru un total de 23 de kilometri. Edilul crede că se va rezolva şi problema canalizării , un alt proiect a cărui studiu de fezabilitate a fost deja realizat. „Am moştenit o situaţie delicată, primăria se află şi acum în procese datorită administrări defectuoase a fostului primar. Cu ajutorul lui Dumnezeu sper însă să depăşim toate obstacolele şi să îmbunătăţim viaţa celor din Şuşani.”

Despre proiectele aflate în derulare în Goleşti am scris de mai multe ori. Presa locală a remarcat iniţiativele primarului Şerban, cel care în această lună va inaugura două poduri noi din totalul celor 9 ce se construiesc în comună. „Vreau să rezolv în mandatul următor problema utilităţilor şi a infrastructurii. Apă şi canalizare pentru toate satele şi asfalt. Ideal ar fi pe vreo 35 de kilometri, dar depinde foarte mult de câţi bani vom obţine. Până acum ce mi-am propus am realizat şi cred că voi reuşi acest lucru şi în viitor” spune inimosul primar din Goleşti.

Le urăm succes celor doi primari şi le sugerăm să povestească şi altor edili din Vâlcea, să îi ajute exact, aşa cum au văzut că îi ajutau funcţionarii europeni pe ei. (T.G.)

Alte titluri din editia curenta:

(Impact)Consilierul judetean Dumitru Persu a incalcat l...
(Impact)Poluare de Mediu pe strada Depozitelor
(Politica)Bogdan Pistol se implică în proiecte interesante
(Actualitate)Disponibilizaţii Oltchim, sfătuiţi să se angaje...
(Administratie)Doru Ioan Filip va fi ales primar
(Administratie)Primarii din Goleşti şi Şuşani au ajuns la Bru...
(Sport)Municipalii au remizat în Zăvoi cu Minerul Lupeni
(Sparle si soparle)Sparle si Soparle
(Editorial)Comentarii de Tiberiu Pîrnău
(Fapt divers)Meilă a fost condamnat
(Fapt divers)Un vâlcean, autorul inscripţiilor antisemite şi...
(Fapt divers)Liceenii din Călimăneşti, instruiţi împotriva i...
(Sport)A murit Dumitru Anescu
(Sport)„Chimistele” au bătut la Buzău şi a...
(Administratie)Primarul din Ocnele Mari are grijă de generaţii...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Ultimele stiri

  • PUBLICITATE

  • https://www.mocanuvicentiu.ro/
  • PARTENERI MEDIA

  • © 2024 Ziarul de Valcea. Toate drepturile rezervate.

    Web Design by DowMedia

    Ne gasiti si pe