Misterul deciziei de pensionare a consilierului judeţean Persu

duminică, 20 aprilie 2008

Misterul deciziei de pensionare a consilierului judeţean Persu

Atac la Casa Judeţeană de Pensii

„…bancarul Dumitru Persu deţine venituri formidabile, în contrast cu sărăcia social-democraţilor judeţeni care l-au votat ca să ajunga consilier judeţean“, Dumitru Persu: „…molie…insectă cu reflexe pe sălile Muzeului Grigore Antipa“

 La redactie, am primit o scrisoare despre tergiversarea pensionarii secretarului general al PSD, Dumitru Persu • „În urma unui control de la Centrala, Dumitru Persu a fost obligat sa se pensioneze. El a intrat într-un concediu medical prelungit, stând acasa cu certificate pâna luna trecuta” ¬ se aminteste în epistola

La redactie am primit o scrisoare ce cuprinde informatii despre tergiversarea pensionarii economistului Dumitru Persu, pe care din motive realiste o dam publicitatii, fragmental. Dupa cum se stie, Dumitru Persu este secretar general al Organizatiei Judetene a PSD si din aceasta functie si-a facut o multime de dusmani, fie din interiorul partidului, fie din alte partide sau de aiurea. Despre el si autocratia manifestata în politicul autohton am scris adeseori fara ca vreun coleg de-al sau sa aiba curajul de a-l atentiona ca se manifesta ca un bolsevic neîmbalsamat înca.

Tuturor le este frica de forta sa din PSD, de gura lui si de gruparea de „yesman-i” de care s-a înconjurat. Pentru noi, Dumitru Persu reprezinta „steluta cea de sus” care o fi având ea ceva de spus, dar numai pentru social-democratii retrograzi, naivi sau corupti. Pentru restul, el reprezinta omul nou travestit politic, post revolutionar, un învârtit al marii democratii, activist politic demn de panoplia cu molii a lui Gheorghe Ghirorghiu Dej, insecta cu reflexe pe salile Muzeului Grigore Antipa.

Pentru a nu se crea confuzii, mentionam ca omul Dumitru Persu ne este drag, desfiintându-l si criticându-l doar ca om politic, calitate care redesteapta în mod scandalos proastele impresii avute despre bolsevicii Kirtop, Rosianu, Petica etc, demult ajunsi oale si ulcele. Iata cele mai interesante fragmente din scrisoarea primita: „(…) În urma unui control de la Centrala, Dumitru Persu a fost obligat sa se pensioneze.

El a intrat într-un concediu medical prelungit, stând acasa cu certificate pâna luna trecuta. De atunci, se tot chinuie sa-si întocmeasca dosarul de pensionare, pe baza Legii nr. 19/200, pentru Casa Judeteana de Pensii. Asta a început cam prin luna februarie, însa fara finalizare. Stim sigur ca prin presiuni si amenintari, i-a speriat pe cei de la Casa si acestia nu mai emit o data decizia de pensionare. (…) Orientat cum este Dumitru Persu se înscrie în acea prevedere a contractului colectiv de munca al salariatilor BCR si va primi la pensionare echivalentul a 11 salarii, aproximativ 636 milioane lei vechi brut.

Salariul sau de acum este de 62 milioane lei vechi si pentru banii astia nu face nimic. Munceste pentru el, bietul ex-director Vladescu si îl acopera directorul Rizea. Tuturor le este frica de el, iar amenintarea lui preferata este: «Lasa ca venim noi, din nou, la Putere!» (…) Pe timpul cât a fost în medicale, el nu a dus-o rau. A primit si cota parte la beneficii, dar si alte avantaje specifice salariatilor din banci.

Sa stai acasa prin certificate care nu arata realitatea, sa primesti în aceasta perioada peste 400 de milioane de lei vechi, aceasta-i fericire pe om si nu se poate spune ca nu a facut ceva în scaldatoare pe când era mic. (…) Întrebarile pe care ni le punem noi, salariatii tineri, nu-si gasesc raspuns. Cum i se poate tolera o astfel de atitudine sfidatoare, un comportament insultator fata de munca, de a ajuns sa semneze condica de prezenta si apoi sa plece din banca în scopuri numai de el stiute? Opinia publica locala trebu

Cu posibilitatile noastre jurnalistice, care au întâmpinat multe obstacole în verificarea informatiilor primite, am ajuns la concluzia ca cifrele inserate în scrisoare sunt reale, bancarul Dumitru Persu detinând venituri formidabile, în contrast cu saracia social-democratilor judeteni care l-au votat ca sa ajunga consilier judetean. Celelalte informatii oferite de semnatarul anonim le consideram „glazura” tortului oferit. Si cum teama de „diabet” este mare, nu le dam atentie, afirmând ca numai conducerea BCR este în masura sa traga concluziile. Cât priveste situatia emiterii deciziei de pensionare a omului, ne adresam conducerii Casei Judetene de Pensii sa ofere explicatii publice salariatilor din BCR.

Ziarul nostru va sta la dispozitia acestora.

• NR: Articol apărut în data de 07.06.2006 în bisăptămânalul „Vocea Vâlcii“sub semnătura lui Romeo Popescu. Menţionăm că supratitlul ne aparţine. Alte comentarii sunt de prisos…

Alte titluri din editia curenta:

(Impact)Misterul deciziei de pensionare a consilierului...
(Impact)Antares încearcă să acapareze piaţa vâlceană
(Impact)Omul de afaceri Nicolae Sofianu denigrat de fal...
(Administratie)Constantin Neagoe dezminte acuzaţiile din presă
(Politica)Cuplul politic Cîlea-Persu pierde teren
(Politica)Acuzaţii grave la adresa inspectorului şef de l...
(Editorial)Gutău, meci de palmares
(Sparle si soparle)Sparle si Soparle
(Administratie)Primarul din Stoileşti este aerian
(Impact)Petre Ungureanu deputatul a fost criticat pe OTV
(Fapt divers)Aventurile unui poliţist braconier
(Sport)Sportivii de la Chimia au câştigat 98 de medalii
(Administratie)Fârtăţeşti o comună cu un primar de excepţie
(Actualitate)Crizã de medicamente gratuite
(Administratie)Liberalii şi-au lansat candidatul în Duminica F...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

  • PUBLICITATE

  • https://www.mocanuvicentiu.ro/
  • PARTENERI MEDIA

  • © 2024 Ziarul de Valcea. Toate drepturile rezervate.

    Web Design by DowMedia

    Ne gasiti si pe