Fârtăţeşti o comună cu un primar de excepţie

duminică, 20 aprilie 2008

Fârtăţeşti o comună cu un primar de excepţie

Traian Guminski

Nicolae Voicescu este perceput de cetăţenii din comuna Voiceşti ca un om gospodar, cu o bogată experienţă în administraţie şi care ştie să fie aproape de oameni şi de problemele lor. Lucrări de infrastructură, reabilitări de şcoli şi grădiniţe şi dotarea acestora cu mobilier, demararea lucrărilor de canalizare şi colectare deşeuri, construirea unui dispensar uman în satul Dozeşti sunt doar câteva dintre realizările de anul trecut ale ediliului. Unele dintre proiectele demarate anul trecut, urmează să fie finalizate în acest an primarul fiind mândru că are în administraţie 23 de sate, cele maimulte din ordinea vreunui primar vâlcean.

Drumuri moderne

Infrastructura localităţii a fost una dintre principalele preocupări ale primarului Nicolae Voicescu. Anul trecut, edilul a demarat numeroase investiţii pe drumurile săteşti, dar şi pe cele comunale. DC 84 Giuleştii de Sus - Mariceşti a fost pietruit, ca de altfel, şi drumurile săteşti Rusăneşti Deal, Giuleşti-Cocărăşti şi Sălişte. Şi DC 94 Dejoi-Şotar a fost pietruit. S-a turnat asfalt pe DC 81 Fârtăţeşti-Valea Ursului-Dozeşti şi pe DJ 676 A Dozeşti-Căţetu.

Cu timpul, în localitate s-au schimbat multe. S-a lucrat în mai multe domenii, de pildă, în infrastructură, învăţământ, sănătate şi cultură. „Am încercat să îmbunătăţesc condiţiile de viaţă ale locuitorilor comunei prin diverse lucrări. Am amenajat staţii de aşteptare a mijloacelor de transport în comun, am realizat întreţinerea prin pietruirea tuturor uliţelor comunale, am executat, podeţe şi şanţuri pentru a preveni inundaţiile.

De asemenea au fost modernizate mai multe şcoli şi grădiniţe, am înfiinţat un dispensar în satul Dozeşti. Şi asta nu este tot. O serie de proiecte se află în derulare, iar altele se află în fază de proiect”, spune primarul localităţii, Nicolae Voicescu pe care îl găsim în miez de noapte pregătindu-i raportul către consiliul local, raport consistent pentru cî ciornele se întind pe 10 pagini.

Investiţii de amploare

Elevii din Fârtăţeşti învaţă în şcoli cu săli de clasă moderne şi mobilier nou. Primarul Nicolae Voicescu vrea să le ofere tinerilor din comună condiţii optime pentru învăţătură, pentru a putea fi la egalitate cu cei din oraşe. În acest sens, s-au făcut numeroase modernizări la şcoala cu clasele I-IV şi grădiniţa Giuleştii de Sus, la şcoala cu clasele I-IV Rusăneşti, la Şcoala cu clasele I-IV Fârtăţeşti şi Dejoi. "În şcolile şi grădiniţele din localitate am montat gresie, parchet laminat, iar în unele am introdus o instalaţie de încălzire centrală termică pe lemne.

Dacă alte şcoli din mediul rural se închid pentru că mai au doar câţiva elevi, la Fârtăţeşti şcolile şi grădiniţele sunt pline", a declarat Nicolae Voicescu. În satul Afânata, primarul localităţii s-a implicat în construcţia celor patru case distruse de alunecările de teren. În satele Rusăneşti, Giuleşti, Fârtăţeşti au demarat încă de anul trecut lucrările de canalizare pe Ordonanţa 7 şi a fost întocmit proiectul tehnic şi documentaţia necesară pentru realizarea investiţiei "Sistem local de colectare şi depozitare temporară a deşeurilor".

Alte titluri din editia curenta:

(Impact)Misterul deciziei de pensionare a consilierului...
(Impact)Antares încearcă să acapareze piaţa vâlceană
(Impact)Omul de afaceri Nicolae Sofianu denigrat de fal...
(Administratie)Constantin Neagoe dezminte acuzaţiile din presă
(Politica)Cuplul politic Cîlea-Persu pierde teren
(Politica)Acuzaţii grave la adresa inspectorului şef de l...
(Editorial)Gutău, meci de palmares
(Sparle si soparle)Sparle si Soparle
(Administratie)Primarul din Stoileşti este aerian
(Impact)Petre Ungureanu deputatul a fost criticat pe OTV
(Fapt divers)Aventurile unui poliţist braconier
(Sport)Sportivii de la Chimia au câştigat 98 de medalii
(Administratie)Fârtăţeşti o comună cu un primar de excepţie
(Actualitate)Crizã de medicamente gratuite
(Administratie)Liberalii şi-au lansat candidatul în Duminica F...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

  • PUBLICITATE

  • https://www.mocanuvicentiu.ro/
  • PARTENERI MEDIA

  • © 2024 Ziarul de Valcea. Toate drepturile rezervate.

    Web Design by DowMedia

    Ne gasiti si pe