Pariu cu primarul Mircia Gutau

duminică, 6 aprilie 2008

Pariu cu primarul


Traian Guminski

În ediţia trecută am publicat un editorial în care spuneam că actualul primar al municipiului este un fel de locomotivă a PDL şi pentru candidatul la Consiliul Judeţean. Calculele arată clar că Ion Câlea de la PSD şi Emilian Frâncu de la PNL sunt cei mai populari politicieni ce se vor bate pentru şefia Consiliului Judeţean. Cei doi vor lua împreună peste 85 la sută din voturile din mediul rural. Candidatul PDL va obţine un scor bun în Râmnic datorită primarului. Luni când am purtat o scurtă discuţie cu Mircia Gutău, edilul Râmnicului era convins că Anuţa Handolescu va accepta candidatura.

Ştia rezultatele sondajului care o clasa ca cel mai popular candidat PDL, ştia că a obţinut un scor bun când a candidat din partea PD pentru primăria Râmnicului şi credea că doamna subprefect, ajutată şi de voturile din municipiu, poate câştiga  alegerile uninominale pentru preşedinţia Consiliului Judeţean. Am făcut un pariu cu domnul primar. Am pariat că PDL va pierde aceste alegeri, pentru Consiliul Judeţean, indiferent cine va fi candidat.

În afara acestui pariu, cu o miza simbolică din partea mea şi cu una mai importantă din partea  primarului, aş fi putut paria şi pe faptul că în afară de Râmnicu Vâlcea PDL va obţine poate un scor mai bun decât adversarii în cel mult cinci localităţi din judeţ. Nu pentru că aşa vreau eu, nu pentru că simpatizez cu alt partid, ci pur şi simplu din cauză că organizaţia judeţeană nu a avut oameni dinamici. Nu a construit o organizaţie eficientă de tineret care să acţioneze în teritoriu în selectarea unor candidaţi tineri cu perspective, cu dorinţă de implicare.

Uneori a susţinut primari nepopulari, cum e cazul la Olăneşti, organizaţia de femei, celebră pe timpuri la PD, nu se vede. Consilierii judeţeni nu au activat eficient în sensul de a sprijini comunităţi locale. Tot PD a sta în ultimii ani în Mircia Gutău. Dacă actualul primar nu candida PD ar fi luat cel mult 12 la sută în tot judeţul, iar dacă ar fi candidat din partea altei formaţiuni era şi mai tragic pentru PDL.

Iar venirea foştilor liberali din aripa Stolojan nu a însemnat un prea mare câştig. Abia aştept toamna să vadă Sorin Zamfirescu care s e şi vede deputat de Vâlcea, circumscripţia care cuprinde Râmnicul, ce bătaie va lua. La scor! Însă să revenim la bătălia pentru şefia Consiliului Judeţean. Esenţial cred eu că va fi votul acelor votanţi ai lui Mircia Gutău care nu vor vota candidatul PDL  la Consiliul Judeţean. Depinde de ei cine va fi preşedintele nou. Pentru că în teritoriu apele sunt amestecate. Frâncu şi Cîlea vor obţine scoruri apropiate unul de altul.

Pentru cei doi importantă este şi prestaţia candidaţilor lor pentru primăria Râmnicului. Primarul actual ştie că din dorinţa lor de a câştiga voturi pentru partid campania electorală va fi foarte dură şi foarte activă. Iar municipiul nostru se va putea vedea citat la buletinele de ştiri ca unul cu o excelentă prezenţă la vot. Probabil doar cei plecaţi în străinătate şi cei foarte bolnavi nu vor vota la aceste alegeri locale. Va fi un 1 iunie deosebit pentru fiecare vâlcean dar la Râmnic bătălia va fi mai aprigă decât oriunde. Şi mai suntem şi judeţul cu cele mai multe canale media raportate la numărul populaţiei. Iar Mircia Gutău ştie bine că în sinea lui orice ziarist, orice patron din presă, îşi doreşte un al doilea tur de scrutin. Mai pun de un pariu!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

  • PUBLICITATE

  • https://www.mocanuvicentiu.ro/
  • PARTENERI MEDIA

  • © 2024 Ziarul de Valcea. Toate drepturile rezervate.

    Web Design by DowMedia

    Ne gasiti si pe