Gutău, meci de palmares

duminică, 20 aprilie 2008

Gutău, meci de palmares

Traian Guminski

În indiferent ce municipiu ar trăi un jurnalist acesta îşi doreşte cu siguranţă două tururi de scrutin la locale. Indiferent cât de mult ar scrie ziariştii vâlceni că alegerile într-un singur tur de scrutin aduc economii substanţiale la buget, lucru adevărat în cele din urmă, fiecare ziarist, fiecare patron din presă, vrea o luptă mai lungă şi dacă se poate mai strânsă. La Râmnicu Vâlcea se pare că presa va trebui să îşi concentreze eforturile, între 1 şi 15 iunie, spre localităţile rurale. Pentru actualul primar al municipiului 1 iunie va fi o dată pe care şi-o va trece în palmares.

Data în care într-un meci oarecare, a obţinut un al doilea mandat de primar. Cititorii noştri fideli ştiu bine că nu sunt un scriitor de ode la adresa familiei Gutău sau un scribălău care se entuziasmează în faţa unei borduri sau a unui loc de joacă. Dar în cazul actualului edil şi chiar cei plătiţi să îl atace cu greu găsesc piste valabile pentru influenţarea electoratului. În fiecare cartier din Râmnic primarul va obţine o majoritate zdrobitoare. Vor fi nişte alegeri în care adversarii nu au fief.

Se ştie că în Râmnic nimeni nu a câştigat alegerile în toate cartierele. Ei bine eu pot paria că Gutău va câştiga alegerile, în primul tur, în fiecare secţie de votare. Asta pentru că adversarii săi au făcut greşeli mari. Buşe nu poate convinge electoratul pentru că s-a ocupat de crearea unei organizaţii fictive în care a racolat de fapt aleşi locali ai altor partide, aleşi care îl părăsesc acum. De fapt omul are probleme de sănătate care nu îl recomandă în nici un caz pentru un post aşa de dificil. Nuică de la PRM are un partid în scădere vertiginoasă în şapte şi un CV cu multe lacune în ciuda experienţei de consilier local.

Gigi Matei are o faţă de chelner vorba unui coleg din presă dar nu faţa îl va face perdant ( pun încă un pariu: că nu va obţine mai mult de 10 %) ci incapacitatea sa de a convinge măcar membrii PSD. Gigi este perceput dealtfel ca un candidat pucist care datorită manevrelor murdare ale echipei Persu l-a îndepărtat pe Dorin Dobrişan, un economist de marcă al social democraţilor. În fine Bogdan Pistol nu are o echipă care să îl susţină electoral. Nu are încă un fief, liberalul având scuza că este şi foarte tânăr şi că a fost desemnat relativ târziu pentru a reprezenta partidul în această cursă.

Anticipăm totuşi că scorul de 15% pe care îl va obţine Pistol este unul mai mult decât onorabil în această competiţie. Gutău este acum în postura campionului en titre la K 1 obligat să joace un meci cu o echipă de outsideri, Arbitri îl respectă, stadionul este al lui, televiziunile îl laudă, spectatorii îl aplaudă, antrenorii săi sunt cei mai buni. Este invincibil şi nu are timp de mai multe runde. Vrea victorie rapidă pentru a se pregăti pentru următorul meci. Doar o mare surpriză, o lovitură năucitoare, un KO, îl poate scoate din cursă. Dar nici unul din adversarii săi nu pare a fi născut în zodia corespunzătoare aplicării acestui procedeu.

Alte titluri din editia curenta:

(Impact)Misterul deciziei de pensionare a consilierului...
(Impact)Antares încearcă să acapareze piaţa vâlceană
(Impact)Omul de afaceri Nicolae Sofianu denigrat de fal...
(Administratie)Constantin Neagoe dezminte acuzaţiile din presă
(Politica)Cuplul politic Cîlea-Persu pierde teren
(Politica)Acuzaţii grave la adresa inspectorului şef de l...
(Editorial)Gutău, meci de palmares
(Sparle si soparle)Sparle si Soparle
(Administratie)Primarul din Stoileşti este aerian
(Impact)Petre Ungureanu deputatul a fost criticat pe OTV
(Fapt divers)Aventurile unui poliţist braconier
(Sport)Sportivii de la Chimia au câştigat 98 de medalii
(Administratie)Fârtăţeşti o comună cu un primar de excepţie
(Actualitate)Crizã de medicamente gratuite
(Administratie)Liberalii şi-au lansat candidatul în Duminica F...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

  • PUBLICITATE

  • https://www.mocanuvicentiu.ro/
  • PARTENERI MEDIA

  • © 2024 Ziarul de Valcea. Toate drepturile rezervate.

    Web Design by DowMedia

    Ne gasiti si pe