Ionut Ionescu, management defectuos la SC ACVARIM SA

joi, 24 aprilie 2008

Ionut Ionescu, management defectuos la SC ACVARIM SA

Despăgubiri de sute de mii de lei noi pentru ex-directorul Braşoveanu

 Fostul manager al Acvarim Râmnicu Vâlcea are de încasat o însemnată despăgubire de la principalul operator de apă din Râmnicu Vâlcea. Hotărârea a fost luat în instanţă, magistraţii considerând că Ştefan Braşoveanu a fost destituit ilegal de municipalitate. Societatea comercială Acvarim Râmnicu Vâlcea trebuie să achite fostului manager Ştefan Braşoveanu suma de 420.101 de lei despăgubiri, după ce instanţa de judecată a decis că acesta a fost destituit din funcţie ilegal, de către reprezentanţii Primăriei.

Procesul intentat de Braşoveanu conducerii Primăriei durează de mai bine de trei ani, însă instanţa de abia acum a decis, care este suma pe care principalul operator de apă din municipiul Râmnicu Vâlcea trebuie să o achite. Suma reprezintă drepturi de natură salarială, drepturi contractuale şi daune morale ce trebuie onorate până cel târziu pe data de 22 aprilie, sub sancţiunea legii penale referitoare la refuzul de punere în aplicare a unei hotărâri judecătoreşti executorii, definitive şi irevocabile.

„Deja am depus la registratura societăţii o notificare în legătură cu termenul limită de efectuare a plăţii”, a declarat fostul manager al societăţii Acvarim. Ştefan Braşoveanu a fost eliberat din funcţie în anul 2004, la iniţiativa fostului primar al Râmnicului, Traian Sabău, dar instanţa de judecată a decis anularea deciziei. Surpriza a apãrut cu un an mai târziu, în 2005, când Brasoveanu a fost repus din nou în funcţie de către consilierii locali.

Bucuria fostului manager al societăţii Acvarim nu a durat prea mult, deoarece în aceeaşi şedinţă de Consiliul Local, aleşii municipali în frunte cu primarul Mircia Gutău, l-au destituit din nou. Acest lucru a condus la deschiderea unui nou proces în instanţă, pentru a clarifica, potrivit declaraţiilor lui Ştefan Braşoveanu, destituirea abuzivă din funcţia de manager al Acvarimului.

Braşoveanu a mai câştigat în anul 2006, 210.000 de lei, tot de la principalul operator de apă din Râmnic, în urma unui alt proces intentat de acesta, acuzând că poliţa de asigurare a fost desfiinţată abuziv. Mircia Gutău, edilul Râmnicului susţine că nu a avut nici un motiv să voteze favorabil pentru destituirea abuzivă a lui Braşoveanu. „Acesta fabulează dacă are impresia că eu am avut ceva cu el. Nu pot eu sa iau decizii de unul singur. Există un Consiliu de Administraţie la Acvarim care se ocupă de aşa ceva”, a spus Gutău.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

  • PUBLICITATE

  • https://www.mocanuvicentiu.ro/
  • PARTENERI MEDIA

  • © 2024 Ziarul de Valcea. Toate drepturile rezervate.

    Web Design by DowMedia

    Ne gasiti si pe